Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (868)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film, který mě začal doopravdy bavit asi až hodinu po začátku, kdy začalo jít o skořápky, což není zrovna dobrá vizitka. Za extrémně nudnou prní část slabé 2 hvězdy, za extrémně vydařenou část druhou 4 hvězdy. Takže slušný průměr, u nějž se člověk musí prokousat zdlohavým balastem, aby za odměnu dostal čtyřicet minut nadmíru kvalitní zábavy. (Víceméně souhlasím s komentářem mého oblíbeného uživatele Psemy.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

U mne taky dobrý....Ale s odretými ušami a iba v prípade, že film beriem ako čistú oddychovú zábavu bez akýchkoľvek ambícií. Tak to určite bral aj Hřebejk a preto by bolo nefér ho haniť zato, že opäť neposkytol žiadnu sociálnu, ani psychologickú sondu do doby, v ktorej sa príbeh odohráva. McDonald ani Amway ňou nie sú. Zamrzí pomalejší rozjazd, potešia pomerne civilne zahrané postavy, kde nikto zbytočne neexhibuje. Vyniká Polívka, ale tým, že je jeho postava najlepšie napísaná a nie tým, že by chcel pred kamerou "machrovať". ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nebýt až přehnaně pomalého rozjezdu, hodnotila bych určitě lépe. Česká variace na "Dannyho parťáky" však funguje naprosto perfektně, a to nejen díky skvělé sestavě herců, ale také díky kvalitně propracovanému scénáři, který obsahuje až podezřele málo nelogičností... Takže nakonec tři a půl hvězdičky, ale i tak je to jeden z nejlepších filmů made in ČR za posledních 5 let.;-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si začal říkat, že mě ta retro nostalgie moc nebere, najednou se z toho vyklubal příběh jak z Dannyho parťáků. Ten byl značně zábavnější i zajímavější. Jinak je to pohřebejkovsku dobře natočené a hlavně (tradičně) parádně obsazené. A tím nemyslím jen Polívku, Schmitzera a spol., ale tak nějak celou sestavu (70%). ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Víc jak první polovina se táhne v tom typicky českém tragi-komickém duchu, kdy si lidi z okraje společnosti zvykají na nový režim, který mi pomalu leze na nervy. A pak, když už jsem čekal, že tak jak to začalo odnikud tak to nikde i skončí, film nabral obrátky. Taková malá česká tajná operace :-) Film celkově na 3* ale za příjemné překvápko jedna navíc ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Název filmu je hláška z karetních her, v tomto případě mariáše. (sator)
  • Barman Ludva (Václav Kopta) poznává Tondu (Jiří Schmitzer) a říká: „My se známe, seděli jsem spolu na Borech 4. oddělení šatony.“ Šatony bylo broušení bižuterie a byla to práce, které se muklové velmi obávali pro svou titěrnost a náročnost. (sator)
  • Po natrhnutí obličeje při nehodě s háčkem si osazenstvo hospody dělá z rybáře (Petr Forman) srandu, že je jeseter. Odkazují tak na předchozí Hřebejkův film Pupendo (2003), kde mladí kluci učí kamaráda plavat s přirovnáním "budeš plavat jako jeseter", přičemž událost dopadne také fiaskem. (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama