Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Colee (Rachel McAdams) a T. K. (Michael Peňa) se vracejí po zranění z Iráku na měsíční propustku do Států, každý za jiným účelem. Colee chce vrátit rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru a T. K. míří za svou snoubenkou. Náhoda je dá dohromady s Fredem (Tim Robbins), který skončil svou vojenskou službu a míří domů plně se věnovat rodině. Společně na cestě za svými známými prožívají neobvyklou road movie plnou překvapení, nečekaných zvratů, tragédií, náhod a paradoxů, která postupně vyústí ve výsledek, který nemohl nikdo z nich předem předvídat. (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

fmash 

všechny recenze uživatele

Příjemná road-movie o trojici jinak zcela nezajímavých týpků, jejichž plánovaný příjezd do domoviny má úplně jiné rozuzlení, než očekávali. Všichni, jakkoli jsou rozdílní, postupně naleznou přátelství, trochu dozrají, docela nás pobaví a pak zase zmizí beze stopy. Je milé, že ačkoli film zmiňuje problematiku blízkovýchodní války a postoje běžných Američanů k ní, včetně veteránů, činí tak nenápadně a apoliticky, bez citelného nátlaku na diváka. Hezká trojka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle lze těžko uchopit. Lehce mi to připomnělo Best Years of Our Lives (1946), i když to nemělo tu sílu. Ústřední trojice Robbins, McAdams, Peňa byla sympatická a zejména na štíhlounkou vojandu Ráchel se dobře koukalo. Pro našince téma vracejících se mužů z Iráku nemá takovou váhu jako pro Amíky. Leckdo u nás už o dalším setrvávání amerických jednotek pochybuje a na Afghán se už dokonce nahlíží jako na další průser Američanů. K čemu rekonstrukční týmy? K čemu učit demokracii když po odejití ,, osvoboditelů - pro někoho však okupantů '' lid volí Taliban a ten všechny změny vrací zpět do období středověku....Tolikrát řečené ,,díky' ve filmu od běžných Amíků, kteří si žijí své běžné životy plné hambáčů, hypoték - bojujícím vojákům, kteří tam byli... nám zní neupřímně. Oni to ale tak berou, i když ve filmu zaznělo i pár otázek. ,,A co jste tam dělali?'' Věřím, že zvídavému Amíkovi odpověď ,,Snažili si zachránit život'' asi nestačí. Tenhle film však není o obhajobě války v Iráku. Je to příběh o členech armády, které náhoda svedla k sobě a díky které vyrazili na společnou cestu domů. Pro Robbinse je to cesta definitivní, odkroutil si celou tůru. Pro ostatní je to jen 30 denní dovolená mimo horké písky a sebevražedné útoky. Hrdinové cestou zjišťují během hodně seskupených náhod, že to co funguje v armádě v civilu zatím fungovalo vlastním životem. Tahle zvláštní road movie tak pro někoho skončí velmi překvapivě. Humoru tam moc není, hlubších myšlenek také ne, nicméně vidět se to s přehledem dá. Tři klíčky od Hummeru. * * * ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Navenek docela příjemný film, jeho poselství se mi však pranic nelíbilo. Film na mě vyzněl, jakoby si ho objednala přímo americká armáda. Vyznění ve smyslu "doma je hezky, ale lepší je se na všechno a všechny doma vykašlat, válka je přece tak naplňující, nemůžete bez ní žít! A vojáci jsou všichni hrozně fajn lidi!" je fakt hnusné, a kvůli tomu, přes veškerou snahu, nemůžu dát víc než podprůměrné dvě hvězdy. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Milé, lidské, příjemné příběhy vojáků na dovolené. Řešíme s nimi (stejně jako oni trochu naivně) jejich z války vyplývající aktuální starosti a problémy a já jsem při tom trochu lépe pochopil, proč se někdo dá na tohle řemeslo. Protekční červený Chrysler Voyager se představuje jako ideální vozidlo pro tři na cestě napříč USA a celá jeho vojenská posádka získává postupně moje maximální sympatie - a to jak bravurní herci, tak i postavy, které vykouzlili. 90%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá jízda tří vojáků Cheavera ( Tim Robbins ), T. K. Poola ( Michael Peňa ) a Colee ( Rachel McAdams ) do Las Vegas. Každý má sice jiný cíl ale ten se stává společným pro všechny. Přátelství léčí. Pěkné byly dvě scény, které stojí za vyzvednutí. A to byla scéna v kostele a následná slavnost. Trochu jsem se divil, že auto vydrželo tu bouři bez jediného škrábance. Ve Vegas není zase tak jednoduché se rozejít a máme tudíž možnost sledovat osudy tří aktérů dál až na opravdový konec jejich cesty. Přátelství, nádherná krajina, nevtíravé hudba ( Rolfe Kent ), lehký děj no docela slušná Roadmovie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama