Reklama

Reklama

Columbo - Série 2 (1972) (série)


Rozhodující zápas (S02E03)

(epizoda)
  • USA The Most Crucial Game (více)

Obsahy(1)

Majitel fotbalového týmu Eric Wagner se o sport nezajímá, ostatně celou instituci pouze zdědil. Raději se věnuje večírkům a rozhazovačnému životu. Manažer týmu Paul Hanlon jej jednoho dne rafinovaně zabije v bazénu – použije k tomu velký kus ledu a zároveň si připraví alibi, podle kterého byl v osudnou chvíli ve své lóži na stadionu a sledoval zápas. Poručík Columbo z oddělení vražd však lest rychle prokoukne. Zbývá najít ten správný důkaz k usvědčení pachatele... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý Columbo, rozuzlenie v rámci žánru fajn aj keď takéto dôkazy sú podľa mňa (opäť raz ako tomu u Columba často býva) pri troche snahy vyvratiteľné, takže tie výrazy tvári na konci mi prišli o čosi prehnané na to, že nešlo o objavenie ďalšieho vesmíru. Súhlasím teda s komentármi, ktoré sa tu nesú v podobnom duchu. Ale tak ja sama by som nevedela vymyslieť ani nič podobné takže nebudem tu mudrovať. Proste príjemne strávená vyše hodinka s Columbom. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha epizoda v ktorej si zaporaka zahral Robert Culp. Spôsob vrazdy ma dobre premysleny a Columbovi trva, kym na nieco pride a tentoraz na to dôjde len nahodou, ale nakoniec zaporak uz tradicne nema ziadnu sancu Je to kvalitne napisana epizoda a ani na chvilu nenudi, ale ja mam znova problem s nesympatickym chladnokrvnym Culpom. Najviac sa mi pacia epizody v ktorych Columbo do urcitej miery sympatizuje s vrahom a obdivuje jeho schopnosti v nejakej oblasti v ktorej dokazal velke veci. Takze títo chladnokrvni parchanti akym je vrah v tejto epizode ma prilis nebavia a ani si tolko neuzivam, ked sa s nimi Columbo pohrava. 7/10. ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Viděl jsem ho asi tak 20x. Ovšem základní dedukce - totiž voda kolem bazénu nebyla chlórovaná, někdo tady musel hadicí něco maskovat, už hraničí s jasnovidectvím. Těžce přitažené za vlasy. Proč by mladej Wagner nemohl před tím než skočil do vody nejprve ostříkat dlažbu?? ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný záporný hrdina, atraktívne prostredie, chladnokrvná vražda, vhodná hudba, zaujímavá pointa - čo viac by som si prial od ďalšieho zhliadnutého dielu Columba. Neviem, asi mi prekáža chlap, ktorý na jedno ochutnanie rozozná nechlórovanú vodu od chlórovanej a o pár hodín obťažuje drahého právnika hlúpymi otázkami na cenu jeho topánok. Nebudem plytvať štyrmi hviezdičkami za nadužívanie kontrastu medzi bystrým mozgom a správaním sa ťuťmáka. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Přeji pěkný den, pane. Kampak máte namířeno?“ ,,Domů.“ Tentokrát má Columbo krásně neurotického protivníka, kterého dohání doslova k šílenství, což je lahoda sledovat. Prostředí amerického fotbalu a vysokých manažerů dalo ještě lépe vyniknout kontrastu mezi Columbem a vrahem. Zpracování je typické, ale příběh je tentokrát trochu komplikovanější a napínavější, a tím myslím i lepší. Rozhodně to měl tentokrát Columbo těžší než obvykle. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Při basketbalovém turnaji se poručík Columbo zeptá muže, který sleduje hru: „Kde jsi koupil tyhle boty?“ Muž odpoví: „V Millers na Wilshere Boulevard.“ Ještě v roce 2020 byl Miller Clothing na Wilshere Boulevard stále v provozu. (Epistemolog)
  • Záběry stadionu v Los Angeles Coliseum jsou ze Super Bowl I, 15. ledna 1967. (Epistemolog)
  • Hráči basketbalu v tělocvičně jsou všichni členové Los Angeles Lakers. (Epistemolog)

Reklama

Reklama