Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný losangelský kouzelník Velký Santini je ve skutečnosti bývalý příslušník SS, četař Stefan Müller. Majitel kabaretu a jeho zaměstnavatel Jesse Jerome to ví a již léta Santiniho vydírá hrozbou, že vše vyzradí imigračnímu úřadu. Santini proto spáchá dokonale připravenou vraždu – nechá se před publikem jako obvykle zamknout do kovové skříně a potopit do nádrže s vodou. Ve skutečnosti během triku vyklouzne padacími dveřmi a Jeromeho v zákulisí zabije. Poručík Columbo z oddělení vražd však se však řídí tvrdými fakty, nikoliv kouzelnickými triky... (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cassidy, Cassidy. Jeho mali dat ako vraha do kazdej casti. Zahral to opat super. Vsimam si, ze moje hodnotenie jednotlivych casti zavisi aj od toho ako sa mi paci zaporak. A tento panko je skvely. Na druhej strane mam rad, ked Columbo vraha udola svojim dovtipom. Ej, ale ho pekne dostal... A velmi ma pobavilo ako ho klasicky opat nieco hneva. Tentokrat to je novy kabat od zeny. Fakt super cast. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jack Cassidy po tretikrat ako vrah a znova odviedol skvely vykon. Spôsob vrazdy bol tentoraz priemerny, ale Columbo bude musiet odhalit este motiv vrazdy. Nastastie vrah sa dopusti jednej osudnej chyby. Pri vysetrovani mu pomaha mlady porucik Wilson, ktory sa prvykrat objavil v epizode Džungle ve skleníku a znova tvoria skvelu komicku dvojku. Columbo ma v tejto epizode novy kabat, ktory mu nesedi a hlada zamienky ako sa ho zbavit. :) Vysledkom je diel, ktory patri k tym kvalitnejsim. 8/10. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel, ktorý zaujme najmä prostredím, v ktorom sa odohráva a spoznávaním rôznych trikov v štýle seriálu Mágia kúzla zbavená. Príbeh je štandartný, vrahov motív trochu klišé, ale treba uznať, že je vďaka Cassidimu výrazne slizký. Na plné hodnotenie niečo chýba, možno lepšie rozuzlenie, sklamať by ale tento diel nemal nikoho. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako som už povedal Jack Cassidy hral vždy v dobrých častiach. Táto je veľmi dobrá. Pekne ukázané, ako to tí kúzelníci vlastne robia. Sú len veľmi šikovní. Nič viac. A keď sa objaví šikovný človek, ktorý naviac spácha vraždu, tak to je pre poručíka Columba celkom slušná výzva. Naviac sa tu objavuje tak trochu smiešny detektív, ktorý Columba berie ako veľkého mentora a dobre že ho nevzýva ako Boha. Mohli ho dať do viacerých častí. A tiež sme priplietli tu epizódku s Columbovým kabátom a o hlášky nebola núdza. Podľa mňa výborná časť. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo by chybou uveriť kúzelníkovi jeho alibi, na to Columbo nepristúpi. Podobne by bolo z jeho strany chybou nahradiť si svoj imidžotvorný plášť. (4.10.2017) –––– Na druhýkrát som si viac vychutnal objasnenia kúzelníckych trikov aj záverečný Columbov trik s listami a jednorazovou páskou pisacieho stroja a môžem hodnotenie spokojne zvýšiť na štyri. (7.10.2017) –––– Promiňte poručíku, nespoznal jsem vás. Vypadáte nějak jinak. –––– Jsem z toho jelen. – Ano, to jste. –––– A já myslel, že jsem spáchal dokonalou vraždu. – Dokonalá vražda neexistuje. Je to jen iluze! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jack Cassidy (Santini) zomrel v roku, keď bola táto epizóda vydaná. (ČSFD)
  • Jediná epizoda seriálu, ve které má poručík Columbo (Peter Falk) na sobě něco jiného, než svůj tradiční baloňák. (raininface)
  • Jack Cassidy si zahrál Columbova soupeře hned třikrát. Poprvé to bylo v epizodě Vražda podle knihy (1971), podruhé v roce 1973 v epizodě Vydat nebo zemřít a napotřetí právě zde, v epizodě Kouzelné alibi (1976). Bohužel to bylo jeho poslední představení v seriálu, neboť ještě téhož roku tento herec zemřel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama