Reklama

Reklama

VOD (1)

Frank Allen (Ryan Reynolds) je zvyklý vše důkladně analyzovat a celý svůj život plánuje na minuty. Očekává, že jeho přesně vypočítaný svět nic nenaruší. Shodou okolností dojde jednoho dne ke zpoždění a vynucenému posunutí jeho plánů, čímž se spustí komický řetězec nových situací a Frank se musí vyrovnat s nečekanými změnami. V jeho životě zavládne totální chaos, na který neumí reagovat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

uiu 

všechny recenze uživatele

Teorie chaosu... a ano, celý film je sám o sobě chaos. Hlavní hrdina nám (a nastávajícímu své dcery) vypráví příběh o tom, jak se seznámil se svou ženou. Zjišťujeme, že byl odnepaměti zatvrzelým "plánovačem" a jeho život byl založen na rutině a dodržování "plánů". Dostane se do prekérní situace, kdy si jeho žena začne myslet, že ji podvádí, ačkoliv se jedná o nevinné nehody, aby nakonec zjistil, že jeho sedmiletá dcera není jeho, ale jeho nejlepšího přítele, s kterým měla jeho žena poměr krátce předtím, než si spolu začali. Celý jeho život je tím pádem naruby a začne jednat spontánně a konečně si užívat života. Dostáváme se do spleti citů - láska versus nenávist, odpuštění versus doživotní zatracení. Bohužel film nefunguje ani jako komedie ani jako drama a balancuje nad ubohým patvarem zbabraného vztahu. Jediný herecký výkon, který se dá ohodnotit je Reynoldsův, který kupodivu dobře zapadl do role podvedeného taťky, ale film nezachrání. Druhé shlédnutí u mě nehrozí, ale jistě se najdou tací, kterým film řekne více, než mě. U mě skončily naděje hned na začátku, kdy si jej vybere z bandy kamarádů podle toho, kdo si jak nazývá penis... PS: Asi je pravda, že se tento film více líbí mužům než ženám, ačkoliv mi hlavní hrdina a jeho myšlenkové pochody nepřišly moc chlapské :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám dva známé, kteří se dostali do podobné situace. Ne - neměli každodení plán rozepsaný na kartičkách, ale vinou náhod se dopracovali ke stejnému zjištění, jako Frank. Jeden z nich pak víceméně jeho příběh kopíroval a protože jsem se toho všeho účastnil jako dobrovolně nedobrovolný pozorovatel, působilo na mě Chaos Theory víc než pravdivě. A i dojemně a příjemně. Velkým překvapením pak byl pro mě výkon Ryana Reynoldse. 85% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Situácia na začiatku a konci filmu je podľa mňa úplne zbytočná. Reynolds je tam akože o 15-20 rokov starší, podobne aj Emily Mortimer, no nejako to na nich nie je vidieť. Ak by sa vystrihlo prvých a posledných 5 minút filmu, vôbec by to neublížilo a nechýbalo. Inak je to ale vkusný snímok s vtipnými situáciami, predovšetkým tie s kartičkami stáli za to. Reynolds tu herecky prevyšuje všetkých. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ryan je dobrý herec. Fakt jako, čím dál víc je mi sympatičtější. V těch smutných scénách se mi tady moc líbil. Nicméně mi Chaos Theory přišel jako lehce nadprůměrný film. Měl zajímavý nápad, ale místama mi to přišlo trochu nezáživné. Ale díky stopáži, kdy film bez titulků má 80 minut, se to v pohodě dalo. 66% (with J.) ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil hodně a zase hodně mě to nepotěšilo, syndrom těšení je ve filmovém světě neobyčejně krutej, i když normálně to neuznávám!! Opět první polovina filmu je velice dobrá, i když už od samého začátku film postrádá vyváženější tempo, některé věci bych řešil mnohem rychleji. Proto se v klidu můžeme přesunout k hereckému obsazení, které je nadmíru zajímavé a všichni si své role odehrají dobře, vyčnívá samozřejmě Reynolds, bez pochyb nejlepší postava, taky je hlavní, někdy to ale neznamená nejlepší!! Druhá polovina filmu nudí a pouze záblesky ( scéna v krámě a na rybníku ) dobrých okamžiků drží vaše oči otevřené!! Jednou větou: Ryan Reynolds je další herec od kterého bych už zase chtěl nějakej akční nářez!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, v mestách Vancouver a Squamish. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno