Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Někdo si řekně, že to bude trapná komedie už jen proto, že hlavní postava má něco s nafukovací pannou. Nesmysl. Postava Larse je zahrána velmi dobře, citlivě a uvěřitelně. Jde o to, že celý film je velmi zajímavý. Třeba jak si postupně lidi v okolí zvykají na jeho umělou přítelkyni. Ten moment, kdy se jí chce vzdát a ostatní to nepříjímají zrovna lehce, je moc hezky natočený. Larse a je ,,holku" jsem viděl dvakrát a ne naposled. Hodnocení: 75% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zdání klame. Podle všeho bych řekla, že půjde o komedii a ono to nakonec bylo vtipné jen zřídkakdy. Jedná se spíš o celkem smutný příběh dojemně stydlivého a nesmělého Larse, kterému se všichni snaží dohodit nějakou přítelkyni. Když už si o něj jeho bratr s manželkou začnou dělat starosti, objeví se Lars u jejich dveří nadšený s tím, že má dámskou návštěvu. Kdo by ovšem čekal pannu z plastu a to, že se k ní Lars bude chovat jako k opravdové dívce? O Ryanových schopnostech už dávno nemám pochyby, ale že zahraje nepřitažlivého podivína tak věrohodně jsem nečekala. Celé to stojí právě na jeho výkonu a na tom smutném nepochopeném pohledu :). Kromě něj se mi líbilo, jak se k jeho bláznovství postavilo okolí, takové tolerance by se mu ve skutečném světě asi nedostalo. Celý příběh ale za moc nestojí, chvílemi jsem se dost nudila.. ()

Reklama

chezush 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem komedii, ale vyklubal se z toho depresivní film a s tím mám trošku problém... Nějak jsem se do toho filmu nemohla dostat, vžít a chvilkami jsem se i přistihla jak se u toho nudím. Další problém je ten, že jsem nemohla přijít na to, co se děje s Larsem. Neexistuje žádný náznak toho, proč je Lars takový jaký je a nějak jsem očekávala, že to v průběhu filmu bude odhaleno. Tím nechci říct, že je to špatný film, to vůbec ne, Ryan Gosling v roli plachého, osamoceného a nespolečenského mladíka předvedl neuvěřitelný herecký výkon a to, jak se mu lidé snažili pomoct se mi také líbilo... Jen je to film, který stačí vidět jednou. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak mi Lars představil svojí novou známost. Dopadlo to trošku jinak, než jsem předpokládal. Z komedie se vyklubal miš maš úplně všeho, jen právě ta humorná složka chyběla. Už od začátku pomalu plynoucí příběh si hraje svoje, bez jakéhokoliv emocionálního vypětí nebo špetky osvěžení. Gosling byl asi pravou volbou, avšak mi tam vůbec nesedl a jeho přiblblý úsměv tomu nasazoval korunku. Popravdě, usnul jsem za polovinou, hvězdička za originální námět, který je ale zničen už v prvních minutách. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Došlo v rodině k nějakým změnám v posledním roce?“ – „Ne, všechno je stejný, až na to, že Karin je těhotná a Lars cvok.“ Díky znalosti výtečného Berlangova filmu Přirozená velikost, který má základní téma více než příbuzné, jsem přistupoval k tomuto snímku asi trochu jinak než řada hodnotících (min. co se týče popasování se s faktem ohledně citů hlavního hrdiny k „věci“). A moje očekávání byla dokonce překonána. Na rozdíl od výše jmenovaného španělské snímku zde však nešlo o kousavou satiru, i když o společnosti to člověku přece jenom něco řekne. V každém případě je to pravá tragikomedie (k přelévání obou žánrů docházelo bez křečí). Úsměvná, zábavná (první setkání Guse a Karin s Biancou mě rozbrečelo smíchy, stejně tak řada jiných situací), absurdní (přičemž některé věci jsou vyhnané až do extrému, nikoli však v otázce sexu, což bylo v tomhle případě jedině dobře), smutná, dojemná (ale nevydírající) a vůbec hodně emotivní (místy i velmi niterně), nicméně nad tím vším se vznáší především pohodová a příjemná atmosféra. A vše bylo zakončeno více než vkusným (a milým, jakkoliv předvídatelným) koncem. Gosling byl opravu výtečný a všichni jeho fanoušci by tenhle film měli rozhodně vidět (jeho umělé dýchání méďovi z úst ehm do tlamičky je docela zážitek, nemluvě o všech těch věcech s Biancou). Strašně moc se mi líbila role pro Emily Mortimer, která i v trochu vedlejší úloze zazářila a podobně to vidím i s postavou doktorky Patricie Clarkson. Trochu výtku bych měl jen a pouze k těm 6 přeskočeným týdnům, délka filmu je sice tak akorát, ale moc by mě zajímalo, co byl přesně ten moment, který Larse vyprovokoval k objednávce. Jinak to bude za mě vcelku jasných 5*. „Karin, bráchovi je 27. Třeba chce být sám.“ – „To teda nechce.“ – „Vážně? Jak to víš tak přesně?“ – „Protože lidi takoví nejsou.“ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Aby se Ryan Gosling lépe vžil do role Larse, bylo o nafukovací pannu postaráno, jako by byla opravdická - stejně jako ve filmu. Ve svém volném čase byla oblečena neformálně a na natáčení byla přítomna jenom, když se zrovna měla objevit ve scéně. (HappySmile)
  • Hoci sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo vo viacerých kanadských mestách v provincii Ontario. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama