Reklama

Reklama

Sourozenci Jon a Wendy Savageovi spolu nijak zvlášť dobře nevycházejí, ale jsou nuceni postarat se o starého otce, jenž se o ně nikdy příliš nezajímal. V hlavních rolích excelují Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, režii má Tamara Jenkinsová.  Ve svém druhém celovečerním filmu dosáhla režisérka a scenáristka Tamara Jenkinsová něčeho velmi neobvyklého - její příběh totiž nutí diváky zároveň se smát i plakat.
Jon Savage a jeho sestra Wendy jsou už dávno dospělí a moc dobře spolu nevycházejí, ani se o to nesnaží. Jsou však nečekaně vytrženi ze svých sebestředných životů a musejí se postarat o starého otce Lennyho postiženého demencí, který se však o své děti nikdy příliš nezajímal. Představitelé obou hlavních hrdinů Philip Seymour Hoffman a Laura Linneyová, která byla za ztvárnění této role navržena na Oscara, svými výkony umocňují zajímavý a lidsky silný příběh, který brilantně analyzuje složitou rodinou situaci, v níž se prolíná nechuť a pochyby s bolestí, obavami i láskou. Film měl premiéru na Sundance Film Festival 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

IviDvo

IviDvo (hodnocení, recenze)

Na jednu stranu je to film, bez kterého bych se opravdu obešla, ale na druhou stranu nabízí zamyšlení nad tím, co jednou budeme dělat až naši rodiče zestárnou a nebudou se o sebe sami moct starat? Šoupneme je do domova? To nás ale může hryzat svědomí....ale budeme se o ně starat 24h denně? To nás zase bude omezovat...Tak jak? Celkem pěkný film...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Nosdrolomo

Nosdrolomo (hodnocení, recenze)

já bych řekl že zdejší obsah nepatří pomalu ani k tomuhle filmu... blbost, blbost, pravda, blbost, kravina

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Festivalová záležitost, která se možná jednou objeví na DVD. Běžná kino distribuce nehrozí.
BTW zdejší "Obsah filmu" je opět nepěkná snůška nepřesných a polovičatých žvástů..

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Dva z mých nejoblíbenějších herců v kritiky chválené tragikomedii - to si nenechám ujít. Ale asi bude rozumnější spolehnout se na někoho jiného, než na případného českého distributora.

Agoran

Agoran (hodnocení, recenze)

Tak tohle vypadá hodně pěkně. Fox Searchlight poslední dobou boduje:)

Reklama

Reklama