Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (1 550)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jeden z nejlepších animáků všech dob. Scifárna, která v sobě nese náznak poselství, náznak romantiky, náznak dobrodružna a hodně emocí. Celé je to servírováno v podobě, která je srozumitelná dětem a zároveň neodrazuje dospělé, skvěle naanimováno a taky parádně hudebně podbarveno. Vidím to na takových 90%. Btw. Po tomhle filmu asi přehodnotím svůj vztah ke švábům. :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když se smí dávat plné hodnocení němým filmům z roku 1920, tak já zas můžu dát tomuhle. Pro mě naprosto převratná pecka na poli animovaného filmu. Pixar se mi s tou jejich originalitou fakt zamlouvá. Robůtek si tam jen jezdí a říká jen asi dvě slova (něco jak Pokémoni) a stejně prostě víte o co go a baví vás to. Na konci jsem byl i dojatej a Straussovo - Tak pravil Zarathustra mě utvrdilo, že ten film má víc, než něco do sebe. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Wall-E je neskutečný tahoun. Na animovaných filmech je nádherně najednou vidět, jak z nevinné tvářičky dokáží udělat oblíbence davů. On vlastně nemá, co by jiného nabídl, nemluví, jen tak trochu, a díky jeho očím, ukápne nevinná slzička snad každému, kdo se na něj podívá a bude mít pro něj pochopení. Vznikl další animák, který se zasloužil být sledován, s propracovaným scénářem dokázal, že i bez textu se z něj dokáže stát velký film. Hezky se na to všecko koukalo, moc hezky. Proč tedy dávám čtyři hvězdičky? Přemýšlím, ale jediný rozumný důvod vidím v tom, že jsem takových animáků, a lepších, viděl poněkud líp, ale zas tak patrný důvod to není. Mám takové tušení, že se na něj podívám znova a tu pátou mu tam vlepim, protože tenhle animák, měl být něčím naprosto jiným od ostatních, odlišný, svým nápaditým scénářem a i samotným zpracováním. Jasné je, že se na něj znovu podívám s radostí, protože s radostí on přichází ke mně, s radostí, která pohladí na duši i na srdci. Líbilo se mi jak si Pixaři pohráli a vrazili do tohoto filmu takových nenápadných nápadů, které musí být trnem v oku. Asi tak jako když koukám na originál a jako kdyby roboty namluvil robotický hlas Stephena Hawkinga, nebo jak se vedoucí robot vesmírné lodi plné lidí s nadějí snaží připomenout Hala z Kubrickovi Vesmírné odyssey. I roboti, platonicky připomínající iPod, v dnešní době takový hit, není jen tak. Všecko má svůj důvod a proto je to tak hezké a příjemně se na to kouká. Wall-I je prostě příjemný film od zhora až dolů. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Infantilní ekologicko-výchovné peklo, jež drží nad vodou pouze kvalitní zpracování, i když i to je při srovnání se stylizovaným krysím kuchaříčkem z Ratatouille na nižší pozici. V Pixaru jako by se rozhodli, že všechna moudra z výchovných knížek pro děti narvou do jednoho filmu s upištěným (a opravdu strašně pitomým) robotem, a tak se z plátna od začátku dokonce šine jedno ponaučení za druhým, přičemž některé by mi lezly krkem, i kdybych ještě nosil bryndáček. 50% P.S.: Ze všech těch žvatlavých ťuťuňuňu jmen jsem si při odchodu z kina připadal absolutně retardovaně. Zlatá Kung Fu Panda. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Krásný romanticko - akční animák. Ani mák výhrad. Zdaleka nejde jen o film pro děti, bavit a dojímat se budou všichni. Láska čistícího robota VALL-I (s něžným vzhledem podobným Spielbergovu E.T.-mu) na zdevastované Zemi k robotce Evě, boj za zachování rostlinky a obnovení života na Zemi, tlustí zdeformovaní lidi v kosmické lodi neobratně se stavějící na své nefunkční nohy, ale přesto bojující s řídícím systémem o své právo rozhodovat včetně rozhodnutí o návratu na Zem. Spousta trailerů je na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/231646-valli-walle/videa/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (65)

  • Scéna padajících a klouzajících lidí z lodi Axiom je téměř totožná jako scéna z filmu Titanic (1997). (Jaroslaf)
  • Nápad na film VALL-I přišel na dnes již legendárním obědě v roce 1994, při kterém se setkali pixarští veteráni Andrew Stanton, John Lasseter, Pete Docter a geniální vypravěč Joe Ranft (zrovna točili "svůj" první celovečerní film - Příběh hraček). „Jedním z nápadů, na které si vzpomínám, byl film o malém robotovi, kterého lidé nechali na Zemi,“ zavzpomínal Stanton. „Neměli jsme pro něj žádný příběh, byl to takový Robinson Crusoe,“ dodal Stanton. (Rodriguez)
  • Podle datumu, který se nachází na obraze v kajutě kapitána, je možné odhadnout, že děj snímku se odehrává přibližně v roce 2800. (Ruuzha)

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama