Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Německý důstojník wehrmachtu bojuje se svou ctí a povinností německého vojáka, na druhé straně se svým svědomím. Jeho antifašistické smýšlení využije vedoucí odbojové skupiny. Protihráčem Lenze je jeho politický zástupce, který získá informace o partyzánské vysílačce. Hrdinský boj dvou sovětských radistek a jejich smrt zabrání odhalení úkrytu. Velitel partyzánů Vasil a jeho komisař Michal mají zájem se s Lenzem sejít, i když ho podezírají z dvojaké hry. Výsledkem je nakonec odhalení pravého zrádce Felixe, který je dopaden a zastřelen. Příběh končí několik dnů před příchodem Rudé armády. (Elisebah)

(více)

Recenze (15)

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nasekáme partyzány do salámu, Kurte!" Vynikajúci seriál o druhej svetovej vojne, klasickí nacisti, partizáni, odbojári, ale nájde sa tu niekoľko zaujímavých nečiernobielych postáv. Herecky je to niekedy trochu brnenské, najviac ma zaujali Lakomý, Holubář, Dušek, Večeřa a Palúch. Taktiež Švandová a Balzerová počas akčných scén s automatmi v rukách mali svoje čaro. V príbehu by sa našlo zopár nelogičností, ale tie prebíja celková atmosféra. Viac dojmov som rozpísal v recenziách na jednotlivé epizódy. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Velice osobity,unikatni pocin tvurcu o vztazich v nacistickem vedeni maleho mestecka a partyzanskem oddilu. Osudy hlavnich hrdinu jsou navzajem propojeny. Ctyrdilny film si zdarile pelasi k svemu zajimavemu konci. Milan Holubar v roli Schrotta je vyjimecny,stejne jako v roli majora Lenze Jiri Dusek. Ladislav Lakomy byl pro roli SS mana velice dobre vybran.Skvele zahrano,bravo. Prvni dil : velice zajimava soustava dialogu,akcni scena veskrze zadna, hudba na jednicku. Scena kdy ridic Adler - Stanislav Zindulka utika z vezeni pricemz pada na travniku a vzapeti leze se samopalem pres plot je vice komicka nez vazna. Druhy,treti dil: pribyva tvrdych dialogu,akcni sceny nabivaji na dramaticnosti. Prepadeni stabu partyzanu je zdarile, sceny zajimave. Mistrovsky je zahran uprk jednoho z partyzanu do svahu,cestou je nekolikrate strelen - je videt hercovo usili,o autenticnost,jenz vypada uplne realne. 4 dil: je velice akcni, je mozno videt nekolik poprav. Kameraman si hodne uzival velke detailove zabery na tvare hlavnich protagonistu.Zdarily televizni film z brnenskeho studia. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nejvíce z tohoto historického seriálku brněnského studia Československé televize vyčnívá výkon Ladislava Lakomého, který tu dokonale ztvárnil zarputile zákeřného "esesáka", jemuž se však v samém závěru za jeho oddanost dostane spravedlivé odměny !! ;) Potěší také obsazení Elišky Balzerové, tehdy ještě Havránkové, v roli partyzánky.. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Existencionální pokus o nacisticko-partyzánské minidílo, které se snaží zaujmout černobílým rozdílem mezi nacisty a jejich nepřáteli. Výsledek je ovšem spíš rozpačité drama o lidech a vojácích, kteří spolu soupeří o silnice v lesích, doplněné o dlouhé rozhovory nacistických pohlavárů na místním zámku. Celkově je to prostě hrozné a světlých momentů je v díle jen velmi málo. A ten konec.... ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Lexikon českých seriálů o tomto díle píše: .... dílo nebylo příliš vhodné ani pro tehdejší režim a tak se muselo spokojit s okrajovými vysílacimi časy. V tomto týdnu uvedla ČT2 tento serilál po dlouhých letech a znovu ho čekal okrajový vysílací čas. Byl mu vymezen od 03-04:00 nad ránem. Jednu ze svých prvních televizních příležitostí získala Eliška Havránková(dnes Balzerová). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se natáčel v Holešově u Brna a okolí. (M.B)
  • Renáta Doleželová byla v době natáčení ještě studentka. (M.B)

Reklama

Reklama