Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (282)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč jen si zbytek filmu neudržel svižnost, nápaditost a vtip jeho startu? Proti první půlhodině, která začíná perfektní scénou s potopením lodi ("Kde je loď?" - "Našel jsem ji." - "Kde je?" - "Tobě to dojde.") a pokračuje stejně vtipnou epizodou s řetězem a kotvou, vlouděním se na loď Donalda Sutherlanda a setkáním s jeho naivní dceruškou, nemám vůbec nic. Chyba je ve zbytku Bláznova zlata. Ano, v tom zbytku, který bohužel obsahuje onu očekávanou honbu za pokladem. Nutno podotknout, že nudnou honbu za pokladem. Odbytý závěr s potyčkou na hřbitově a finální konfrontací kdekoho s kdekým mě už skoro vůbec nezajímal. Přesto všechno je ale tenhle film na jedno vidění víceméně neškodný a bezbolestný. Hodnotím ho tedy stejně jako Saharu = dvě a půl.__P.S. Velice příjemná hudba George Fentona. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přes azurovou hladinu Karibiku se občas na dně zaleskne mince humoru nízké hodnoty - dynamika, dobrodružný drive a košile Nicka Slaughtera však zcela chybí. Když už nic, mohl si alespoň McConaughey na Kate Hudson zasurfovat a opravdu tím mám na mysli ten vodní sport.. Shrnul bych to asi takhle - zatímco do bronzova opálené Matthewovo těéé-lo nikdy nevybledne, o vzpomínce na Fool´s Gold se to samé rozhodně říct nedá.. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné filmy zažívají v poslední době obrovský boom a Bláznovo zlato by evidentně chtělo z tohoto trendu taky něco trhnout. Najděme tedy pár herců, sepišme základní scénář, uvidíme co z toho "vyleze"... Nakonec z toho vylezli Lovci Pokladů křížení s Karibskými Piráty, kteří na hodinu a půl možná zabaví, ale nejsou nic extra. McConaughey je alfa samec, ale tak trochu nemehlo - Jack Sparrow. Kate Hudson je jasná Elizabeth... Někdo tady opisoval... Dějově taky naprostý průměr - napínavé momenty se střídají s nudnými scény... Průměr, šeď... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Co má jako být lákadlem pro diváka v této slané taškařici?? "Valcha" Matthewa McConaugheyho?? Narážky Kate Hudson na sex?? Může být, protože určitě to nejsou scénář, atmosféra, logika, dynamika nebo dobrodružství. Obrovská nuda. A nic na tom nezmění ani pár akčních minut. Postavy jsou bez správného náboje a motivace, řeší se klišovité chujoviny a než se vůbec začne pátrat po pokladu, uběhne nejdelší hodina za posledních x dní. No a když si pak dají hrdinové vše do souvislosti, přičemž je podporuje náhoda, čekal jsem na vyzvednutí pokladu, který by svým objemem zaplnil podpalubí zmíněné galeony Aurelie. Ups, chyba. To nebylo bohatství, ale majetek průměrného jednookého piráta za jedno akčnější dopoledne. Nechutné. 70 miliónů dolarů(rozpočet)/110,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Něco není v pořádku ??" - "Něco není v pořádku ?? Proč by nemělo ?? Jen jsme měli sex v kostele, ani už nejsme svoji a teď se chystáme vykrádat hrob !! Není to něco jako trojnásobný hřích ?? Divím se, že nás nezasáhnul blesk !!" ;) Slibné herecké obsazení v podobě hezouna Matthewa McConaugheyho, sexy a zajímavé Kate Hudson, matadora Donalda Sutherlanda či charismatického Raye Winstona, skvostný výběr lokace, poutavě mystifikující nástin děje na přebalu DVD, to vše by dokázalo navnadit i toho největšího škarohlída, byť jen k nenáročné hollywoodské limonádě !! A ejhle, ono nic, tohle prostě není ani zdaleka to, co bych čekal, ještě v polovině snímku si jeden rve vlasy, že si raději nepustil epizodu Cestománie, která by rozhodně dokázala pobavit více, protože Bláznovo zlato dost dobře nefunguje ani jako romantika, když těm dvěma prostě tu chemii nevěříte ani omylem, většina jiskření mezi nimi se totiž ukrývá pouze v té hromadě sexuálně laděných narážek, které od počáteční trapnosti tím neustálým opakováním přechází v naprosto nadbytečný, iritující prvek, nečekaně však z úst Tess Kate Hudson, ani jako komedie, tu zní totiž dvě tři podařené hlášky neudělají, navíc mám pocit, že se tvůrci až příliš spoléhali na neskutečně bizarní sbírku postav, která však svůj účel neplní ani v rámci snímku, ani samostatně, když se všichni chovají jako retardi nebo přinejmenším zastydlí puberťáci se zápornou hodnotou IQ !! Ačkoliv rozkošná Alexis Dziena, jejíž postava naznačuje, jak úžasné guilty pleasure to mohlo být, mě opravdu hodně bavila..;) Co se týká roviny akční či dobrodružné, není moc o co stát, v tomto směru se totiž režisér a scénárista Andy Tennant omezuje na dva, tři opravdu povedené momenty, většinou se však jedná o nezajímavé a průhledné scény, které prostě díky výborné práci střihačů a kameramana Dona Burgesse, jako obvykle bezchybného, vypadají skvěle, působí i velmi svižně, ale zato dík zhovadilému scénáři pořád nesmírně nezajímavě !! Snad jen velmi slušně zábavná závěrečná třetina filmu, kdy se konečně začne i něco dít, kvůli které je třeba dát Bláznovu zlatu šanci aspoň na jeden dlouhý zimní večer či deštivé odpoledne, nakonec činí z poněkud vyčpělé, sterilní a přihlouplé reklamy na Karibik vcelku příjemnou jednohubku, a tak člověk prostě lituje, že téma nedostal do ruky někdo jiný než packal bez invence Andy Tennant, který se nedokázal rozhodnout, jakému žánru povolit opratě, aby nakonec natočil mix, který se líbivě leskne všemi barvami, po chuti a vůni však ani památky, na čemž nic rozhodně nezmění ani soundtrack George Fentona, který má rozhodně také na víc.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Postava "Moe Fitche" byla inspirována hledačem pokladů Melem Fisherem. (Pethushka)
  • Scéna, kdy Tess udeří Bena po odchodu ze soudní budovy, byla natočena před Vice-Chancellor's Building na Queensland University of Technology. (Pethushka)

Reklama

Reklama