Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Psema 

všechny recenze uživatele

Místy je to tak trapné (Reese v nafukovačce vs. děti s pochcaným těhotňákem), až jsem se musel smát. Povětšinou jde ale o přehlídku mlácení suchého klasu, v němž už nezůstal ani ždibec atmosféry nebo chemie mezi postavami. Posledních 20 minut s morálními hodnotami pod každým lístkem jmelí samozřejmě k zblití. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Zo snímku aj keď je ovešaný vianočným pozlátkom necítiť ani štipku vianoc, nie je vidno ani jednu snehovú vločku, nedýcha z neho ani za mak romantiky a vlastne toto vôbec nieje romantická komédia...ale americká, filmárska kvázi vianočná a hlavne tragédia...kto by totiž čakal, že vianoce sú hlavne o rodine a vzájomnej blízkosti...hm.. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Předně musím říct, že tohle je film, který ač má v názvu slovo vánoce, tak příliš vánoční atmosféry nepobral, a to mě tak trochu zamrzelo, protože vánoční filmy miluju. Ale nevadí, pokud tuhle výtku přejdu, tak se jedná o docela milou komedii, která pobaví, zaujme a skoro nenudí. Ale některé scénky a situace mi přišly až příliš okaté a vůbec celé mi to přišlo takové nějaké přehnané a místy skoro až nereálné, a i když jsem schopen vzít v úvahu, že život nás může lecčím překvapit, tak i přesto mám pocit, že film je prostě místy dost nereálný. Ale fajn, je to film, je to komedie, takže to takto beru. Reese Witherspoon je příjemná a sympatická herečka a do tohoto filmu se skvěle hodila, zato Vince Vaughn mi sem příliš neseděl, když už vidět tohoto herce v nějakém vánočním filmu, tak bych dal přednost filmu Santa má bráchu, kam se svým vzezřením dokonale hodil a kde exceloval v roli bratra Santa Clause, ve filmu Čtvery vánoce mi ale byl tento herec nepříjemný a nějak jsem se nemohl zbavit dojmu, že mi tam prostě nesedí. Po tom, co jsem dosud o filmu napsal, se asi nelze divit, že převládá spíše jakési mírné zklamání, od tohoto filmu jsem toho hodně očekával, ale on tak trochu za mými očekáváními zaostal, ale abych byl spravedlivý, tak nutno dodat, že film se alespoň udržuje v jakémsi průměru, takže ty tři hvězdy si po právu zaslouží. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - Těch aktuálních 55% je podle mého naprosto spravedlivých. Není to bůhvíjak vtipná komedie, kde navíc kvalitu a zábavu u filmu hodně sráží český dabing. Spousta známých tváří je dabována ne dvorními dabéry (Witherspoon, Duvall, Voight) - vše špatně. Největší problém jsem měl ale s Vincem. Pan Hlavica, byť je to skvělý dabér, mi na Vince krajně neseděl. Navíc jsem nechápal, když pan Vondra ve filmu daboval vedlejší postavu (Tima McGrawa), tak proč se rovnou neujal hlavní role. To je spíše otázka k zamyšlení na jiný server (zdravím dabingforum.cz). Nicméně Four Christmases si myslím, že by mě ani v originálním znění tolik za srdce nevzaly. 55% (with J.) ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nic zásadního ve světě kinematografie se tímto počinem nezměnilo. Komedie patřící do šuplíku jednohubky, kterou bych doporučil jako ukrácení času. Ovšem k tomu poslouží docela solidně, Vince nezklame a dokonce i Reese je slušná. Při třetích Vánocích se to podle mě začíná moc vláčet a hraní na vážnou notu mě osobně nudilo, ovšem úplnej závěr mě zas celkem pobavil. Celkově jsem se párkrát zasmál, takže jak jsem již psal, jednou se to myslim vidět dá. 60 % Oblíbená část- moje dětství bylo jako Vykoupení z věznice Shawshank... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Jon Favreau hral Monikinho (Cortney Cox) milionárskeho priateľa Petea v seriáli Priatelia (1994), ale rozišli sa, keď sa chcel stať zápasníkom. V tomto filme hrá zápasníka. (S.Kok.i)
  • Podľa Vinca Vaughna je filmovým posolstvom to, že pointa Vianoc je spojiť sa so všetkými členmi rodiny, či už sú dobrí, zlí alebo škaredí, byť vďační za ich lásku a samozrejme sa baviť. (S.Kok.i)
  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama