Reklama

Reklama

Na scénu přicházejí bratři Alvin, Simone a Theodor. Jsou to neobyčejné veverky, které nejen že umí mluvit, umí i výborně zpívat. Jednoho dne narazí na Davida, který si jejich talentu všimne a nechá je natočit desku. Následují koncerty, davy fanoušků a Chipmunkové se čím dál tím víc pouštějí do různých dobrodružství s dramatickými následky. Davidova trpělivost pomalu naráží na strop. Podaří se Alvinovi a ostatním zachránit přátelství s Davidem, jak se budou smiřovat s nově nabytou popularitou... Alvin a jeho parta jsou totiž nezbední až běda a David bude mít co dělat, aby je uhlídal před mnoha nástrahami, o kterých se doposud domníval, že nemohou mít žádné následky. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (292)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Bohužel od filmu sem přeci jen čekal něco víc. Tedy ne úplně moc, protože sem tušil, že to bude taková ta přiblbá rodinná komedie pro sobotní odpoledne, kterých třeba Walt Disney udělá každý rok několik, bohužel i tyto filmy mi většinou přijdou zábavnější. Řekl bych, že tady byl ten potenciál trošku větší. Zpívající veverčáci - proč by ne? Kdyby se investovaly větší prachy a nechaly je zpívat častěji známější songy, bylo by to přínosnější, než až moc hrát na tu moralistickou strunu o skutečném přátelství. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Další sračička, co se může líbít maximálně tak dětem je na světě. Ano, můj osmiletý bratříček je z toho na větvi. No budiž, nejsem cíleným divákem. Sem vtipná, tam nudná, sem dojemná, tam trapná, sem tam scéna co je absolutně nicneříkající a občas i nějaká trochu promyšlená. Obávám se, že Tim Hill si žije ve svém paralelním světě, kde se nikdo nezajímá o "hodnocení". Ano, bylo by to krásné mít svět bez hodnocení. Co všechno by člověk udělal aniž by se omezoval kvůli ostatním. 3 * kvůli rozzářenému obličeji mého andílka. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok celkom verne vystihol atmosféru animovaného seriálu z 80. rokov, ktorý u mňa v detských časoch patril medzi veľmi obľúbené. Samozrejme, že decká sa na tom budú zabávať viac ako ich rodičia, ale práve pre tie je tento film natočený a tak mu odpusťme tú občasnú, až prílišnú infantilnosť a trápnosť. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Pro děti, kteří budou upištěnou trojku milovat, je to výborná podívaná. Dospělým však tento film moc neřekne, ale vcelku pobaví i je. Chipmunkové jsou kvalitně animovaní a jsou roztomilí. Velice se povedl i dabing upištěných veverek - kdo má možnost, ať porovná s originálem. Pro hlavního představitele muselo být při natáčení velmi složité komunikovat a fyzicky manipulovat s něčím, co na place vlastně vůbec nebylo. Celkově tedy pěkný průměr. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +zábavné, poslouchatelné, český dabing -vývoj příběhu, slabší obsazení a herecké výkony/// Tohle je moje první setkání s Alvinem, Simonem a Theodorem (tak se jmenuje i syn od bratránka) a popravdě tihle lumíci mě docela zaujali. Sice jejich předešlé příběhy neznám (nějak se ke mě nedostali), takže nějaká ta nostalgie nebo převedení mích oblíběnců na plátno se nekoná. Ale i přesto jsem si film užíval. Je to sranda, k tomu kopa dobrejch songů a jsem jakž takš spokojenej. Přesto bych pár věcí vytkl. Jednak se děj ubírá stršně rychle a pořádně není čas si jednotlivá zjištění "oni umí mluvit" užít. Dále jsem čekal že Jason Lee nebude hrát druhé housle a taky že to budou jeho hitovky a on se díky nim proslaví. No spíše tomu bylo tak že se proslavili veverky a spolu s nimi zlotřilí David Cross. A našlo by se pár dalších neduhů, ale nebudu do těch nebohejch hlodavců vrtat a prostě jen řeknu, že takový film mi byl ušit namíru./// Celkem 78%/// ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Auto, kterým jezdí Dave je britské Triumph TR4. (HellFire)
  • Skuteční Čipmankové jsou hlodavci příbuzní veverkám, po stranách těla je zdobí světlý pruh, žijí na východní části hranice mezi Kanadou a USA a nejčastěji přebývají v norách na okrajích lesů. (Olík)
  • Do některých kin byl film distribuován pod názvem Simon – což je jméno jednoho z chipmunků. Dalším krycím jménem bylo Hairy Beast. (HellFire)

Související novinky

Justin Lin natočí Space Jam 2?

Justin Lin natočí Space Jam 2?

03.05.2016

Basketbalová komedie, v níž se kreslení hrdinové od Looney Tunes spojili s Michaelem Jordanem, aby napráskali zlým mimozemšťanům, se dočká pokračování. Kdekdo si myslel, že je druhý Space Jam jen… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Reklama

Reklama