Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z opravdu dobrých dílů. Vrah vymyslí celkem slušný plán (ale co by se stalo, kdyby někdo náhodou zjistil, že v kanceláři není nebo ho někdo potkal coby prodavače zmrzliny?) s dokonalou vražednou zbraní, která se sama rozplyne (tedy rozteče). Okolnosti kolem zavražděného nejsou zcela jednoznačné, ale nakonec se ukáže, že všechny ty problémy a složité odposlouchávání je více méně jen podružná záležitost, protože Columbo ví, kde hledat. Pointa je vynikající. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Robert Culp se v seriálu octnul několikrát v roli vraha a vždycky se své role zhostil se ctí. Ale čest nečest - ani tentokrát ho poručík Columbo nenechá vyváznout a docela pěkně ho vytáčí. A případ opět vyřeší na základě důkazů, na které by nikdo u vraždění nepomyslel. Tenhle díl mám moc rád, je jeden z nejlepších columbovských. Scéna na privátu nemá chybu: „Čau zlato...“ :-) 5 hvězdiček - 100%. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protivník v tomhle dílu byl excelentní, skvělý herecký výkon pana Culpa. Ovšem po stránce scénáře to byla dost slabé, pokud mi něco neuniklo, tak Columbo neměl ani jednoznačné důkazy o tom, že šlo skutečně o vraždu, motiv mi taky nějak unikl. A ten finální důkaz by každý schopný právník jistě dokázal rozsekat na hadry. Obecně bych rád u mnoha jeho případů viděl tu soudní dohru, asi by poručík civěl jak by ty jeho "neprůstřelné" důkazy u soudu obstály. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Viděl jsem ho asi tak 20x. Ovšem základní dedukce - totiž voda kolem bazénu nebyla chlórovaná, někdo tady musel hadicí něco maskovat, už hraničí s jasnovidectvím. Těžce přitažené za vlasy. Proč by mladej Wagner nemohl před tím než skočil do vody nejprve ostříkat dlažbu?? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo z oddelenia vrážd Los Angeleskej polície je prefíkaný ako starý kocúr. S páchateľom, ktorému je na stope sa zahráva ako s bezbranou myšou až nakoniec sekne pazúrom a nekompromisne ho usvedčí. Jeho metódy sú účinné a nápadité. Roztržité, zbrklé vyšetrovanie, nedbalý vzhľad a buranské správanie sú jeho mimikry, pod ktorými stále bdie ostražitý, cieľavedomý, neúnavný, inteligentný detektív. V časti s názvom "Rozhodujúci zápas" sa mu podarí objasniť vraždu Erica Wagnera, mladého majiteľa futbalového klubu. **** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Záběry stadionu v Los Angeles Coliseum jsou ze Super Bowl I, 15. ledna 1967. (Epistemolog)
  • Hráči basketbalu v tělocvičně jsou všichni členové Los Angeles Lakers. (Epistemolog)
  • Dům oběti vraždy Erika Wagnera je stejný jako v epizodě Vražda podle knihy (1971), kde dům patřil postavě Kena Franklina. Tento dům byl opakovaně využíván v různých produkcích studia Universal. (Epistemolog)

Reklama

Reklama