Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V závěrečném díle se tento oceněný seriál dramaticky uzavře. (Netflix)

Recenze (38)

Harper66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K 5 hvězdám bych čekal trochu rozvinutější konec, jako je vykopání Hanka a pohřeb, kde by ho třeba Walt sledoval z povzdálí, možná nějaký dopis pro Walta juniora, aby mu dokázal odpustit, předání Waltových peněz rodině, ať se dozvíme, že to všechno opravdu k něčemu bylo. Jako celek se ale rozhodně jedná o jeden z nejlepších seriálů všech dob! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Walt to premyslel do posledného detailu. A opäť mu pomohla nejaká tá náhoda, ako napríklad nejkí tí starí známi v telke a on hneď dostane skvelý nápad. Teda páni, prdon Páni scenáristi. Žiadna ždímačka sĺz, žiadna melodráma na koniec, proste jedna z najpomalšie plynúcich epizód, kde všetko muselo do seba zaklapnúť a ono to dokonale vyšlo. Aj s tou jednou chybičkou na záver, ale ono možno aj to mal Walt premyslené, aby ušetril DEA hodiny a hodiny vyzvedania... ()

Reklama

Maysha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: Jelikož se jedná o poslední epizodu, tak si zde dovolím shrnout veškeré mé pocity ze seriálu. Kdyby se do podsvětí nezamotala Skyler, seriál by byl o mnoho lepší. Ač jsem s ní soucítila, co se týče chování jejího manžela, tak mě od začátku srala. Vrcholem všeho bylo darování peněz Tedovi. Přišlo mi to naprosto zbytečné, nelogické a podle mě by se seriál bez tohoto aktu obešel. I přes to, že se mi Walt co díl hnusil, bylo mi jej na konci opravdu líto... Do všeho se dostal s tím nejlepším úmyslem, ale místo toho o vše přišel. Nakonec vlastní hloupostí dal přesnou lokaci s penězi tomu nejhoršímu, kterého si mohl vybrat. Nejvíce mi však bylo líto Hanka. Vím, že to jinak nešlo, ale zrovna on si nezasloužil takhle skončit. Duo Jesse a Walt bylo bezkonkurenční. Škoda, že to mezi nimi skončilo špatně. Walt měl nejméně 3 šance s tím utnout a užívat si života s jeho rodinou, aniž by se na něco přišlo, a nechat jeho parťáka na pokoji, ale místo toho se z něj stal narcistický sociopat. Naopak z feťáckého hajzla Jesseho se stal rodinný cíťa. Překvapivý vývoj postav. Jen je škoda, že tvůrci na konci neukázali, jak Elliot s Gretchen předávají peníze jeho dětem. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím zcela otevřeně přiznat, že 5 hvězd v hodnocení není zcela upřímných, k Waltovi jsem sympatie vlastně nikdy nechoval a s jeho rostoucím egem a mocí gradoval i můj nezájem o jeho osud. Naštěstí se ale před samotným závěrem zaručil o zadostiučinění těm, kteří mě připravili o nejlepší seriálovou postavu. Tak ještě El Camino a mám hotovo. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několikrát měl Walt příležitost rozvrácenou rodinu zachránit. Opakovaně vykládal, pro koho to všechno dělá, ale svými kroky to následně popíral. Teď je na konci své cesty a tým okolo Vince Gilligana po celou pátou sérii příkladně potvrzuje, jak efektivně postupovat při psaní scénáře. Walt to má celé dokonale promyšlené, nejprve se zastaví u starých (obchodních) známých, pak Lydii ochutí heřmánkový čaj, s vysvětlením navštíví rodinu a následně si zašpásuje s vojenským kulometem. Dějové linky jsou uvěřitelně ukončené, osamělý vlk si jde pro své vykoupení. Sebevědomé loučení. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Poslední díl seriálu prolomil v USA rekordní hranici 10 milionů diváků. Nenechalo si jej ujít 10,3 milionů lidí, z toho 6,7 milionů dospělých ve věku od 18 do 49 let. (hippyman)
  • Když se Walter White (Bryan Cranston) ve finální epizodě vrací autem do Nového Mexika, poslouchá píseň „El Paso“ od Martyho Robbinse. Zpívá se v ní o muži vracejícím se do města, kde je hledaným zločincem, aby našel svou milovanou ženu. Její jméno je Felina – a právě tak je pojmenována i daná epizoda. (Marpe)
  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) v epizodě řekne pouze pět vět - všechny zazní až ke konci dílu. (jerry12)

Reklama

Reklama