Reklama

Reklama

Kanibalové

  • Česko Kanibal Holokaust (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně stal. Do pralesů Jižní Ameriky odjíždí čtyřčlenná skupina mladých reportérů, aby natočili unikátní záběry s domorodci, kteří se ještě nesetkali s bílým člověkem. Podaří se jim nalézt kmen údajných lidojedů, kteří však o bílé návštěvníky nejeví přílišný zájem. Mladí reportéři se je proto pokusí vyrušit z jejich poklidného života. Tento film je nevhodný pro osoby mladší 18 let, protože obsahuje autentické záběry kanibalských orgií, které se tehdy opravdu odehrály. (Vapet Production)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (629)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Cannibal Holocaust je hodně specifický film. Těžko ho ohodnotit, protože má sice velký příběh, ale některé opravdu nechutně násilné scény kazí dojem. Odjakživa špatně nesu násilí na zvířatech odehrávající se na filmovém plátně, a proto jsem byl mírně znechucen. Nebýt tohoto faktu, možná bych dal i pět hvězd. Hudba je nádherná a snímek má určitě co do sebe, ale určitě není pro každého. Místy jsem byl docela příjemně překvapen, místy ne. Z tohoto pohledu bych dal maximálně tři hvězdy. Ale když jsem si nechal dlouhou dobu Cannibal Holocaust v hlavě rozležet, docela jsem z něj měl pozitivní dojmy, a proto měním své hodnocení na čtyři hvězdy. Už i tak je zde na csfd tento snímek velmi nespravedlivě podhodnocen. Je to slušná podívaná, kterou by mohl překousnout snad každý, i když má i svá negativa, jež jsem zmínil výše. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tak fajn... Deodato se pokusil šokovat a povedlo se mu to mírou vrchovatou. Ani ne tak brutalitou lidí vůči sobě navzájem, jako spíš nesmyslným a naprosto zbytečným zabíjením zvířat v přímém přenosu. Vyžívat se v detailních záběrech na kuchání želvy nebo opic (které kvůli zpackané scéně musely být zabity hned dvě) se může snad jen sadista nebo někdo, kdo pro komerční úspěch svého snímku podstoupí naprosto cokoli... Tahle bezskrupulóznost svědčí o mnohém. Deodato se touto saďárnou zřejmě snažil obalit myšlenku, že necivilizovaným divochem nemusí být jen domorodec odněkud z Afriky... ale činí tak docela jednoduchým a velice průhledným způsobem. Hlavní postavy jednají tak nelogicky, že výsledku jako celku nevěřím ani za mák... Uznání si režisér vyslouží snad jen za navození atmosféry a tu neskutečnou autenticitu, s níž nám zobrazuje všechny ty nechutnosti (vyjma zabíjení zvířat - to už je mimo mé chápání). Vlastně se ani nedivím těm, co dali odpad... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 3/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +úžasná hudba, nechutné záběry -herci, děj ///Jsem si jist, že podobný film už nikdy nikdo nenatočí. Ale už jsi nejsem jist jesli se budu moct na naší Pepinu (rozuměj vodní želvu) podívat a nebo dokonce si z ní dělat legraci. Chudák holka, kdyby jen věděla co jí čeká. Ne to není myšleno vážně, narozdíl od filmu který bohužel je. Přesto jsem v něm našel jisté poselství a rozhodně jsem se u něj nenudil, a aji jsem ho ustál./// Celkem 54%/// ()

zputnik

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně další neohodnotitelný snímek. Zajímavý a silný leitmotiv, který je však zbytečně deklasován autorovou snahou o maxi-úchylné a extrémní záběry. Zajímavým aspektem filmu zůstává hudba. Pouštět do děsivých scén tak svěží muziku - to se jen tak neslyší. Prvotní pocit, jestli tvůrce neměl zrovna nic jiného na skladě, vystřídá zjištění, že to přece jen funguje; dobře funguje. Filmu taky sluší dokumentární ráz, jenž do určité míry činí některé scény více legitimními. Je však otázkou nakolik a které z nich. Autorova snaha ukázat zvěrstva, které jsou schopné naplnit obě dvě kultury (ta tzv. civilizovaná x primitivní), vyznívá jaksi na prázdno; ba dokonce končí až u exhibicionistické prezentace nechutností. Je pak otázkou, zda-li Deodatovým záměrem bylo diváka upozornit/vést k zamyšlení nebo prachobyčejně šokovat. Shrnuto a podtrženo: Velmi zajímavé zamyšlení nad tím, která kultura je vlastně více šílená a zběsilá. Bohužel "vítězně" z toho vycházejí kultury obě dvě... a ani Ruggero Deodato nezůstává pozadu. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Talianski tvorcovia v 70tych a 80tych rokoch si okrem iného založili biznis na tom, že korčuľovali na hrane toho, čo je možné ešte zobraziť na filmovom plátne a to tak sexom, násilím, či témami. Deodato v Cannibal Holocaust túto hranicu prekročil a dosť výrazne (pričom najvýraznejším príkladom je týranie zvierat). Zaslúžene je to asi najkontroverznejší film na svete a rozumiem ľuďom, ktorých fascinuje, za mňa je to ale odpad. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Dívky, se kterými se profesor (Robert Kerman) koupe nahý v řece, byly najaty v místním nočním klubu. (pajik)
  • Herci se ve smlouvě zavázali k tomu, že po skončení natáčení se na rok nebudou ukazovat na veřejnosti, aby se tak docílilo zdání, že ve skutečnosti opravdu zemřeli. (HellFire)
  • Film drží rekord v počtu zemí, ve kterých je zakázán. Je jich na padesát. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno