Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka. Všeho více za více peněz. Tentokrát je však Noc v muzeu velmi příjemnou dvojkou, která kromě všeho více přináší i více dobrých nápadů a nebojí se předvést opravdu velkou trikovou zábavu. Ne všechny nápady jsou tak skvělé jako třeba Hank Azaria jako Egyptský faraon nebo nekonečné prostředí Washingtonského muzea (ano, myslím ty cupidy aneb Jonas brothers... bože...), ale i ty špatné nápady se dají vcelku prominout a přejít. Obsazení se zvedlo od prvního dílu velmi razantně. Vedle Azarii je tu krásná Amy Adams (ten zadek!) s velmi vtipnou postavou. U Muzea nejde příliš přemýšlet nad smyslem nebo dopadem jednání na obrazovce, je to hodně naivní a plochá zábava, která nechce být chytrá a pak je opravdu velmi zábavná (oni skoro vše zničí, ale nikoho to nezajímá...). Především trikové vtípky s oživlými obrazy a dalšími exponáty velmi potěší. Posledním kladem je hudba, která v několika monumentálních scénách nasazuje "egyptské" chorály, které atmosféru skvěle dotváří. Noc v muzeu 2 je tak nepřekvapivě větší, má více efektů i postav, ale překvapivě je také více zábavná a zajímavá než předchozí díl. Uvidíme, kam autoři budou chtít jít s trojkou.... ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam prečo som nedala odpad..... ale tak určite sú horšie filmy, ale to nič na tom nemení, že je to sračka. Jednotka bola nudná a toto bolo ešte horšie ako tá jednotka. A ako tak pozerám, že to ako vážne chystajú trojku? Preboha a to ako na čo? To má fakt taký obdiv ten film a neskutočne dobre zarobili oba diely? To sa mi nechce veriť.... Slabá jedna hviezdička nech nie som mrcha. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

První díl byl super a stejně super je i toto pokračování, kdy se dočkáme mnoha nových zajímavých a vtipných postav a kdy je k vidění opět hodně geniálních a vtipných scének. Za všechny například nábor nových záporáků (Darth Vader, Elmo) nebo závěr, kdy se holčička ptá v muzeu faraona Ahkmenraha, k čemu je vlastně ta zlatá deska dobrá. Tohle pokračování mi zkrátka dokázalo parádně prozářit nedělní večer a já jsem jen a jen rád, že toto pokračování vzniklo, protože ten nápad nechat oživnout muzejní exponáty je sám o sobě velmi zajímavý a dává tvůrcům netušené možnosti, kdy se vedle sebe mohou sejít zajímavá zvířata, lidé a další exponáty, které by se jindy nesešly. Navíc si tvůrci zkusili ještě novinku v podobě honičky v černobílém obrazu visícím na stěně v muzeu, což bylo parádní ozvláštnění už tak zajímavého filmu. Já jsem si tenhle film každopádně maximálně užil a jsem z výsledku nadšený a samozřejmě velmi příjemně překvapený. Staří známí smíchaní s novými exponáty, to na mě rozhodně zafungovalo a já tvůrcům tleskám. A ten vtípek během závěrečných titulků s mobilním telefonem a Joeym Motorolou byl takovou pomyslnou třešničkou na dortu. Excelentní, skvělé, vtipné a perfektní pokračování, které se bez problémů vyrovná prvnímu dílu. Jsou to čtyři hvězdy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Jednotku som videl dost davno, ale pamätam si, ze sa mi pacila viac, ako dvojka. Neviem, cim to bolo, ale uz mi to neprislo take vtipne, nepomohol tomu ani Ben Stiller, ktory ma vzdy rozosmial, ale musim uznat reziserovu snahu o zabavu, vela vizualnych efektov a hlavne skvelu hudbu Alana Silvestriho. Z mojho pohladu najväcsiu radost z tohto filmu budu mat deti, pre dospelaka to moze byt nudne. ________ Ben Stiller - (Larry Daley) +++ Amy Adams - (Amelia Earhart) +++ Owen Wilson - (Jedediah) +++ Hank Azaria - (Kahmunrah / Abe Lincoln) +++ Robin Williams - (Teddy Roosevelt) +++ Christopher Guest - (Ivan Hrozný) +++ Alain Chabat - (Napoleon Bonaparte) +++ Jon Bernthal - (Al Capone) +++ Steve Coogan - (Octavius) +++ Ricky Gervais - (Dr. McPhee) +++ Bill Hader - (George Armstrong Custer) +++ Eugene Levy - (Hlas Alberta Einsteina) +++ Johah Hill - (Brandon / Brundon - nočný dozorca) +++ Produkcia: Shawn Levy, Chris Columbus +++ ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Trapná nuda. Oproti jedničce jsou všechny postavy dementnější a infantilnější, film postrádá jakékoli tempo, zasmál (spíš pousmál) jsem se asi třikrát. To nejhorší je ale dabing, který dokaže už z tak trapného gagu udělat ještě trapnější a ten šišlající Kahmunrah... Ty 2* jsou za výpravu a... no asi jen za tu výpravu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Motocykl, který Larry (Ben Stiller) používá při útěku, je vzácný 1942 Harley Davidson XA Military s vojenským ventilem 750cc na straně a s oddělenými sedačkami a připojeným přívěsným vozíkem. Harley je kopie německých vojenských motocyklů BMW/Zundapp. (willy1)
  • Severoamerické tržby byly 177,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 413,1 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama