Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Úplně jin styl než jednička dělá z tohoto pokračování snímek, který hodně lidí neocení už kvůli názvu. Jmenovat se to jinak, mohlo by být hodnocení vyšší, jelikož by nebyla Moucha 2 srovnávána s jedničkou, která je ve všech ohledech lepším hororem. I tak si tento snímek vaší pozornost zaslouží, jedná se o starý dobrý průměr. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Viděno v roce 2017. Takže v době sequelů, prequelů, rebootů, restartů a remaků. Řekněme si to na rovinu: dneska se už točí (na pár výjimek) samé racyklovatelné sračky. Pokračování mouchy podle mého názoru prvnímu dílu žádnou ostudu nedělá. Naopak si myslím, že kdyby stejný film, třeba pod jiným názvem, ale se stejnýma vizuálníma efektama, vzkniknul letos, byl by to pro mnohé při nejmenším super guily pleasure, pro jiné parádní pocta žánru. Dneska už horory stojí za hovno, škoda že ty staré jsou zapomenuté, protože tehdy byl jiný metr. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny recenzentů moc nesdílím nadšení z prvního dílu. Na komerční film mi přišel moc ujetý a na Cronenbergův film zase moc málo. Nečekal jsem sice Star Wars, ale komorní ladění mi taky moc nesedlo a Jeff Goldblum je sice přesvědčivý coby moucha, méně však jako člověk. Jeho pokračování se veškerých ambic dobrovolně vzdává, čímž je mi o něco sympatičtější. To, co jej strhává k průměru, je bohužel nedotažený scénář, díky němuž snímek nudí častěji, než je zdrávo. Po dost nízkém očekávání z toho ale "Moucha II" nakonec vychází jako hodně slušné béčko, což není zase tak málo, vzhledem k tomu, co se točí dneska. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil ma tu smulu, ze existuje dil prvni a tudiz je s cim porovnavat a krome triku je tu prakticky vsechno horsi. Ale kdybych nebyl zatizenej prvnim dilem, musel bych uznat, ze se jedna o celkem povedeny becko. Prvni pulka filmu, kde se vlastne nic moc nedeje, sice nema zadnou atmosferu a strasidelna taky neni, nicmene film tu funguje spis jako nejaky sci-fi a nenudi. Druha pulka sazi uz na premenu v mouchu, par nechutnejch zaberu, kde je vsechno radne oslizly a trochu akcnejsi finale. Co se tyce Stolze, ten zas tak hroznej neni. Takze celkove docela zabavny becko, ktery sice nevystrasi, ale rozhodne nenudi a muze se pochlubit par skvelejma prasackejma scenama. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Martin (Eric Stoltz), syn vědce Setha Brundleho, trpí prazvláštní chorobou. Po otci zdělil genetickou vyjímku, kterou si jeho otec způsobil teleportačním mechanismem, který smíchal jeho geny s geny mouchy. Martin sice vypadá jako obyčejný chlapec, akorát že stárne mnohonásobně rychleji, je mnohem silnější a chytřejší než ostatní děti. Proto jej drží uzavřeného v laboratoři, která pokračuje na výzkumu teleportačního stroje. Ale genetické změny uvnitř Martinova těla probíhají příliš rychle ... První moucha Davida Cronenberga je legendárním filmem - všichni jsme jej viděli a všichni jsme z něj byli nadšeni. Dvojka se (bohužel) snaží jít mnohem dál, ale tím, že člověk "tuší" ztrácí to kouzlo. Navíc Chris Walas není David Cronenberg a Erick Stolz není Jeff Golblum. Takže z mé strany je Moucha II docela velkým propadákem a velkým zklamáním... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama