Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

kitano 

všechny recenze uživatele

Tradicny japonsky osudovy robo pribeh o konci/zachrane sveta vystavany tak, aby v nom bolo co najviac scen, kde si divaci mozu vychutnat animaciu a velkolepe akcne sceny. Podobne ako starsi Appleseed nicim neprekvapi, no predsa len je zrucnejsie zrezirovany a zanecha silnejsie pocity. Doba kedy 3d animacia vyrazala kazdemu dych je uz za nami, a coraz viac je ocividne, ze narozdiel od animacie kreslenej ma ta 3d svoje hranice. Nech je CGI akokolvek dokonale, nezanecha po sebe tak silny pocit ako poctive anime. To je fakt, a pochybujem, ze sa na tom (minimalne na poli japonskych filmov) v buducnosti nieco zmeni. (7.3/10) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nářez, který chytne a nepustí až do konce. Příběh a zpracování je úchvatné a je celkem jedno, jestli je to docela komerční záležitost, prostě se na to dost dobře dívá. O hodně lepší záležitost než třeba podobně komerční Appleseed. Já se bavil luxusně, dokonce jsem i uvažoval o plném počtu, ale přeci jen se budu trochu krotit, celkově dávám 85% ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hodnotit film v penězích, kolik bych za něj byl ochoten utratit, tak by se určitě dostal podstatně výš, než nad pořizovacích 37 korun. Nic jsem o něm dopředu nevěděl, což mi přijde jako výhoda. Trailer je totiž nemálo spoilerující a navíc se snaží vzbudit dojem, že půjde o takové Ghost in The Shell v akčnější podobě. Na druhou stranu, ač spoileroidní, tak by mě do kina určitě přitáhl. To ale budeme mít dřív kybermozky, než se anime dostane do českých kin. Na filmu se mi líbilo extrémně přehledné převyprávění příběhu, což by mnoho režisérů absolutně nezvládlo, a taky mnoho úchvatných záběrů. Dokonce se mi i párkrát zatajil dech, takže hodnotím pozitivně. Na druhou stranu bylo celkem obtížné zvyknout si na tento druh animace, ale věřím, že čím víc takových filmů uvidím, tím půjde víc nahoru i jejich hodnocení. To, že film postrádá nějaké rozumné motivace většiny postav, a zákon o zachování energie je mu zcela ukradený, asi u filmů tohoto žánru nikoho nerozhází. Vtipné je, že kdyby byl film vytvořen jako hraný, stejně by bylo tak 90% děláno animací. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Existují desítky filmů o oběti - většinou ve spojení s dramatem. Vexille na to jde jinak, a ponouká divákovi povedené scénky o obětování v kontextu s akcí. Upřímně jsem nečekal, že mě při zběsilé akční scéně dokáže něco dojmout, a navíc to během 110 minut nebylo zdaleka naposledy. Tolik k inovacím. Je pak škoda, že film jako celek působí příliš plasticky a jaksi nedodělaně, Oakenfoldova hudba na celou stopáž se také neukázala být zrovna výhrou... Po umělecké stránce jde téměř o precizní dílo, které má co sdělit, bohužel technická nedodělanost a sem tam nějaká černá díra ve scénáři dost sráží finální verdikt. Příště to chce více mlátiček, orchestrální hudby, a také výkonnější mašiny ve filmovém studiu. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Pohádky z plechu a s chamradí? Plechovej Olgoj Chorchoj? Plechová živá tkáň? Co to sakra je? Uznávám, mimika nebyla tak moc dotažená a občas to i bilo do očí, ale vizuální nářez neuvěřitelnej... Apokalypsa začíná v Japonsku a z popudu jedné jediné osoby. Ale což... Lidi vždycky budou myslet v první řadě na sebe... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama