Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutí tohoto snímku, a vlastně ani po něm, jsem si nebyl jist, zda existoval důvod k tomu, aby Larry vložil do své svítilny nové baterie a dokázal s ní, že jeho kung fu je lepší než kung fu faraona, cara, císaře či gangstera. Nakonec jsem přitom nepatrnou stopu zábavy vyčenichal a i ten důvod k nočnímu návratu do muzea se našel - Amelie Earhartová. Ta byla skutečně skvělá, stejně jako Octavius rajtující na veverce či pravdomluvný Lincoln, ale vzhledem k poměrně zajímavému obsazení jsem přeci jenom doufal ve větší potrhlost. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nějaký dotaz ??" - "Jeden bych měl.. Proč máte ženský šaty ??" ;) Nadržená Amélie Earhart v podání rozkošné Amy Adams, černobílý, či spíš bezbarvý, Al Capone, tragický Ben Stiller i skvělý Hank Azaria v jedné z nejtrapněji napsaných rolí své kariéry, oba totiž hravě strčí do kapsy opičí astronaut, který zřejmě napsal i scénář, ve svém kratičkém výstupu, to vše v sequelu naprosto rezignujícím na jakýkoli příběh, jehož fikční svět s nulovými pravidly, měl-li v prvním filmu trhliny, teď už jde o Mariánský příkop, platí za ten vůbec nejzoufalejší, jaký v podobné žánrovce za dlouhé roky pamatuji.. Jsem si jistý, že kanadský režisér Shawn určitě není až tak Levy, nicméně i přes ty fantastické výdělky, jimiž se jeho snímky pyšní, platí za velkou neznámou, když umí přijít s velkou peckou, aby se následně nesmírně ztrapnil, když paradoxně boduje spíše s malými projekty.. Těžko si však vysvětlit, kam se ztratil humor jedničky, to bude snad vědět Aerhartová, protože těch pár slušných dialogů rozhodně nezachrání tu směs infantilních vtípků, zbytečné romantiky a hlušiny, která za doprovodu směšně přepáleného soundtracku Alana Silvestriho, který sám sebe vykrádá jako nikdy, opravdu dost obtěžuje.. A Ricky Gervais ?? V rámci, dnes již bohužel, trilogie až trestuhodně nevyužitý, což v důsledku neznamená nic jiného než vroucné přání, aby tuhle kravku v Hollywoodu už konečně přestali tahat za cecíky, protože když těsně před titulky zazní geniální hitovka od Coldplay, jeden už je tak znechucený, že už si jí ani nedokáže užít.. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem cílovou skupinou, protože jde o výrazně infantilní záležitost, která staví na záplavě digitálních triků a popularitě Bena Stillera. Na druhou stranu, pokud srovnám Levyho kousek s nedávno shlédnutým Sommersovým G. I. Joem, pak jde v tomto případě o lépe investované peníze a tu lepší část podobné produkce. Celkový dojem: 50 %. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Levy je neskutočný babrák ponúkajúci invalidnú trapáreň, preplácaný cirkus, nechutný festival nedotiahnutých, zle zahraných a ešte horšie načasovaných gagov, ktoré zachraňujú iba kvalitné triky. Za neúctu k divákovi, ktorému je viac ako 9, by som mu natiahol španielske čižmy, nakazil ho španielskou chrípkou a presídlil na španielsky vidiek, kde by podobné úbohosti mohol premietať španielskym kozám a španielskym kamzíkom. Kanaďan jeden nepodarený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Noc v museu" byl film, který dokázal nadchnout jedním jednoduchým nápadem. Všechny exponáty v muzeu po půlnoci ožívají. Proč se tak děje? Tak samozřejmě, že se všechno pěkně vysvětlilo. O to ale zas tak nejde. Skutečnost, že exponáty ožijí, to je samo o sobě dost zajímavá skutečnost na to, aby se z toho dal vykřesat snímek, který bude alespoň trochu zajímavý, a když už nic jiného, nabídne pěknou vizuální podívanou. K tomu vlastně došlo. Navíc k tomu Ben Stiller a další herci přispěli svým smyslem pro humor. Nebylo to žádné veledílo, ale rozhodně film, za který se nikdo z tvůrců nemusel moc stydět. Když je něco úspěšné - první film přivedl do kin dost diváků, nápad zaujal -, tak by přece byla hloupost, kdyby se nenatočilo pokračování. Příběh se může dál krásně vyvíjet, ještě je tolik směrů, kterými se může vydat. No, jak se ukázalo, zas tak moc jich není. "Noc v muzeu 2" nedělá nic jiného, než že těží z prvního filmu, opakuje zajímavé momenty a jediné, co přinese nového, jsou oživlé obrazy a jedna velká chobotnice, která není nic jiného než kostra Tyranosaura Rexe z prvního filmu, ale i kostra se tu objeví. Stejně tak prezident "Teddy" Roosevelt v podání Robina Williamse nebo malý kovboj Jedediah v podání Owena Wilsona. Hraje se zde opět na moralitky, na to, že bychom měli zachovávat staré věci, protože jsou krásné, ale stejně tak bychom neměli odmítat nové věci. Nakonec je možné vytvořit určitý kompromis, aby byly spokojeny všechny strany. Je smutné, že se musí některé scény přímo kopírovat, aby bylo možné film rozzářit vtipem. Je neskutečné vidět, jak málo inovativnosti v amerických filmech někdy je. Hlavně v komediích. Copak se neříká, že opakovaný vtip není vtipem? Tak jednoduché pravidlo, které komedie a jejich pokračování odmítají přijmout. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/milk-az-vyjde-mesic-trhak-noc-v-muzeu-2.html ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno