Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

nie úplne na zahodenie. Je to zvláštne ale aj keď sa nejedná o žiadnu prepracovanú pecku, vytvoril som si k tomuto dielu od prvej minúty určité sympatie. A je naozaj skvelé čo všetko sa dá zvládnuť z malým rozpočtom a faktom, že vlastne cestovatelia neopustia okolie baru. Nachádza sa tu určitá prepracovanosť a popkultúrne odkazy, ktoré potešia hádam každého fanúšika sci-fi a rozhodne sa neubránite priprovnávaniu k podobne ladeným snímkom. Je to plné britského humoru, ktorý, ale samozrejme nefunguje úplne všade. Film je na to čo ponúka viac ako dostačujúci a žiadne lamentovanie vetou - mohlo to byť lepšie sa nekoná. Tvorcovia mali jasný cieľ a ten aj dokázali uskutočniť. Iste koniec to všetko trocha kazí, ale napriek tomu sa jedná o skvelú jednohubku vo svojom žánri. A keby som nevidel tucet podobne ladených snímkov, neubránil by som sa vyššiemu hodnoteniu. Takto je to film, ktorý neurazí, nenadchne, ale uvoľníte sa pri ňom náramne. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jako sranda musí bejt i kdyby fotra věšeli a matka zdrhla s muzikantama, ale u toho filmu, tam je ještě důležitý, že se to musí umět natočit. Neříká se taky jen tak z plezíru, že komedie je jeden z nejtěžších žánrů. FAGATT není pitomina a věřím, že ti, kdo za tím stojí jsou jinak docela vtipní, takže jednoduché dialogy tady relativně fungují. Fóry jsou dotažený, mají nápad, ale jakmile se má dělat jakákoli sranda či posun děje vizuálem, tak je to na pranýři. A tím nejsou jenom myšleny děsivě tristní triky, které vlastně k takové bezelstné blbůstce tak trochu patří, ale zkrátka stačí srovnat s nukleární explozí Wrightovy kamerové a střihové kreativity ve World's End, která pracuje s velmi podobným zasazením (sci-fi problémy ve světě tradiční britské hospodské kultury) a víme, kde jsme. No a pak taky ten už unavený syžet "nerd, co ke štěstí (dívce) přišel" je už trochu unavený. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem narazil na HBO Max na tento film - výhoda nízkých očekávání nejspíš udělala své a tak film zazářil. Film se drží při zemi (při hospodě?), čímž udržuje uvěřitelnost vysoko a rozpočet nízko. Scénář je u podobných děl oříšek napsat, ale tady bylo nejen o zábavu postaráno, ale i o hezky zapadající prolínání časů. Důkazem o kvalitě scénáře budiž fakt, že Jamie Mathieson posléze psal pro seriál Doctor Who. Zůstává tedy pouze otázka kolik dalších takových skrytých klenotů streamovací služby ukrývají jenom proto, že si jich "algoritmus" neváží tak jako těch, které jsou právě "in". ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku je to trochu nudné a chvíľu trvá, kým sa to rozbehne, no rozhodne sa oplatí počkať. Výborný scenár. Anna Faris si nezahrala príliš inteligentnú postavu, no potešilo by ma, keby že je v tom filme blbá úplne :D. Chýbal mi ten jej klasický, nechápavý, tupý výraz ako ho poznáme z filmov ako Scary Movie. Mohlo to byť trochu dlhšie, no bavil som sa aj tak. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy má Ray (Chris O'Dowd) říci své vysněné povolání, odpoví "Time Lord". Jde o rasu ze seriálu Pán času (od r. 2005), ve kterém se objevil v epizodě „Shakespearův kodex“ jako William Shakespear Dean Lennox Kelly, který zde hraje Peta. (mi-ib)
  • Postava, kterou hraje Chris O´Dowd, se jmenuje téměř stejně jako ta, kterou ztvárnil v The IT Crowd (Ray - Roy). Obě postavy jsou si přitom charakterově velmi podobné. (Teabag)
  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)

Reklama

Reklama