Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Čím je Animatrix Matrixu , taj tím je Gotman Knight pro Batmana. Ačkoliv se zde ozývají hlasy, že scénář je tupý, nedává smysl - nemyslím si. Vše je v Gotham knightu jak má být - tajuplné, nepochopitelné, spletité pod vahou uvažování autorů - Gotham městem šesti vizí, únikům k minulosti. Jedna dějová linie viděna z mnoha perspektiv ovšem věc značně oproti Animatrixu komplikuje a činí zajímavější v hravosti... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

Reklama

Antek 

všechny recenze uživatele

Tak si to vezmeme popořadě: 1. "Have I Got a Story For You": roztomile hravá epizoda oslavující dětskou imaginaci a zároveň říkající vše o tom, jak Batman jako přízrak působí na obyvatele (a jak chce jako neuchopitelný mstitel působit především na zločince). **** 2. "Crossfire": Banální historka o převozu vězně, která nepřináší nic nového. *** 3. Field Test: Nejslabší článek této šestice, který je zároveň ztvárněn i nejslabším výtvarným řešením. ** 4. In Darkness Dwells: snad nejvíce comicsová epizoda z téhle várky. Klasicky střižený koncept zahrnující intermezzo a vyvrcholení. *** 5. Working Through Pain: jedna z největších hvězd na poli comicsu Brian Azzarello si vystřihla tuhle epizodku přesně ve svém stylu. Tzn: nádech psychologie, šťourání se v nitru a blesková akce. Nejlepší epizoda. **** 6. "Deadshot": Akční mikrofilm, který se více než na příběh, soustředí na nastavování laťky v oblasti animované akce. A vypadá to výborně. **** Celkově je tahle kompilace za 60% -- nenabízí žádné klenoty, spíš jenom vybroužené falešné diamanty, které jsou sice dobré jako bižuterie, ale chlubit byste se s nimi nechtěli.... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Vynikající temný animák. Opak Pixaru, ten mám moc rád, ale občas je potřeba něco, v čem teče krev a mluví se sprostě. Gotham Knight tohle nabídne a ještě přidá kvalitní animaci a přímočarý scénář. Kvalita jednotlivých povídek nijak výrazně nekolísá a všechny jsou zajímavé. Některé se i přímo vstahují k Batman začíná. A když už je jejich zapojení do Nolanovi verze menší, alespoň se zde setkáme s jeho postavami (Scarecrow, Gordon...). Celkově temná atmosféra je navíc opravdu osvěžující. Vše podbarvuje skvělá hudba, která je očividně hodně inspirovaná prací Danny Elfmana na Burtonových dvou Batmanech. Nějakého momentu, u kterého bych ani nemohl dýchat jsem se sice nedočkal, těch 70 minut ale uběhlo náramně rychle. Titulky TADY ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Berme to jako takový prequel k Temnému rytíři. V animatrixovském stylu se k nám řítí Batman v šestero podáních. Někdy slaběji, někdy silněji. Celkově však stojí za to. Nedoukům by mohla animace připadnout jako nevábná, batmanovským ignorantům zase scénáře - obsah - slabý. Osobně mi totiž přijde tento batmanovský šestiraňák jako záležitost pro obeznámené a pro tématiku nadchlé fanoušky a ne pro širokou veřejnost. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama