Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka z mrazivé Antarktidy nám nabídne tuctový děj, průměrnou kvalitu a jednu sexy scénu ze sprchy. Toť krátký souhrn tohoto filmu, o kterém zde již jiní napsali víc než dost. Pár náznaků slušné atmosféry by se tu i našlo, což společně s Kate, která je má oblíbená herečka zachránilo alespoň průměrné ohodnocení. On celkově ten začátek byl docela zajímavý, jenomže potom to sklouzlo do tuctové podívané, nešlo si nevšimnout několika nelogických věcí (v -50 bych rozhodně nechtěl běhat nahý kolem základny). Jako nikdy jsem tam dole v zemi ledu nebyl, ale párty na tamních základnách můžou být velmi zajímavé – i když mám o ledasčem vážné pochybnosti. Jen nesmíte moc šťourat pod ledem… ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kate Beckinsale měla v Miami velké problémy. Zradil ji parťák a tak se rozhodla pro práci na americké výzkumné stanici na Antarktidě. Se zradou svého parťáka se doposud nevyrovnala. Do výru vzpomínek ji uvrhne nalezená mrtvola. To ještě neví, že jí zradí i další člověk, od kterého by to nejméně čekala. Mě teda krev v žilách rozhodně netuhla, ale příběh to není špatný. Odehrává se v atraktivním prostředí výzkumných stanic, které jsou odříznuté od světa a jediná cesta k nim je letadlem. Ono vlastně letadlo tady hraje hlavní roli. Kdyby se tu nezřítilo sovětské letadlo, tak by k žádným vraždám nedošlo a Kate Beckinsale by řešila jen obyčejné drobné přestupky. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet a veľmi lákavé lokácie južnej zaľadnenej Antarktídy. Prevedenie námetu na plátno však dopadlo pomerne rutinérsky a krásnu krajinu sa tvorcovia rozhodli zašpiniť nepretržitou, hnusnou počítačovou chumelicou. Napätie však vo filme rozhodne nechýba, niektoré momenty boli dokonca celkom nepredvídateľné, záver bol trošku stávka na istotu, ale rozuzlenie celej rozhodne nič nepokazí. Akurát by ma zaujímalo ako by bol niekto schopný v hrubých zimných rukaviciach, ktoré majú udržať teplo aj pri mínus päťdesiatich stupňoch, stláčať spúšť na pištoli. 70%. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Další zprasená komixová adaptace. Dominic Sena není vůbec schopný budovat atmosféru, jeho režie je rutinní, scény s dramatickým potenciálem vyzní naprázdno a o nějakém napětí snad ani nemůže být řeč. Když je tím nejpůsobivějším na celém filmu samoúčelná scéna s Kate Beckinsale ve sprše, tak se tu opravdu něco ošklivě pokazilo. Přes to všechno se ale dá Whiteout přežít, letos se v kinech objevily už větší zvěrstva... 40% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Krimi-thrillerová zápletka odehrávající se ve velmi atraktivním prostředí a se sexy Beckinsale v hlavní roli. Mohl z toho vzejít chutný atmosférický napínák, ale je to bohužel jen totální průměr, který sice smrtelně nenudí a ani neprominutelně neuráží vaši inteligenci, avšak ani ničím výrazně nezaujme. A nejdéle do měsíce zapomenete, že jste to vůbec viděli... 50 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Dominic Sena je fanúšikom románu "Whiteout", predlohy, podľa ktorej bol natočený film. Keď sa dozvedel, že produkčná spoločnosť Dark Castle Entertainment nadobudla práva na sfilmovanie, osobne požiadal prezidenta spoločnosti o príležitosť zasadnúť na režisérsku stoličku. (misterz)
  • Předlohou pro film by stejnojmenný komix Grega Rucka a Steva Liebera z roku 1998. (Chatterer)

Reklama

Reklama