Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Colee (Rachel McAdams) a T. K. (Michael Peňa) se vracejí po zranění z Iráku na měsíční propustku do Států, každý za jiným účelem. Colee chce vrátit rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru a T. K. míří za svou snoubenkou. Náhoda je dá dohromady s Fredem (Tim Robbins), který skončil svou vojenskou službu a míří domů plně se věnovat rodině. Společně na cestě za svými známými prožívají neobvyklou road movie plnou překvapení, nečekaných zvratů, tragédií, náhod a paradoxů, která postupně vyústí ve výsledek, který nemohl nikdo z nich předem předvídat. (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle lze těžko uchopit. Lehce mi to připomnělo Best Years of Our Lives (1946), i když to nemělo tu sílu. Ústřední trojice Robbins, McAdams, Peňa byla sympatická a zejména na štíhlounkou vojandu Ráchel se dobře koukalo. Pro našince téma vracejících se mužů z Iráku nemá takovou váhu jako pro Amíky. Leckdo u nás už o dalším setrvávání amerických jednotek pochybuje a na Afghán se už dokonce nahlíží jako na další průser Američanů. K čemu rekonstrukční týmy? K čemu učit demokracii když po odejití ,, osvoboditelů - pro někoho však okupantů '' lid volí Taliban a ten všechny změny vrací zpět do období středověku....Tolikrát řečené ,,díky' ve filmu od běžných Amíků, kteří si žijí své běžné životy plné hambáčů, hypoték - bojujícím vojákům, kteří tam byli... nám zní neupřímně. Oni to ale tak berou, i když ve filmu zaznělo i pár otázek. ,,A co jste tam dělali?'' Věřím, že zvídavému Amíkovi odpověď ,,Snažili si zachránit život'' asi nestačí. Tenhle film však není o obhajobě války v Iráku. Je to příběh o členech armády, které náhoda svedla k sobě a díky které vyrazili na společnou cestu domů. Pro Robbinse je to cesta definitivní, odkroutil si celou tůru. Pro ostatní je to jen 30 denní dovolená mimo horké písky a sebevražedné útoky. Hrdinové cestou zjišťují během hodně seskupených náhod, že to co funguje v armádě v civilu zatím fungovalo vlastním životem. Tahle zvláštní road movie tak pro někoho skončí velmi překvapivě. Humoru tam moc není, hlubších myšlenek také ne, nicméně vidět se to s přehledem dá. Tři klíčky od Hummeru. * * * ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že USA už dávno není místem pro plnění amerického snu. Film o kamarádství, které je silnější než manželský vztah. Film o tom, že za každé špatné situace může být ještě hůře, ale světýlko naděje v tunelu zoufalství neustále plápolá. Prostě film o životě celkem normálních lidí, celkem normálně natočený a s celkem fajn poselstvím. 80% ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Příjemná tradiční road movie o cestě po státech, o cestě životem, o cestě osudem šmrcnutá velkou dávkou štěstí i smůly.. Lehce náborový scénář pro USA ARMY - kterak ztroskotanec na smysl života přišel.. Tim Robbins, Michael Peña a Rachel McAdams byli velmi zábavní.. Rachel, která většinou vyžírá role nesympaťaček, koupila roli velmi sympatickou a k pomilování :-D ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších road tripů vůbec bych řekl. Podle mě by si Šťastlivci zasloužili lepší hodnocení než tady vidím. Nečekal jsem ze začátku něco tak dobrého, bylo to pro mě velké překvapení. Pustil jsem si film a kochal jsem se jednoduchostí, která mě dostatečně nabažila na to abych mohl v klidu konstatovat krásných pět hvězdiček. Také nesmím zapomenout na docela hodně vtipných scének, které se hodně vyvedli (například večírek a následující "postelovou" záležitost s třetí osobou jentak nezapomenu). Nakonec z toho všeho teda vznikne jednoduchý film, který si ale zaslouží alespoň jedno promítnutí každému z nás. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista tomu chtěl, aby se potkali a vydali se do svých cílů společně. Všichni tři jsou sympaťáci, takže by se ani divák nebránil sednout s nimi do jednoho vypůjčeného auta, když letecká doprava selhala. Všichni tři se po zranění vracejí na čas domů, tedy nejstarší z nich nastálo. Ona vrací rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru, třetí do party pak míří za svou snoubenkou. Dočkáme se několika náhod, překvapení, milých i vypjatých situací, hlavně jsou až na drobné výjimky uvěřitelné a budou se líbit teenagerovi i padesátiletému divákovi. Tvůrci nabízejí propracované charaktery, příjemnou atmosféru, rozvážné tempo, herci zase velmi sympatické výkony (Rachel McAdams musela být rozkošná i jako dítě, které se vztekalo mezi regály v hračkářství). Tohle je kus, kterým se nás tvůrci nesnaží šokovat, prostě je mile obyčejný a zatraceně dobře drží pohromadě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama