Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka vypráví o princi Leopoldovi (J. Šťastný), který vinou špatné výchovy královských rodičů není samostatný. Vymýšlí si tisíce výmluv, ať má udělat cokoliv. S oblibou tvrdí, že má smůlu a že kdyby měl trpaslíka, i ten mu vyroste. Bílá paní z obrazu (J. Jirásková) chce pomoci služebné Lidce (V. Gajerová), která má prince ráda. A tak mu přičaruje skutečného trpaslíka (J. Dvořák), který Leopoldovi „znepříjemňuje“ život. Pomůže princova láska k tomu, aby dospěl a trpaslíka i výmluv se zbavil? (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

otík 

všechny recenze uživatele

Unylá, zbytečně dlouhá a zcela nudná studiová pohádka o princi balíkovi, který si neustále stěžuje na své neštěstí, až se ho v osobě trpaslíka drží tak, že jej zcela pohltí. Naštěstí, jak už to v pohádkách bývá, zvítězí láska a zdravý rozum. Žádná z postav nepřiroste k srdci, Jan Šťastný je se svým princem neskutečně otravný a jindy Petr "Bavič" Nárožný je jen karikaturou vtipného krále. Ubohost. Hudba: Zdeněk Rytíř ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Dost zásadní pohádka přímo sedící na českou povahu stěžovat si, litovat se, být líný a raději nic nedělat a nechat za sebe makat ostatní pomocí manipulace a citového vydírání. Princ mamánek a rozmazlenec byl na zabití, když to řeknu hodně slušně :D Pohádka mě začala bavit pořádně, až když se objevil trpaslík a s ním excelující Pepa Dvořák. Celkem příjemné obsazení. Petr Nárožný jako král bezkonkurenční. Za mě nejlepší představitel králů v českých pohádkách. Další pěkné výkony Jiřina Jirásková a Veronika Gajerová. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Legrační pohádková zápletka, kterou drží nad vodou základní motiv lásky služebné k princi, volba hereckých aktérů (Jirásková jako Bílá paní, Nárožný jako král, služebná Lidka - Gajerová, i princ Leopold - Šťastný). Zaujmou bratři Bruderovi, princovi rádci. Příjemný hudební doprovod Zdeňka Rytíře. Scénář: Zdena Brunclíková. Díky princově povzdechu: „Kdybych já měl trpaslíka, tak mi do rána vyroste.“ se ve druhé polovině objeví i Josef Dvořák, ale děj mi přišel už zbytečně natahovaný. Ale z lásky k palačinkám celkově dobrý průměr. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jéžišmarjá, vona už je zase v rámu !! To je pořád spěchu !!" ;) Další bizarní tuzemský pohádkový camp, nutno říci camp jako kráva, ve své zhovadilosti a diletantismu neskutečně zábavný.. Šílený Dvořákův leprikón s famózní marešovskou zpívandou dává téhle raritě punc legendy.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě spolužáci touhle pohádkou v dětství systematicky nedeptali, šla bych v hodnocení výš, ale protože jsem sama sobě trpaslíkem, který je smolař a NEVYROSTL, šla jsem s hodnocením jen do mírného nadprůměru. Jinak je to pohádka inspirativní, jdu si udělat palačinky. A ne, nebojím se, že něco zapálím, nebo že by se to mohlo nepovést. Mít smůlu a být absolutní nemehlo jsou dvě různé věci. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama