Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Batman na Animatrix. Ten je vládce světa animovaných kraťasů , které tvoří jeden velký bonus pro milovníky filmů, jenž se týkají. Gotham Knight je všehochuť, jehož některé části se tváří japonsky, jiné klasicky americky. Výsledkem je mix, v kterém pokaždé vypadá Batman jinak a vás už tolik nezajímá. Pokud to mám vzít postupně, tak osobně mě zaujali snad jen dvě povídky. První, která ukazuje pohled na mytologického hrdinu pomocí fantazie několika dětí. Druhá je zároveň poslední povídkou, kde je aspoň nějaký náznak hrdinova nepřítele, který se super puškou předvádí střelecký den, za který by se nestyděli ani kluci z armády během oslav Dnu nezávislosti:). Zbytek je částečně psychologickou snahu o přiblížení vývoje Batmanovi psychiky. Některé jsou alespoň příjemné (dva policajti, učitelka z indie), jiné jsou dost nudné (snad všechny, kde je Batman spíše japonský model...). Celkově tak spojení těchto krátkých povídek nepůsobí příliš dobře, ale dost nesourodě a nedomyšleně. Slabší 3*... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Některé z povídek jsou průměrné, ale hned první Have I Got a Story for You má geniální nápad. Parta skejťáckých dětí si vykládá, jak přes den ve městě narazily na Temného rytíře. Každé dítko popisuje nejen setkání ale i samotného Batmana jinak, protože si leccos přikrašluje, a jejich flashbacky postupně skládají dohromady příběh o tom, jak Netopýří muž pronásledoval a chytil nějakého ne zas tak důležitého lupiče. Po vzoru Animatrixu dělal každou povídku jeden proslulý japonský režisér anime, takže se liší stylem animace, která i u těch nejslabších příběhů vypadá bezvadně. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kromě hned prvního příběhu mne zaujaly všechny, stejně jako opravdu hezká animace. Ta se dost liší od klasické americké(Superman Doomsday, Superman/Batman Public Enemies...). Také hudební doprovod dobře dokresluje temnější atmosféru. Co Gothamskému rytíři trochu škodí, je roztříštěnost jednotlivých příběhů, s čímž se samozřemě při různých režisérech dalo počítat. Přesto ale tvůrci mohli trochu více spolupracovat a komunikovat, aby na sebe části lépe navazovaly. Nicméně i tak Batman - Gotham Knight mezi animovanými snímky se superhrdinskou tématikou značně vyčnívá díky své originalitě. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Tak si to vezmeme popořadě: 1. "Have I Got a Story For You": roztomile hravá epizoda oslavující dětskou imaginaci a zároveň říkající vše o tom, jak Batman jako přízrak působí na obyvatele (a jak chce jako neuchopitelný mstitel působit především na zločince). **** 2. "Crossfire": Banální historka o převozu vězně, která nepřináší nic nového. *** 3. Field Test: Nejslabší článek této šestice, který je zároveň ztvárněn i nejslabším výtvarným řešením. ** 4. In Darkness Dwells: snad nejvíce comicsová epizoda z téhle várky. Klasicky střižený koncept zahrnující intermezzo a vyvrcholení. *** 5. Working Through Pain: jedna z největších hvězd na poli comicsu Brian Azzarello si vystřihla tuhle epizodku přesně ve svém stylu. Tzn: nádech psychologie, šťourání se v nitru a blesková akce. Nejlepší epizoda. **** 6. "Deadshot": Akční mikrofilm, který se více než na příběh, soustředí na nastavování laťky v oblasti animované akce. A vypadá to výborně. **** Celkově je tahle kompilace za 60% -- nenabízí žádné klenoty, spíš jenom vybroužené falešné diamanty, které jsou sice dobré jako bižuterie, ale chlubit byste se s nimi nechtěli.... ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom nádhera. Anime štýl Batmanovi nečakane dobre sedí. Niektoré príbehy sú slabšie (hneď prvý, pri ktorom som sa dosť nudil - decká rozprávajúce sa o Batmanovi) ale neskôr sa to obráti o 180° a tvoria jeden perfektný celok. Finále mohlo byť lepšie...Ale inak impozantný vstup do sveta temného rytiera, taká menšia ochutnávka pred filmom. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama