Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polícia má problémy s kriminálnou činnosťou zločineckej skupiny ovládajúcej New York. Nikdy sa nepodarilo chytiť bossov podsvetia, vždy iba "malé ryby". Preto je policajný kapitán Dan McLaren (Joe King) vymenovaný za hlavného policajného komisára. Detektív Johnny Blake (Edward G. Robinson) je prepustený a pridáva sa k jednému z menších bossov podsvetia Alovi Krugerovi (Barton MacLane). Nick "Buggs" Fenner (Humphrey Bogart) si myslí, že Blake je policajný agent... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

O Edwardu Robinsonovi jsem do dneška neslyšel, ale nejspíše si s ním budu muset ještě něco stáhnout. Bullets or Ballots je totiž výborná kriminálka, která ani po více než 75 letech neztratila nic ze svého kouzla. Chtěl bych prosím remake od Martina Scorseseho s DiCapriem nebo Ryanem Goslingem. Úspěch zaručen. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Pouze další příklad toho, jak neměl Robinson problém s přehledem zahrát jakýkoliv typ, od mafiána (Key Largo) přes uťápnutého naivu (Scarlet Street) po detektiva (The Stranger). Tady si strany -na rozdíl od Key Larga- s Bogiem prohodili a v tomto prohibicí šmrnclém dramatu, uvěřitelně své charaktery trefili. Stylová gangsterka. ()

Reklama

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Velmi chytrá mnohovrstevnatá gangsterka plná zvratů. Ústředním motivem je policejní práce, kdy se na oko vyhozený policista dostane do organizace a díky své práci postupně odhalí všechny nitky uvnitř organizace. Oproti jiným gangsterkám třicátých let se tu gangsterství nelíčí jako problém konkrétních gangů, ale provázaného a hierarchického syndikátu, který má prsty ve všem. Je zde ilustrována korupce na významných místech. Celý příběh pak slouží jako příkladný boj s organizovaným zločinem, jehož prohnilost doznala za léta od prohibice značný pokrok. Explicitně nemoralizuje a prvek „je zlé být gangster a je dobré proti nim bojovat“ je z filmu cítit spíše díky celému vyznění filmu. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Škoda. Příběh je zajímavý a dobře se na to kouká, jenže... Zápletka je žel jasná hned od začátku, film je plný klišé a čistě z filmařského pohledu je to natočeno jen průměrně. Dát vyšší počet bodů znamená, že je tak dobrý jako např. Maltézský sokol (1940) nebo Pojistka smrti (1944) a to, samozřejmě, není pravda. V rámci žánru za 3. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Jako vždy výborný Edward G. Robinson, tentokrát ne jako gangster, ale jako policejní detektiv. Jeho role Johnnyho Blakea je založena na skutečném newyorském policistovi Johnnym Broderickovi (1896-1966) alias "Vévodovi" nebo "nejdrsnějším policistovi na Broadwayi", zatímco postava Ala Krugera,  vychází ze známého gangstera Dutche Schultze. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Postava Johnny Blake (Edward G. Robinson) je založena na skutečném policistovi, který se jmenoval Johnny Broderick. Naopak postava Al Kruger (Barton MacLane) je založena na gangsterovi Dutchovi Schultzovi. (Mol)

Reklama

Reklama