Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Případ diplomatické imunity (S05E02)

(epizoda)
  • USA A Case of Immunity (více)

Obsahy(1)

Hassan Salah, první sekretář suarijského velvyslanectví v Los Angeles, zdemoluje společně se svým komplicem Rahmin Habibem vlastní kancelář, spálí důležité dokumenty a na zeď nastříká politická hesla. Poté zavolá bezpečnostního šéfa Youseffa Alafu, kterého na místě ubije. Následně se odebere na policejní oddělení, kde ho čeká jednání o bezpečnostních opatřeních ohledně chystané návštěvy krále jeho země. Během schůzky obdrží smluvený telefonát od Habiba a předstírá, že telefonuje s Alafou. Bezprostředně po hovoru Habib vyhodí trezor do vzduchu, nasedne do auta, prorazí bezpečnostní bránu a ujede z místa činu. Jako vždy se policie domnívá, že demolici na velvyslanectví má na svědomí skupina fanatických odpůrců režimu. Ale poručíku Columbovi neujde fakt, že trezor byl zničen až poté, co z něj byly vyjmuty střežené dokumenty. Rovněž nedává smysl, proč by měl mít Alafa svou pistoli stále zastrčenou za opaskem, když vetřelce během jejich řádění musel sám očividně překvapit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politická epizoda, ve které poručík řeší případ na velvyslanectví jedné fiktivní země. Líbí se mi Columbovy tradiční narážky, postupné deptání vraha (Hector Elizondo) a nakonec i dobře nachystaná past. Jsou tady i vtipné momenty, jako např. setkání s králem, ale hlavně ty, kdy Falk dvakrát šlápne svému soupeři na jeho dlouhý oděv. Doslova mu zde šlape na paty. Jedna z mých columbovských srdcovek! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lúčim sa s Columbom troma hviezdičkami z milosti. Nedokážem sa už prinúť k sledovaniu ďalšieho dielu. To, čo bolo spočiatku zaujímavým kontrapunktom - ošumelý zovňajšok a správanie bezdomovca s brilantným úsudkom - sa postupne stalo achillovou pätou seriálu. Teda pre mňa. Končím, aby som si aspoň v spomienkach zachoval ten dobrý pocit, ktorý kedysi sprevádzal sledovanie Columba v dobách, keď som to, čo ma teraz vyrušuje, prehliadal. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich najobľúbenejších televíznych inšpektorov znova v akcii. Musí objasniť násilnú smrť na ambasáde fiktívnej arabskej krajiny Suarian. Ani diplomatická imunita nepomôže podlému vrahovi, pred tým aby ho poručík los angeleskej polície Columbo usvedčil z úkladnej vraždy kolegu na veľvyslanectve v Spojených Štátoch Amerických. *** ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UŽ TO CHÁPEM, MAL SEM BYŤ POSLANÝ KAPITÁN COLIMOR. POPLIETLI VAŠE MENÁ. V dôsledku vraždy na suarijskom veľvyslanectve Columbo spoznáva inú kultúru a zároveň diplomaciu. Poručík zhromaždí rôzne indície svedčiace v neprospech vraha, ale získať nezvratný dôkaz sa mu nedarí. Všetko komplikujú aj ďalšie nepríjemnosti a to návšteva kráľa, zahranično-politická intervencia do prípadu a diplomatická imunita páchateľa. Najvtipnejšia pasáž filmu je určite, keď sa poručík objaví v smokingu na záhradnej slávnosti na počesť príchodu kráľa ( pruhované nohavice, šampanské). TRADÍCIE MAJÚ SVOJE MIESTO, HASSAN, ALE MUSÍME SA UČIŤ ŽIŤ V TOMTO SVETE AKO OSTATNÍ. NEMôŽEME BYŤ SLEPÍ K ZMENÁM, KU KTORÝM NAOKOLO DOCHÁDZA. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Jsem polda.“ ,,Skvělý.“ Tento díl je takový Columbovský průměr. Do role vraha dle mého názoru neobsadili typově vhodného herce, mně by se líbil nějaký tmavší typ. Columbo jako obvykle hned od začátku ví, kdo je vrah, tentokrát mi ale chyběly nějaké vypointovanější scény, které by se mi vryly do paměti. Stále se ale jedná o příjemnou podívanou a závěrečné usvědčení je jedno z těch lepších. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama