Reklama

Reklama

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, režii má Tamara Jenkinsová.  Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkinsová něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat.
Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal. Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Rodiče si člověk nevybírá, ale jsou okamžiky, kdy musí přijmout svůj díl odpovědnosti a postarat se o ně a přitom si dát do kupy i vlastní život...Philip Seymour Hoffman tu opět ztvárňuje typ postavy, která nebude nikdy na vrcholu oblíbenosti, ale přesto je ve svých chybách, smutku i pragmatičnosti velmi lidská a blízká...Laura Linney nominovaná za Wendy na Oskara je pak nejen jeho sestrou, ale i jeho ženským protějškem...Zádumčivý snímek o stáří, těžkých životních chvílích i síle se s nimi poprat... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem v situaci, kdy jsem vůbec nebyla nastavená na tenhle žánr, ale budiž. Oba herci byli velmi dobře vybraní pro tuto sourzeneckou roli. Philip Seymour Hoffman je opravdu sympaťák a Laura Linney za ním nebyla o moc pozadu. V momentě, kdy bylo zapotřebí postarat se o zestárlého otce se sami sourenci potýkají nejen se svými zdravotními a citovými problémy, ale současně i se vztahem k sobě navzájem. Smutné a uvěřitelné. 75% ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Absurdní a černočerná komedie ze života, kde se střídají emoce jako na horské dráze. A přesně tak to chodí, přesně tak to mám i rád. K tomu všemu Laura Linney a Philip Seymour Hoffman, kteří dokazují, že patří k herecké špičce své generace. Tenhle film jsem si užil a budu Tamaru Jenkins do budoucna sledovat. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že Tamara Jenkins točí filmy tempem zhruba 1 film za 10 let. Tohle mě sice nějak neuchvátilo, ale je to hodně reálný, uvěřitelný a ze života. A určitě bych to nezařadil do žánru komedie. Jinak mnohem víc se mi líbil první film od Tamary Jenkins Brloh v BH, ale i tohle má něco do sebe. A navíc jsem zjistil, že Lord Hoven nebyl jedinej, kdo psal na hajzlech nápisy hovanama. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Otrocký překlad do češtiny opět zabodoval! Takže z poklidné rodiny Savageových se rázem stali divoši. Po skvělém začátku filmu (až po smrt partnerky Savage - seniora) se celkem zajímavé téma o sourozencích, kteří se dosud nesrovnali se svým neradostným dětstvím a nyní jsou donuceni se postarat o otce, který se o ně nikdy moc nezajímal ale nyní trpí pokročilým stádiem alzheimerovy choroby. P. S. Hoffman skvělý, ale Laura Linney hrůza. Skoro celý film je dlouhá nuda, která je završená od začátku předvídatelným koncem korunovaným nechutným rádoby happy endem - během se psem v postroji s kolečky. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

  • Philip Seymour Hoffman hraje staršího bratra Laury Linney. Ve skutečnosti je však Linney starší. (mi-ib)

Reklama

Reklama