Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Člověk vidí 2 písně z úspěšného muzikálu a nakonec ho to ještě donutí zhlédnout alespoň tuhle nepříliš zdařilou filmovou adaptaci, když už se do toho Londýna (od dubna i na Broadway) jen těžko dostane. Jak to ten Minchin dělá? Troufám si tvrdit velmi průměrná melodie, k tomu ještě více průměrný text a nemůžu to dostat z hlavy. Grr. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mara Wilson už sice dávno není tou malou a docela i roztomilou holičkou jako v tomto filmu, ale tahle komedie se mi nelíbila ani před několika lety a ani když jsem jí viděl dnes. Jasně, rodiče si nevybereš a je velká smůla, když jsou oba pěkní blbci, ovšem podobných filmů existuje celá fůra a jsou mnohem zábavnější. I zde se objevilo několik zajímavých a srandovních momentů – dokonce i morální poučení, ale jako celek to nepůsobilo moc dobře. Tedy alespoň v mých očích… ()

Reklama

RLkray 

všechny recenze uživatele

Vždy som mal k tomuto filmu pozitívny vzťah. Možno niečo mohlo byť aj lepšie, ale už legendárne postavy a výroky moje hodnotenie zlepšujú. Treba pripomenúť, že slovenský dabing sa naozaj vydaril. Nájdeme tu vtipné, ale aj poučné momenty a scény. TOP postavy sú určite švihnutá riaditeľka a DeVito v roli otca Matildy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $33,459,416Tržby Celosvetovo $54,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $16,770,908 //počet predaných kusov 2,257,466║ v celku príjemná fantasy komédia s pochmurnými prvkami ako od Burtona /60%/ ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito má svůj svět a Roald Dahl zrovna tak. Jen by mně zajímalo, kolik diváků takovou podívanou přijme s kladným smýšlením. I kdybych DeVita stokrát obhajoval, musím mu přiznat pár stupidních a nechutných scén, jenž nemají ve filmu vůbec být. To ostatní je strašně infantilní, svým způsobem roztomilé, ale bohužel jen málo zábavné. Mara Wilson to trochu vytáhla. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Obrázek otce slečny Krásné je ve skutečnosti portrét Roalda Dahla, autora knihy Matilda, která sloužila jako předloha k tomuto filmu. (mi-ib)
  • Na pozici režiséra byl zvažován i Richard Donner. Nakonec byl angažován Danny DeVito. (mi-ib)
  • Keď Matilda v triede trestá magickými schopnosťami riaditeľku Trunchbullovú, na konci jej odkazu na tabuli sú dva veľké biele kríže. Hneď v ďalších scénach, keď sa Trunchbullová točí na glóbuse a deti ju pozorujú, si môžeme všimnúť, že kríže na tabuli chýbajú... (martin1m2)

Reklama

Reklama