Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

d-fens 

všechny recenze uživatele

skôr dobré 3*, ale pravého optimizmu je v dnešných filmoch pomerne málo, a s tým samozrejme stúpa aj jeho hodnota. Jeden z tých mnohých milých, malých, nenápadných "sundancových" filmov, vďaka ktorým vieme, že kalifornské (americké) filmy nie sú len megalomanské projekty x-krát vylúhovaných námetov, okorenené špičkovými efektami a barnumovskou reklamou. Ale ak hľadáte nejakú dobrú komédiu, tak toto by som neodporúčal, pretože dramatickosť tu rozhodne prevažuje, a tá komediálnosť je skôr iba láskavo-vtipný opar vznášajúci sa nad príbehom. Ak čakáte nejaký sarkastický výsmech z náboženskej poverčivosti, myslím že budete sklamaní :) ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Klasika, když ste sami, tak se umírá snáze a přimrtvené hlášky jsou i zábavné. Pak dojdeme k sblížení, život začne mít cenu a když získáme boží naději, hned o ní přijdem. Ale to přece nejde, takže se zázrak stejně stane. Ať šmatlám po té krvavé skvrně na zdi (od loňského komára) jak chci, přání mi bůh nesplnil. Už sem moh živit červíky v zemi, jen se nenašel ten správně letící meteorit.... Nevím, co na tom životě všichni máte. ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Drama (komediálních momentů je tu opravdu poskrovnu) o člověku, kterému životní zkušenosti říkají, že zázraky neexistují a lidech, kteří věří v zázračnou moc skvrny na stěně. Chvíli to vypadalo, že se film zvrhne v další tuctovou romantickou komedii, k čemuž naštěstí nedošlo. Luke Wilson je sympaťák, navíc jsem se do jeho postavy docela vžil, protože stejně jako on odmítám podobné náboženské demagogie. Příběh mě hodně zaujal, akorát tam moc nepasovaly ty zázračné momenty (vyléčený zrak prodavačky), jako by autor nevěděl, ve které rovině chce svůj příběh ustálit. Nakonec byl i v tom fleku vidět Ježíš. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapíka, ktorý si do omietky vyškrábal machuľu Ježíšovho ksichtu, aby mu babky z dediny nosily žrádlo zadara a aby mohol opíchať krásnu susedu a popritom bezstarostne chlastať. Potiaľto to bolo ok, ale ku koncu sa s tými náboženskými kecmi až príliš srali a to mi vadilo. Navyše pani Esperanto by som najradšej strelil zaucho! ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech netradiční drama se opírá o solidní herectví Lukea Wilsona a poměrně zajímavé uchopení náboženské tématiky. Henry Poole se ocitl na hranici života a smrti, neví, kudy kam, nicméně uznávaný videoklipař Mark Pellington o atmosféře a záhadných a osudových okolnostech naopak už něco ví (Proroctví z temnot). Nuže, co si budeme nalhávat, jeho poselství je nejisté, řada scén se neuvěřitelně vleče a co ten závěr?!? Přesto leccos zahladí slušivý soundtrack.. 65% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)

Reklama

Reklama