Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Carter Nix (John Lithgow) je uznávaný psycholog, milující manžel a oddaný otec, který se rozhodne věnovat rok výchově své dcery. Carterova žena jenny (Lolita Davidovich) je samozřejmě nadšená tím, že její pozorný manžel bude doma. Když se ale Carter začne k jejich dceři podivně chovat, Jenny je znepokojená. Situace se začne komplikovat ve chvíli, kdy se znovu objeví Jennyina stará láska (Steven Bauer). Nikdo ale nepředvídá vývoj rozdvojení Carterovy osobnosti, ani to, že se budou opakovat ďábelské experimenty jeho choromyslného otce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Někdo štěpí uran, někdo dětem psychiku. Vědec nebo buran? Praotec všech zvrhlíků!“ Filmy na téma DID mám rád, ostatně sám už léta studuji csfd pacienty s dissociative identity disorder, kteří si povídají sami se sebou (se svými dalšími nicky) na zdejších diskuzích. LÉKAŘSKÉ OKÉNKO: [][] Příklady DID: Samozvaný „hororový expert“, ten strčí do kapsy i Rozpolceného Kevina s jeho 23 osobnostmi. Uživatelé, kteří v komentářích Raising Cain vyzdvihují, ale současně ho nízkým hodnocením srážejí. De Palma sám, rozštěpený do těchto osobností: režisér, scenárista, zvukař, osvětlovač, kulisák, slečna s klapkou. [][] Tím vším plus chytrým sofistikovaným scénářem mě De Palma napálil a já byl v Cainově rodině a jeho identitách natolik dezorientován, že z rozštípání na osobnostní třísky jsem podezříval i Jenny, jejího milence, malou Amy a dokonce i jejího plyšáka. SPOILER: ten králíček to nebyl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Biran De Palma a jeho (další?) vykradení Hitchcocka. Možná jsem tohle neměl brát nijak vážně, ale bral a bavil jsem se velmi dobře, protože jako celek mi přišla Kainova výchova jako technicky skvěle zvládnutý a i dobře vymyšlený snímek, v kterém exceluje John Lithgow . Technicky opravdu vybroušené, možná chvílemi přehnané, ale přesto skvělé. Už jen ta dlouhá scéna s doktorkou, která vypráví detektivovi své zkušenosti s doktorem Nixem starším a Kainem, kterého nikdy neviděla (a přitom si asi dvakrát splete jen tak mimochodem směr, ale kamera vše snímá na jeden dlouhý zátah, přestože postavy projdou minimálně tři patra a několik chodeb). Velmi působivé, ale určitě prohlédnutelné a nikterak utajované v celé své délce. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Když opominu to že film točil De Palma která má na kontě plno vynikajících filmů tak se jedná o nadprůměrný thriller, ale on to natočil Palma takže jsem byl ve výsledku docela zklamaný. Film je to dobrý ale zdálo se mi že Kain je až moc přechytralej a plno scén mi přišlo strašně náhodných. Nicméně Lithgow je a byl naprosto parádní charismatickej herec. Opět mi dokázal že hraje naprosto dokonale. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Téma rozdvojené či roztrojené osobnosti není ve filmu tak frekventované, jak by se mohlo zdát. Jasně, duševních poruch jsme na plátně viděli dost, ale vyložené „já nejsem já“ jsme zažili kupříkladu u klasik jako Klub rváčů nebo Psycho. Tady je magorem dětský psychiatr, jinak oběť praktik svého otce. Sleduje ho provokativní autor, který má za sebou řadu zajímavých kousků, žánrový experimentátor, který se občas ukáže jako cynický pošuk: Brian De Palma. Chvíli sledujeme solidně se vyvíjející příběh, vzápětí De Palma předloží bizarní zvrat nebo hodně dlouhou scénu. Celkově jsem si to ale úplně neužil. Nicméně řemeslně velmi dobré, John Lithgow znovu přesvědčivým psychopatem. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dejte velice dobrému režiserovi natočit hororově laděný film a můžou nastat jen dvě možnosti. Buď natočí něco geniálního a atmosférického nebo pseudointelektuálskou ptákovinu. Podle mého hodnocení je zcela jasné co si o Kainově výchově myslím já. Naprostá nelogická patlanina. Ve filmu je celkem dost zdařilých scén. Bohužel vždy po nich nebo někdy dokonce během nich přijde něco opravdu hovadského co by nikdo nikdy nehádal že může nastat. Ach jo. Fanoušci Lynchových filmů budou pravděpodobně z tohoto díla jako u vytržení. Já jej znechuceně odhazuji dál se slovy: Již nikdy více! ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama