Reklama

Reklama

Naděje umírá poslední. Z dílny bratrské dvojice vietnamských emigrantů Tony Bui (nar. 1973) a Timothy Linh Bui (nar. 1970) známe dva snímky, spjaté s jejich rodnou zemí. Jednak Tři sezóny (1999), líčící v propojených povídkách příběhy několika lidí žijících v Ho Či Minově městě, a pak Zelený drak (2000), v němž se odvíjejí osudy několika přistěhovalců, kteří se po ukončení války ve své zemi dostali do kalifornského uprchlického tábora. Ve filmové kariéře pak pokračoval pouze starší ze sourozenců, který se odpoutal od své etnické příslušnosti a natočil drama Čekání na zázrak, v němž sledoval několik obyvatel Los Angeles, jejichž zoufalé a osamělé osudy se v předvánoční době protnou. Striptérka Rose (Jessica Bielová), starající se o nemocného synka, plachý majitel pohřebního ústavu Qwerty (Eddie Redmayne), propuštěný kriminálník Jack (Ray Liotta), váhající nad pomstou, a bývalý kněz Charlie (Forest Whitaker), hledající sílu ukončit svůj život – to jsou hlavní protagonisté filmu, odehrávajícího se z velké části pod rouškou tmy. Melodramatické příběhy postav v sobě mají nepopiratelnou citovou působivost hlavně díky prestižnímu hereckému obsazení, které dokázalo překonat i některé scenáristické naschvály. Zvláštní zmínku si zaslouží práce francouzského kameramana Jonathana Sely, přesvědčivě zachycující v noirových odstínech noční zákoutí Los Angeles a svým namodralým laděním (jež zřejmě dalo filmu originální název) také citové rozpoložení hlavních aktérů snímku. (Česká televize)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Ani by mi nevadilo, že Forest Whitaker se chtěl nechat zabít a nabízel za to své úspory, čímž vykradl film: Tři barvy: bílá od Kieslowského, ale ta hysterie, ty křečové záchvaty kolem všech zúčastněných - podobné hysterické záchvaty znám z divadel "malých forem" a proto do divadla nechodím. 

1* za to, že jsem zase po čase viděl Foresta... a jít si zkusit rakev, jak mu padne...to je prostě komedie

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Angelic-77

Angelic-77 (hodnocení, recenze)

Snímek, který se okamžitě zařadil mezi moje nejoblíbenější filmy. Dokonalost sama by to byla, kdyby se Jessica Biel na konci trochu více dojala při zjištění, že Ray Liotta je skutečně jejím otcem, ale i tak dávám 5 hvězdiček.

kope

kope (hodnocení, recenze)

Pekny film, zaujimavo prepletene osudy, whitaker a jessica to zahrali vynikajuco. rozhodne odporucam.

thinkpad

thinkpad (hodnocení, recenze)

vybornej Forest a Jessica, vyborna hudba napr. "Flying With You" - Saint Le Roq

Kedar1

Kedar1 (hodnocení, recenze)

Silné scény, parádní hudba. To je prostě drama se vším všudy. A mě dostalo...

viperblade

viperblade (hodnocení, recenze)

Úchylné? Ne, vždyť Jessica už není žádná maličká teenka, ale pořádná ženská.. takže je to přirozené a já se za to nestydím! :-)

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Obvykle ji zastupuje dublérka, ale v Powder Blue nám v pár záběrech ukáže svá ňadra a zadeček samotná Jessica. :) Takže tentokrát to bude bez náhrady.

viperblade

viperblade (hodnocení, recenze)

Pochopil jsem to dobře, že možná ona sama kousek něčeho ukáže, ale převážně bude mít doublerku?

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

"Powder Blue" garnered much attention when it was revealed that Biel (Next) would play a stripper and actually appear nude in the movie. Biel previously stated that she usually picks body doubles for these kind of films. "I actually didn't stick to that policy in this other film called Powder Blue." Her contract states that she will only show "the bare minimum, including shots of her breasts and butt." Tak aspoň něco. :)

viperblade

viperblade (hodnocení, recenze)

Tak po zhlédnutí traileru můžu říct, že se na to těším.. výborná hudba, Jessica jako striptérka, plus další hvězdy... trailer je za 5, bez debat.

JAn

JAn (hodnocení, recenze)

Tak ´sem si myslel, že tady půjde jenom o Jessicu Biel a její kozy, ale trailer mě velice mile překvapil (a navnadil i na něco jiného... :))

Andersis

Andersis (hodnocení, recenze)

Doháje Patric má ale pořádnou smůlu, tak slibně obzasezný film to je a ho postihne rakovina.

Reklama

Reklama