Reklama

Reklama

Ma Jun, policista, který proti zločinu nepostupuje vždy výhradně podle litery zákona, se spojí s infiltrovaným agentem Hua Shengem, aby společně pacifikovali členy ukrutné bandy pašeráků vedené třemi vietnamskými bratry. Nejstaršího bratra dostanou, ale při akci dojde k odhalení agenta, který toto prozrazení málem zaplatí životem. Jun zločineckou organizaci neúnavně pronásleduje a málo se přitom stará o dodržování předpisů. Blíží se den, kdy má být hlavní vůdce pašeráckého gangu postaven před soud, a životy svědků jsou ohroženy. To znamená, že závěrečnému zúčtování se nelze vyhnout. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Fakt by som tomu chcel dat aspon 3 hviezdicky, ale neda sa. Prva hodina uz tak kratuckeho filmu je neuveritelne nezazivna. Pribeh o policajtovi v utajeni medzi surodeneckou partou totalne namachrovanych debilov vôbec nefunguje. Zaporaci sa snazia byt natolko drsni az su trapni. Ani nic extra nespravia, aby z nich isiel strach. Louis Koo ako chlapik v utajeni sa od strachu neustale poti, ale mne bolo uplne jedno, ci ho odhalia. Chybaju tam skutocne napinave sceny v ktorych by mi na nom zalezalo. No a neustale popritom vsetkom sa tam objavuje nadrzany Donnie Yen, ktory sa nevie dockat zaverecnej dvadsatminutovky v ktorej ho konecne pustia z retaze a zaporakom nakope prdel takym spôsobom, ze prave kvôli tomuto famoznemu finale by som tento inak nepodareny film odporucil kazdemu fanusikovi MA akcniakov. Najprv sa dostanu k slovu strelne zbrane v paradnej neskutocne stylovo natocenej prestrelke. Po zredukovani zaporakov na ich finalneho bossa Collina Choua sa rozputa duel, ktory tromflo az finale z druheho Raidu. Bitka, ktora trva tak trikrat dlhsie ako je bezne. Fakt som si pri nej dvakrat povedal: tak a je koniec. Ale neznicitelny Collin vstal a mastil sa dalsich niekolko minut dalej. Rozhodne neberiem ako zapor, ze je bitka tak strasne dlha a borci preziju nerealny pocet ran. Po tej hodine nezazivnej dejovej omacky si divak zasluzi nejake akcne zadostucinenie. Po choreografickej stranke je to neskutocne vynaliezavy duel plny originalnych chvatov od MMA po neviem co vsetko. Dali si strasne zalezat, aby pocas celej bitky chvaty neopakovali. Dockam sa aj viacerych mojich oblubenych akrobatickych kuskov. K tomu kontaktne a neskutocne tvrdo pôsobiace jak kopy tak udery. Ale rovnako ako choreografia ma bavi aj to ako je bitka nasnimana. Behom chvatov sa neustale striedaju uhly kamery, ale cely cas to je dokonale prehladne. Kameraman sa stava sucastou bitky, vdaka comu to pôsobi neskutocne stylovo. Skoda, ze tak dokonaly nie je cely film. To by som dal bez mihnutia oka 10 bodov. Ale bohuzial nie je, takze davam neutralnych 5/10. Aj ked ten film je vsetko mozne, ale nie je priemerny. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Něco na tom Donniem je. Konečně celkem seriozní HK akčňák bez toho jejich infantilního humoru. Je to spíš drsný krimi kterýmu zase paradoxně škodí, že akce mohlo bejt víc. Bohužel tak půlku filmu jsem se dost nudil. Chuť mi zpravila ta famózní závěrečná bitka. Žádná super choreografie prostě brutální řež v obrovským tempu z minimem zpomalovaček a podobných kokotin. Bejt film akčnější dal bych i 4*, ale ten final fight je nářez kterej si suverénně vytírá prdel z celým slavným Berandalem i čímkoliv jiným co jsem zatím v Azijské produkci viděl.65% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film ! Jak píše Flipnic, je škoda první poloviny, kde se opravdu nic zajímavého nestane, ale druhá půlka vše dokonale vynahrazuje! Posledních 40 minut je Non stop akční inferno, kde Donnie Yen předvádí snad nejlepší choreografii ve svém životě. Koukal jsem s otevřenou pusou, rány které Donnie rozdával po čase bolely i mě. Závěrečný fight s hlavním rivalem trval snad 10 minut a vystřídaly se při fightu tři různé lokace, no prostě skvělá jízda s velmi chytlavým soundtrackem! 75% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Film, který vzniknul v podstatě jen proto, aby v něm mohl Louis Koo vypít tři basy Heinekenu a (to hlavně) aby si Donnie Yen a Collin Chou mohli dát v závěru přes hubu. V nejlepší bitce hongkongské sezóny. Věčná škoda, že tomu předchází hodina absolutního vakua, které nezvládá rozsvítit ani jako obvykle vynikající Wilson Yip na postu režiséra. Přesto jsem v těch posledních dvaceti minutách zažil víc emocí a viděl lepší choreografii než v celém Invisible Target... takže... remíza. ;) (70%) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znovu boj gangu s policií, znovu výborný Donnie Yen coby detektiv Ma s nezákonnými prostředky zatýkání a znovu ... ne, režisér Wilson Yip stejně tak dobrý jako u Sha Po Langu nebyl. První 2/3 filmu jsem se docela trápil, v úvodu nám sice Yen dá přičuchnout ke svému rejstříku vytříbených bojových technik, ale posléze je to dlouhatanánská série scének bez jiskry a energie, plná vykreslování charakterů. Jenomže když už je nejhůř, přichází zlom v podobě neuvěřitelně úderné pětadvacetiminutovky, která vrcholí vynikajícím soubojem Yen vs Chou. Rány jsou udíleny v brutální rychlosti, s nápaditou choreografií a fyzično cáká ze šarvátky jako krev do všech stran. Celkově oproti Sha Po Langu slabší, nikoliv však co se akčního módu týče, a už se těším na další spolupráci Yena s Yipem (snad nebude mít sestupnou tendenci). 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Donnie Yen v roce 2007 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama