Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka plná kouzel a těžkých rozhodnutí vypráví o lásce lesní víly (D. Marková) k nevycválanému hraběcímu synovi Robertovi (R. Vojtek)... Kouzelné bytosti, sídlící v lese nedaleko donedávna opuštěného hrádku Kozlov, zažívají opravdu nepříjemné dny. Robert utekl z domova a se svými hlučnými přáteli nedaleký Kozlov obsadil. Vypečená partička bez dozoru vesele řádí v jeho okolí – pokouší se uživit, a tak přepadává pocestné… To ale velmi zlobí kouzelné bytosti – skřítky a víly v čele s královnou (L. Rybová), které pečují o zdejší les. A navíc se do Roberta zakouká divoženka Zafra. Je přece tak nepravděpodobné, že by tenhle výrostek dokázal její lásku ocenit a opětovat! Zvlášť když o její existenci nemá ani potuchy a sní o opravdové princezně… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Starší hraběcí syn je zjevně zdegenerovaný idiot, ale přesto se za něj má provdat princezna Bianka. Nepátrejme raději po tom, z jakého důvodu král otec, který se v celé pohádce neobjeví, souhlasil s morganatickým sňatkem. Snad že svou mírně nablblou dcerku chtěl mít už z krku. Mladší hraběcí syn je taky pěkný blb, ale aspoň je docela akční. Proto sebere svých pět švestek a jde si s kamarády žít životem loupeživého rytíře. Jistě tušíte, že třem zhýčkaným mládencům začne v realitě hrozit záhy smrt hladem, i když jedné loupeže se skutečně dopustí. Mladší hraběcí syn, Robert, se v důsledku malé intriky zamiluje do divoženky Zafry, i když si to uvědomí vlastně omylem. Jaké z toho plyne poučení? Když se do vás zamiluje nějaká ženská, můžete být neschopný idiot, co padá z koně a stejně je vám vše odpuštěno a můžete prožít šťastný život - verze pro muže. Jaké z toho plyne poučení? Když odpustíte úplně všechno a dokážete riskovat, budete se strašně snažit a budete ochotná začínat od nuly, může s vámi váš partner prožít šťastný život - verze pro ženy. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zhýčkaný druhorozený synek hraběte a asi i třetí syn hraběte (zjevně studoval na kněze) se rozhodnou, že už mají plné zuby, svojí příbuzenskými sňatky zdegenerované rodinky, včetně pablba nejstaršího bratra a dají se na dráhu loupeživého rytíře. Moc jim to nejde a tak není divu, že padnou do osidel lehce hippiesácké divoženky Zafry.  Také se tam vyskytují víli (nic moc) a královna víl, co je nemastná, neslaná a zjevně je tam jen do počtu. Děj moc smyslu nedává a představa, že by kdokoli mohl v té ruině žít v zimě šťastně až do smrti je přímo směšná, nebo chteli mohl, ale moc dlouho by si to zmrzlé štěstí neužil. Za mne dvě skřítkovské hvězďule. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Dvojitý pohádkový nášup za tenhle víkend byla pořádná dávka existenciální trýzně! Další výtvor z české kuchyně, který neměl sebemenší smysl či jakýkoliv náznak zajímavého příběhu. Scénář byl nulový a dialogy měly inteligenci opékače topinek. Nejhorší ze všeho je ovšem fakt, že podobné slátaniny nejsou pro nikoho určené, jelikož děti se u nich budou nudit a nepochopí je, a odrostlejší to budou brát jako zákeřný útok na svoje smysly i rozum. Je smutné sledovat, v jaké déčkové žumpě se naše pohádková tvorba brodí. Jediné, co máme ještě stále na vysoké úrovni, je krása našich hereček, ovšem jenom na ní se opravdu stavět nedá. ()

eagle-eye odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak otřesnýho jsem už v TV dlouho neviděl... Vojtek je totální imbecil, divím se, proč ho vůbec strkaj furt do tý bedny, tenhle týpek nemá s hereckým povoláním nic společnýho. Opravdu je nutný, aby ČT strkala prachy do každý debility? Že má pan režisér na svědomí Pramen života, to mi už hlava vůbec nebere. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Odpad nedám, i když tahle pohádka by si ho rozhodně zasloužila. Je zde totiž pár herců, kterým prostě dát odpad nemůžu, ale nechápu, co tady vlastně dělali. Vždyť ta pohádka je úplně pitomá. Štěstí bylo, že to mělo jenom hodinu. Další půl hoďka by nedala vůbec vydržet. Škoda, že ten Kozlov byl opravovaný cihlami, které byly v několika záběrech krásně vidět. Že by se ve středověku ty klasické červené už objevovaly? Zřejmě se nedá uklídat všechno. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Princezna Bianca (Kateřina Pospíšilová) asi svou řeč moc neovládá, jelikož chtěla italsky o jahodách říci, že jsou výborné a použila slovo bellissimo namísto slova buonissimo, které použít měla. Bellissimo se v souvislosti s jídlem nepoužívá. Navíc hned nas to zase použila francoužštinu a němčinu a pak se opět vrátila k italštině. (Mia...)
  • Filmovalo se v Českém ráji, na hrádku Zvířetice, zřícenině Gutštejn, hradu Kost, v Chlumci nad Cidlinou a na hradě Valdštejn, který se nachází blízko města Turnova. (M.B)

Reklama

Reklama