Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se na tento film velmi těšil a osobně mne nezklamal... Z velké části čerpá z anime, nicméně celkově je z toho víceméně nový film, jelikož finální zápletka v anime vůbec nebyla... Prostě budem čerpat něco z anime (některé scény tam ale nedáme), ale přidáme si do toho vlastní další postavy a zápletku, abysme natáhli stopáž na 90min... Budiž, když je to i, pro mne, dobře natočené, zahrané a s krásnými efetky... Ji-hyeon Jeon se tu aspoň "vyřádila" zabíjením tak, jak jí to předchozí role Korejské produkce nedovolili... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už dlouhá léta Saya (Gianna Jun) vyhledává démony, a pomocí své katany je posílá tam, kam všichni démoni patří. Jednoho dne se vydává v přestrojení za školačku na školu na americké vojenské základně, kde zachraňuje život mladé Alici (Allison Miller), dceři místního generála. Od té chvíle se po stopách démonů vydávají obě dívky společně ... Tak toto se opravdu moc nepovedlo. I když mám upíří filmy docela rád, a v kombinaci s japonským prostředím zněl námět docela zajímavě, tak se film podařilo autorům docela zpackat. Některé scény působí vyloženě komicky (Saya zabije asi milion démonů, zatímco se Alice schovává. Po chvíli Alice říká - "Nemůžu tě nechat bojovat samotnou"), a i to velké překvapení i momentálně zaostalý divák jako jsem já čeká už tak od poloviny filmu. Na druhou stranu se mi docela líbil styl natočení filmu - například scéna v lese je vyloženě lahůdková. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Film je založen na krátkém anime filmu Blood: The Last Vampire (ne TV seriálu Blood+!!), ze kterého ve filmu zbylo jen málo. Pro mě, jako fanouška anime předlohy, je tenle film zklamání. Souboje se snaží film trochu zachránit, ale ani to se nepodařilo, zbytek je k smíchu, ale spíše k pláči. Bohužel takhle to vždy dopadne, když si někdo zahrává s anime předlohou, totálně to dosloní, tohle není vyjímka. Za snahu jednu hvězdu, jinak je to pro mě totální propadák s Ji-hyeon Jeon v hlavní roli. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pochválit se dá snad jenom vizuál (kostýmy nebo kamerové filtry jsou občas opravdu pěkné), hudba Clinta Mansella a poměrně působivá flashbacková bitka v lese. Jinak bída a utrpení: naprosto stupidní a nesmyslný děj, ve kterém nic nefunguje a který působí dojmem, že každá pátá scéna byla vystřižena, epilepticky sestříhané akční sekvence, kde jednotlivé záběry na sebe navíc příliš nenavazují, nezajímaví herci/postavy/dialogy a absolutně nefungující a nerozvinutý svět/mytologie. Korunu tomu nasazuje závěrečný minutový "osudový" souboj. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Existuje veľa žánrových filmov, ktoré kašlú na nejakú logiku a púšťajú fantáziu na špacír. Niektoré z nich však nepostrádajú kúzlo béčkovosti, pričom sa oháňajú remeselne primeranou trikovou stránkou a oldschoolovými akčnými scénami. Tu sa nedočkáte ani jedného. Je to niečo, čo sa snaží tváriť ako iné podobne ladené snímky, ale zároveň svojsky. Nevyšlo to. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama