Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (868)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Potom toho blbce oškubou." Počátky kapitalismu v Čechách se sice již podařilo ukázat lépe ve snímcích staršího data výroby, ale jako připomínka prožitého pro mne snímek nebyl ztrátou času. Vrátil jsem se do doby, kdy letadlo značky EmWay vybízelo k letu za bohatstvím spoustu naivních pasažérů, taktika skořápkářských gangů lákala na až trapně snadné zbohatnutí a demolování výloh u McDonalda bylo každodenní zábavou anarchistů. K tomu všemu se mi ještě dostalo "rafinované" akce hospodských povalečů, což v celkovém součtu naplnilo oddychovou spokojenost jednoho nepříliš náročného diváka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Tak co doma Kájo?“ ,,Dobrý“….“ Osvědčené duo tvůrců nám nejdříve zobrazuje aktéry jako lidi, kteří trpí různými úchylkami (no co, každej jsme nějakej), aby nás připravilo na největší akci v dějinách čtvrtě Košíře. Plastik Schmitzer a mág Polívka jsou výborní a hlavně díky nim se dá vydržet těch 55 minut do příprav dne ,,D“. O to tu konečně přece jde! Rekvizity, zbraně a hlavně plán s velkým P! Vše klape v pohodě, třeba jako u jiné party, která se pouští do kasin. Tohle plánování je zde to nejzajímavější. A že bude zlo potrestáno není třeba dodávat. Myslím, že kdyby se přidalo více vtipných situací a o trochu zkrátilo, mohla by to výborná malá televizní komedie. Takhle jen… no dobře, stejně jako u vás – průměr. PŘÍBĚH**** HUMOR** AKCE* NAPĚTÍ * ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

U MĚ DOBRÝ je divácky hodně vděčný a myslím, že bude i komerčně úspěšný, přesto ale s nejlepším Hřebejkem za poslední roky mám několik vážných problémů._____ První hodina není nic jiného než nesnesitelně natahovanou a nevtipnou expozicí s nesympatickými postavami a snad až moc nápaditě inscenovanými jednotlivými scénami pro tak příšerný scénář plný figurkaření, pozéřiny a dialogové nemohoucnosti. Jenže závěrečná půlhodina je vyvedenou žanrovkou s výborným a charismatickým Bolkem Polívkou._____ V podstatě je to film tématizující starou Hřebejkovu tvorbu, a proto se půlí (pokud máte rádi jeho epizodické retro filmy jako PUPENDO, oceníte první hodinu, pokud žanrovky jako ŠAKALÍ LÉTA, pak tu druhou), a chcípáčkovský český film, který americkým vzorům ukazuje, že na to taky máme (pokud se zrovna nesnažíme podat zprávu světu, viď, Hřebejku?)._____ Přirovnávání k DANNYHO PARŤÁKŮM ale není na místě, protože ti nebyli standardní heist-movie, ale klišé a schémata nadsazovali a žánr dekonstruovali. Hřebejk nic takového nedělá, točí čistou žánrovku za pomocí výborné hudby a hlásí, že "u něj dobrý". U mě taky, Honzo. Takže to máš za tři, když dobrý. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si začal říkat, že mě ta retro nostalgie moc nebere, najednou se z toho vyklubal příběh jak z Dannyho parťáků. Ten byl značně zábavnější i zajímavější. Jinak je to pohřebejkovsku dobře natočené a hlavně (tradičně) parádně obsazené. A tím nemyslím jen Polívku, Schmitzera a spol., ale tak nějak celou sestavu (70%). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Česká komedie, kterou na motivy povídek Petra Šabacha a podle scénáře Petra Jarchovského natočil Jan Hřebejk, se odehrává v originálním prostředí zahrádkářské kolonie na libenském ostrově, v přilehlém přístavišti a na velkém bleším trhu. Příběh je zasazen na počátek 90. let. Šest přátel, zahrádkářů a rybářů, se schází v malebné přístavní hospodě u mariáše. Letní idylka však končí ve chvíli, kdy se jeden z nich stane obětí skořápkářů, kteří ho oberou o všechny peníze. Jeho kamarádi vymyslí velkolepý podraz a získají zpět kamarádovy prohrané úspory a navíc při tom prokážou odvahu, mazanost i sílu přátelství. Dannyho parťáci po česku, tak by se dala charakterizovat komedie, která srší nápaditostí i výbornými hereckými výkony v čele s Bolkem Polívkem, má sice pomalejší rozjezd, ale v druhé polovině to bohatě vynahradí. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Nádražní putyka nevalné úrovně, ve které vrcholí celý film, je na Smíchovském nádraží. (sator)
  • Za prvý premietací víkend v Česku zostali tržby hlboko za očakávaním. A to bola Hřebejkova komédia nasadená v celkom 41 kópiách, o tri viac než napríklad nový Indiana Jones. Režisérov sen o natočení druhého dielu sa tak pravdepodobne rozplynul. (genetique)
  • Při záběrech na cikánské tržiště je vidět několik aut z dnešní doby - Škoda Fabia Combi či Renault Clio II. (žblabuňek)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno