Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Řemeslně (v dobrém slova smyslu) rutinní realisticky se tvářící thriller v kombinaci s pokryteckou moralitkou na ajťácká témata... Nu ano, co asi nejvíc pobaví pět miliard lidí, než on-line smrt svého bližního, že... . . . Každopádně pak je faktem, že nic podobného se čistě stran vy(zne)užití počítačových technologií a internetu zatím reálně nestalo. Skuteční IT odborníci se při sledování filmu nejspíš usmívají pod fousy a řadový divák pak dostane tendenčně uměřenou porci rafinovaného zabíjení, trošku toho mudrování o zkaženosti světa a hrst dávno nezabírajících žánrových klišé ku problematickému rádobyzvýšení napětí. A pak už jen rychlý happy end a je po všem... A tak je vlastně škoda, že na tento docela zajímavý námět nevzniklo čistě filmařsky působivější dílko. - - - P.S. Když kdysi 11. září padala newyorská dvojčata, taky jsem se on-line díval díky záběrům z kamery na Empire State Buildingu... Okouzlen svým čerstvým a na svou dobu neuvěřitelně rychlým pevným připojením. Dnes by mi to už bylo fuk. - - - - - (Poprvé viděno 5.9.2009 na tv Nova, komentář zde off-line jako mnohý - 6.9.2009) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Velmi primitivní zápletka, spousta předvídatelných mrtvol, ale Hoblit to stejně zvládá zabalit do vysoce stravitelného thrilleru. Ani krátké, ani dlouhé. Ani revoluční, ani totálně blbé. Jen takové klasicky průměrné. V kinech je tenhle film tak trochu nepatřičně, ale pro ty, kterým Diane Lane pořád ještě připadá sexy a s obavami v očích sledují YouTube mánii, má Smrt on-line zvláštní kouzlo. Do technických chybiček ale pro jistotu nerýpejte, tenhle film má k internetu asi tak blízko jako Frekvence k majitelům CB. (50%) ()

Reklama

vanadium 

všechny recenze uživatele

Těžiště mojeho kladného hodnocení spočívá na dvou pilířích. Tím prvním je vrahův motiv a jeho postupné odhalování v průběhu filmu. Přišlo mi, že jako divákovi mi byl dán ideální prostor pro vlastní úvahy nad tím, jaká je motivace vraha, jednotlivé indicie byly dávkovány ve správném množství ve správný čas a postupem filmu jsem se utvrzoval ve svých potuchách a korigoval je tím správným směrem. Tím druhým pilířem, proč se mi film tak líbil, je ono zamyšlení se nad zvrácenými vlastnostmi lidstva, nad jeho sadistickými tužbami, ukájením se nebo bavením se utrpením druhých. Untracable má opravdu skvělý námět i provedení. Podtržený klasickou thrillerovou hudbou a chladným obrazem převýšil tenhle film moje očekávání. A je mi úplně jedno, co tam je a není originální - když už nic, tak "vražedná zbraň" v podobě počtu návštěvníků internetových stránek je originální dost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už je to desať rokov, čo americký režisér Gregory Hoblit natočil svoj posledný film. Jedná sa o titul "Untraceable", ktorý tuzemskí distribútori prekrstili na "Smrť v priamom prenose". Je to tuctový internetový kriminálny thriller. Hoblitova tvorba ma nikdy nijak zvášť neoslovila. Jeho režisérsky rukopis sa mi vždy zdal suchopárny. Točí filmy, ktoré nie sú úplne špatné, no sú šede priemerné. Nezanechajú v divákoch žiadny hlbší, trvalejší dojem. A ani snímok "Untranceable" nie je výnimkou. *** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller, inspirace u Saw je jasná. A všechno to docela funguje, velice zajímavý nápad smrtí "online", kdy o smrti vlastně rozhodnou lidé na internetu. Zajímavé. Škoda celého toho motivu, který jsem buďto nepochopil nebo to prostě byla slabota. Tenhle thriller patří k tomu lepšímu, chvílemi je to i solidní drama s dobrou atmosférou a cool "vraždami". Rozhodně si zaslouží 3 hvězdy a pochvalu. 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Stránka www.killwithme.com existuje aj v skutočnosti. Vlastní ju filmové štúdio a slúži na propagáciu filmu. Stránka vyzerá ako počítač Jennifer Marsh vo filme. Do počítača sa nabúra vrah a návštevník stránky musí vyriešiť 4 testy od vraha, aby jeho stránku znefunkčnil. (ladko)
  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)
  • Do kin byl snímek distribuován pod názvem One Way Lane. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama