Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (244)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoceňovanějších De Palmových thrillerů ( mimo jiné patří mezi TOP 3 Quentina Tarantina ) mě zase tolik nenadchl. Pořád je to ten stejný napínavý De Palma, ale rozhodně není natolik zábavný jako Dvojník nebo Kainova výchova. Neškodilo by vyvíjet větší zájem o postavy. A na tu subjektivní kameru (kterou jinak miluju ) by si měl taky občas dávat větší pozor a brát více v potaz periferní vidění sledovaných postav. P.S. De Palma rád obsazuje Johna Lithgowa a ještě radši do role psychopatů ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priemerny thriller, v ktorom sa ukázal mladučký (ešte fešák) John Travolta ako filmový zvukár, ktorému sa podarilo zachytiť zvuk autonehody, ktorá sa ukázala byť vraždou senátora. Brian De Palma je skvelý režisér, o tom niet pochýb, niekedy si však veľmi nešťastne vyberá scenáre. V tomto prípade to však bola asi jasná trefa do čierneho, rovnako ako obsadenie Johna Travoltu. Celkom zaujímavý a napínavý thrillet s veľmi dobrým hereckým výkonom Johna Travolty, bolo na čo sa pozerať. Johnovi skvele sekundovala krásna Nancy Allen známa z Robocopa. Škoda že toho nenatočila viac. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Depalmovsky vymazlený (dlouhé sugestivní záběry, výrazné kompozice, svícení...) a hustoatmosférický thriller o zvukaři, který při nahrávání zvuku pro filmovou vraždu nahraje zvuk vraždy skutečné a pouští se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst. Ocenil jsem jak hrdinu z filmařského prostředí (konkrétně ze studia natáčejícího osmdesátkové vyvražďovačky) v Travoltově výborném podání, tak děsivého profi zabijáka Johna Litghowa a v neposlední řadě krásně smutný konec. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Solídny thriller od skúseného režiséra B. DePalmy. Travolta a jeho postava filmového zvukára robia z filmu nadpriemer. Celé to postupné skladanie mozaiky nehody senátora je pomerne napínavé. Všetkým akosi vyhovuje nechať to - nehodou. Iba Travolta a jeho dokonalý zvukársky sluch je presvedčený, že to nebola obyčajná nehoda. Trochu úsmevne pôsobí vedľajšia linka príbehu, v ktorej sa filmový štáb márne snaží nájsť ženu, ktorá dôveryhodne zakričí. Celkovo jedna z rozumných premiér alebo repríz na čt2, kde oceňujem, že niekto vytiahne i menej známe filmy slávnych režisérov a hercov. 70%. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

To je, panečku, bída! Někdo někde vyštrachá námět, ne snad původní, ale přece ne až tak špatný. Jenže dál už to Palmovi prostě nemyslelo, vleče se to upoceně a trapně k jednomu ze dvou možných blbých závěrů. Záběr šikmo vzhůru na siluetu muže napřahujícího k osudové bodné ráně a na pozadí temné nebe a ohňostroj. Palma to asi točil na Silvestra u nás na dědině, taky už pěkně zbořenej. --- O to nic, však špatných filmů je vždycky víc než dobrých. Jen když se dívám na tu všeobecnou spokojenost kolem, říkám si, to je teprve ta pravá bída! On někdo otočil kameru plynule dvakrát dokola. To se musí vidět, úžasné umění a hotový zázrak moderní techniky. Asi okopírovali špičkový afghánský vodní čerpadlo a z druhé strany to tlačil osel. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • Během stříhání byly neznámým pachatelem ukradeny dva kotouče filmu. Opětovné natáčení zcizených scén stálo 750 000 dolarů a pro nedostupnost kameramana Vilmose Zsigmonda je musel natočit László Kovács. (Matty)
  • První volbou pro hlavní roli byl Al Pacino. Kvůli jeho nedostupnost byl osloven John Travolta, který promptně navrhnul obsazení Olivie Newton-John do role Sally, což De Palma odmítnul. (Matty)
  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)

Reklama

Reklama