Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (830)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě ani nenapadlo přemýšlet o tom, že vznikne film o homosexuálovi protloukajícím se životem, který mi příjde neuvěřitelně sexy. Hravý, vtipný, svižný. Plný emočních zvratů. Samotná homosexualita je tu pak na jedničku podána tak jak má: jako něco absolutně přirozeného. Jako běžný a né zvlášť významný prvek filmu. Bez nutnosti nějakého zásadního prostoru navíc nebo agitátorských scén plných nepochopení. Kluci se do sebe při natáčení snad opravdu zamilovali, protože to jak se na sebe koukali. Krásný film neparazitující na ,, šokující '' gay orientaci hlavních postav, ale těžící z toho, že je jednoduše moc dobrý. .. Jak ale má někdo, kdo neexistuje, zůstat při životě? ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Hmm, tak toto (ako by povedala Dara Rollins) nebol môj šialok kávy. Jim Carrey (zahrá všetko) je klasa a aj keď stárne stále je to borec, no celkový teplý náboj filmu ma nedostal. Akosi nemám rád gayov vo filme, nech sú akokoľvek dobre stvárnení. Nepáčilo sa mi to v Brokeback Mountain a nepáčilo sa mi to ani teraz. Hoci dej tým, že bol inšpirovaný skutočným životným príbehom bol zaujímavý, no nebol podaný správne. Vynaliezavé úniky, vtipné scény, ... to všetko tu miestami bolo, ale veľmi často prekladané snahou o serióznosť, čo akosi vzbudzuje zmiešané (nie v dobrom slova zmysle) pocity. Chcelo to buď poňať vtipne (čo si myslím, že by v prípade obsadenia a celkovej teploty) bolo vhodným krokom, alebo citovo a seriózne, čo by však už asi až tak veľa ľudí neoslovilo. Celkovo ma Jim pár krát pobavil (keď mu to možnosti dovoľovali), ale film ako taký nič extra. [2 a pol *] P.S.: Priaznivcom Jima odporúčam pozrieť Late show Davida Lettermana z 18.11.2010. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedená netradiční dramatická komedie se skvělými herci. Jim Carrey dokáže zahrát cokoli a do této role se docela hodil, Ewan McGregor hrál buzíka taky skvěle. Ze začátku to je dobrá zábava s několika velice vtipnými momenty, ke konci se to změní v romantické drama a celé to dohramady funguje velmi dobře. Film jako takový se mi líbil, bavil jsem se nadprůměrně. 75% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem si myslel, že nejgeniálnějším podvodníkem byl Frank Abagnale, jehož tak perfektně ztvárnil Leo DiCaprio ve filmu "Chyť mě, když to dokážeš". Ovšem po zhlédnutí tohoto filmu si myslím, že se mu může směle rovnat (pokud ho dokonce o něco málo nepřevyšuje) Steven Russel, kterého brilantně ztvárnil Jim Carrey. Takhle originální útěky z vězení se opravdu jen tak nevidí, stejně jako se jen tak nevidí podvody, které tento člověk páchal, mně osobně se líbilo například jeho uklouznutí na oleji v supermarketu. To je ale ovšem jen jedna část filmu, ta druhá část je o tom, proč to vše dělal. Napřed kvůli jednomu chlapovi, do kterého byl zamilovaný, a pak kvůli druhému chlapovi, do něhož se zamiloval ve vězení, a kterého brilantně ztvránil Ewan McGregor. A jelikož proti homosexuálům nic nemám, tak jsem neměl s žádnou ze scén, v tomto filmu obsažených, sebemenší problém. Mě to zkrátka bavilo a celý ten příběh jsem si neskutečně užíval, protože originalita a vtip z něj přímo čišely. Ve výsledku film vnímám jako nadprůměrný a z toho důvodu mu uděluji lepší čtyři hvězdičky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nemá to příběh, který by člověka vyloženě chytnul za koule. Zajímavé to je hlavně tím, že tam dva známí herci hrají homouše a v tom teda exceluje Ewan McGregor. To je fakt buznička k pohledání. Je tam fakt hrozně přiteplenej. Opravdu skvěle zahraná role. Jim Carrey je spíše zase vtipnej, než teplej, ale uvěřil jsem mu že je kuřbuřt. Vyloženě jsem se nenudil, ale na můj vkus tam bylo moc homovyznání lásky a pláče nad nešťastnou láskou atd. Prostě mi to přišlo jak romantický příběh Rosamunde Pilcherové akorát s teploušema. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Snímek je natočen podle skutečné postavy notorického podvodníka Stevana Jaye Russella (Jim Carrey). Ten má IQ 163 a na svém kontě několik útěků z vězení. V době premiéry byl ve výkonu trestu odnětí svobody v délce trvání 144 let, přičemž 23 hodin denně trávil na samotce. (wertcha)
  • Ve skutečnosti byl Steven Jay Russell (Jim Carrey) dán k adopci, protože se jeho matka rozešla s jeho otcem a nechtěla mít dítě za svobodna. (šerminator)
  • Kriminalisté považovali útěky skutečného Stevena (Jim Carrey) za tak dokonalé, že dostal přezdívky „Houdini“ a „King Con". (šerminator)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama