Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Radko 

všechny recenze uživatele

Príjemná letná variácia príbehu o zlatej rybke. Na splnenie jej prianí túžobne čakajú všetci tí, čo uvidia kominára a rýchlo hľadajú gombík na gatiach, tí čo v túžbe za fantastickým úlovkom prepečlivo chystajú rybárske náčinie, tí čo túžia po dovolenke svojich snov, tí čo predávajú predražené žieraviny a karcinogény eufemizujúco označené ako kozmetika, tí čo predvádzajú peep show, a za ňou ako satisfakciu za utratené peniaze podvodné hry a v neposlednom rade aj tí, čo sa nechajú na tieto atrakcie nalákať. Všetkým je spoločná predovšetkým túžba zahrať si s ostatnými, so sebou aj s osudom, aj keď podvedomie musí našepkávať, že žiadna veľká výhra sa konať nebude. A tak v popredí príbehu je súboj partie neambicióznych pijanov so škrupinkármi, odierajúcimi sviatočných buranov s nabitými peňaženkami. Ako niekdajšieho škrupinkového hráča a pravidelného návštevníka podobnej krčmy na dunajskom ramene ma práve tento film nesmierne potešil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hřebejk se po strašlivé Krásce a Medvídkovi konečně vzpamatoval, vrátil se k Šabachovi a natočil velmi příjemnou komedii. První půle je sice celá o ničem a chvilkama jsem se u ní nudil, ta druhá půle to mi to ale vynahradila. Celej ten děj okolo toho podvodu byl totiž výbornej, bavil jsem se u něj a nakonec to docela příjemně uteklo. A Bolek Polívka si to tu šíleně užívá a drží to i v té slabší polovině nad vodou. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„No a za páté, pánové - POTŘEBUJEME ŽENSKOU.“ Najzaslúženejšie by bolo dať 3* a Hřebejkovi facku, lebo TAKTO prehajdákať tú fantastickú atmosféru z úvodu a skvelé postavy, to bola škoda. U MŇA DOBRÉ bohužiaľ pokračuje v tradícii jeho snímok KRÁSKA V PROBLÉMOCH, MEDVEDÍK a NESTYDA: výborné postavy, skvelé dialógy a vynikajúci herci, ale snímky pôsobia podozrivo skratkovito, akoby pre nás režisér ukrýval o hodinu dlhšie verzie. Viem, že nie všetky scény, ktoré sa nakrútia, sa aj dostanú do filmu. No u Hřebejka akoby sa dostratena strácali hlavné dejové línie a „poriadne konce“ väčšiny postáv. Naopak, sú prítomné scény, ktoré majú niečo do seba, ale akosi k „zvyšku“ snímky nepasujú. Tempo je nevyvážené, od heist movie divák čaká viac a zrejme každý čaká viac aj od postáv, ktoré sú na začiatku prezentované ako hlavné, aby sa následne TAKMER ÚPLNE vytratili z filmu. Prečo teda až nezaslúžených 4*? Lebo pohoda („Co děláte?“ – „Vodpočíváme.“ – „Tak to všeho nechám a jdu vám pomoc´.“). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela milá Hřebejko-šabachovina, kterou táhne především výborný herec a občasný alkoholik Bolek. Není to tedy vůbec vtipné, ale jedná se o milou kombinaci letní pohody, alá Rozmarné léte se vsuvkou, jak okrást zloděje. Pokud od filmu budete očekávat nejhorší, tak téměř jistě nebudete zklamaní. U mě docela dobrý. Dávám takové poslabší 3*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

U mě taky. Jakž takž. Polívka v dobré roli, Forman o půl třídy nad ostatními. Reminiscence na Rozmarné léto, akorát v podání Hřebejkově. Opravdu od srdce jsme se zasmáli jen při hodinkách a kalhotkách, ovšem celá ta část s "plánem", jakkoliv je to populární a opakovaně využívaný motiv, nebyla zlá. Vladyka ani (jinak vždy výborný) Javorský neselhali, ale ani nenadchli. Skvělá atmosféra pražské Vltavy. A trojháček na štiku si radši do pusy nestrkejte... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Když si Kája podruhé zaplatí v maringotce „Peep Show“, tak začne v místnosti dělat striptýz dívka s šerpou, na které je nápis: „Miss.“ Nejprve sundá šerpu a začne si rozepínat šaty. V dalším záběru však má rozepnuté šaty a šerpu stále na sobě. (Jimmy15)
  • Jeden z chlapců na tržnici má tričko s motivem japonského seriálu "Pokémon". Ten se však v samotném Japonsku objevil až v roce 1998 - a děj filmu je zasazen do roku 1993. (Zik2)
  • Průhledné zastávky MHD, stejné jako ta, na které Jiří Schmitzer čeká na Lenku Vlasákovou před schůzkou v McDonald's, v roce 1993 ještě neexistovaly. Stejně jako odpadkový koš vpravo od této zastávky. (navabaca)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama