foto

L. Scott Caldwell

  • nar. 17.4.1950 (67 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Laverne Scott Caldwell se narodila 17.4.1944 v Chicagu, Illinois jako třetí z pěti dětí. Vyrůstala v obyčejné rodině v jižní části Chicaga, její matka pracovala nejdříve jako služebná, později jako zdravotní sestra, otec byl šofér z povolání. Jako malá se netoužila ihned stát herečkou, její láska k filmu se však postupně rozvíjela na pódiích místního divadla. Jejími vzory se staly herečky Bette Davis a Loretta Young. Po ukončení školy se zapsala na Northwestern University, ale přestože při studiu pracovala na částečný úvazek, druhý rok neměla dost penež na školné. Ve svých 20 letech se provdala za mladáho právníka Johna Caldwella, se kterým pak také měla syna. Zanedlouho po finančním zabezpečení rodiny se opět vrátila do školy (Loyola University-Chicago) a získala bakalářský titul.

Svou kariéru začala jako učitelka herectví v Chicago High School a příležitostná herečka v místních divadlech. V roce 1978 se přestěhovala do New Yorku, kde opět účinkovala v divadlech. V následujících letech čekal L. Scott Caldwell rozvod, ale také první přiležitost zahrát si ve filmu, konkrétně vedlejší roli v ne příliš známém snímku WITHOUT A TRACE. O rok později v 1984 byla poražena autem a kvůli vážným zraněním zad musela svou hereckou kariéru přerušit téměř na 2 roky. V roce 1988 získala ocenění Tony Award za nejlepší divadelní výkon v ženské roli (hra Come and Gone). Další nesporný úspěch přišel v roce 1993, kdy si zahrála vedlejší roli v populárním a kritikou dobře přijatém snímku UPRCHLÍK. Mezi další povědomé filmy, kde je možno ji spatřit se řadí např. SÍŤ, MYSTERY ALJAŠKA, či NA KŘÍDLECH VÁŽKY.

Konečně větší popularitu L. Scott Caldwell přineslo obsazení do celosvětově známého a úspěšného seriálu ZTRACENI v roce 2004, kde hrála a stále hraje jednu z hlavních postav - Rose. Kvůli tomuto seriálu se musela přestěhovat na Hawai, kde žije doposud. V roce 2004 se také po druhé vdala, tentokrát za fotografa a kameramana Dasala Bankse. Smutným paradoxem je, že v době (2005), kdy v seriálu ZTRACENI byla její postava zázračně vyléčena z rakoviny, její nový manžel právě na rakovinu zemřel.

Vojtěch "H34D" V.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Division 19
The Case for Christ
2015 Diagnóza: Šampión
Dokonalý muž
2011 Lamp, The
2010 Lost: The Final Journey (TV film)
2009 Čekání na zázrak
Osudné rozhodnutí
2006 Gang v útoku
Lost: Revelation (TV film)
2002 Na křídlech vážky
1999 Graham's Diner
Intimate Betrayal (TV film)
Mystery, Aljaška
Poslední muž na planetě Země (TV film)
1997 Zbraň davového šílenství (TV film)
1996 Dokonalost za každou cenu (TV film)
Program likvidace (TV film)
1995 Ďábel v modrém
Hajzl (TV film)
Síť
Soweto Green
1993 Darkness Before Dawn (TV film)
Dva životy jedna smrt (TV film)
For the Love of My Child: The Anissa Ayala Story (TV film)
Nejvyšší spravedlnost
Uprchlík
1991 Dítě nevěsty (TV film)
Dutch aneb Bláznivá cesta
Love, Lies and Murder (TV film)
Up Against the Wall
1990 Dangerous Passion (TV film)
1989 Alien Nation (TV film)
1988 Bůh žehnej dítěti (TV film)
1984 Exterminátor 2: Mstitel
1983 Beze stopy

TV seriály

2017 The Last Tycoon (TV seriál)
Eine Kleine Reichmusik (E05)
More Stars Than There Are in Heaven (E03)
Vražedná práva (TV seriál)
It's for the Greater Good (S04E03)
I'm Not Her (S04E02)
Go Cry Somewhere Else (S03E12)
další epizody (4)
2016 Mercy Street (TV seriál)
The Diabolical Plot (S01E06)
The Dead Room (S01E05)
The Belle Alliance (S01E04)
další epizody (5)
2013 Low Winter Sun (TV seriál)
2012 My America (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
The Next Episode (S06E05)
2010 Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
Náhradník (S06E04)
LA X I (S06E01)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Incident - část 1 (S05E16)
Lež (S05E02)
Protože jste odešli (S05E01)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
Není nad to být doma: 1. část (S04E12)
Něco hezkého tam doma (S04E10)
další epizody (4)
2007 Ztraceni (TV seriál)
Za zrcadlem (S03E22)
Největší hity (S03E21)
2006 Ztraceni (TV seriál)
S.O.S. (S02E19)
Celá pravda (S02E16)
Odložené případy (TV seriál)
Barabové (S04E03)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Co udělala Kate (S02E09)
Střet (S02E08)
Opuštěni (S02E06)
další epizody (5)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Výprava (S01E04)
Pilot, část druhá (S01E02)
Pilot, část první (S01E01)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Montana, Sassy a Justice (S01E11)
Queens Supreme (TV seriál)
1999 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
A Goy and His Dog (S05E17)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace