Reklama

Reklama

Evangelium: 1.11 Monstrum

  • Japonsko Evangelion shin gekijōban: Jo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2015, 15 let po události, která změnila celý svět - objevení jednoho z andělů. Z obřího Tokya zbyla jen malá pevnost Tokyo - 3, kde sídlí organizace NERV. Právě její vůdce Ikari je ten, který navrhl jedinou účinou zbraň proti andělům - Evangeliony, obrovské roboty. A právě ve chvíli, kdy na město zaútočí další anděl sem přijíždí i Ikariho syn Shinji, který je záhy postaven před nelehkou volbu a nedobrovolně se také stává loutkou na šachovnici mocných, kteří ani nevypadají, že jim jde o záchranu zbytků civilizace. (kaspar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

fmash 

všechny recenze uživatele

Navzdory dokonalému (čemuž patří jedna a půl hvězdy z mého hodnocení) výtvarnému ztvárnění exteriérů (a přečetným erotizujícím náznakům) mě tato dějově zmatečná, psychologicky zjednodušující a poněkud zvláštně stylizovaná podívaná nepřesvědčila. Možná to je tím, že ač fanouškem, nejsem znalcem anime. V zásadě nuda. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná. Akce mě docela do křesla zarazila a líbilo se i psychologické pozadí kluka. Celá vize je pro mě velmi zajímavá a vizuálně zpracovaná do posledního detailu (trysky na obřím napájecím kabelu při odpojení) a design posledního anděla extra povedený. Bohužel je to zpracováno tím retardovaným anime stylem v podobě oprsatělých nahých holčiček, což už byla pro mě pomalu hraniční dávka. Evangelium mě chytlo a při hraném zfilmování by to mohl být ještě větší nářez. ()

Reklama

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Paráda! Trošku jsem se bála jak si poradí s vmáčknutím několika dílů do jednoho filmu, ale nakonec se to podařilo víc než dobře. Chytlo mě za srdce jak si pohráli se vzhledem Ramiela a i jeho následná likvidace. Já prostě scény tohodle typu fakt žeru :-). Jen mě překvapilo že Rei je nějak víc ukecaná než v seriálu :-)). ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Postkatastrofický sci-fi film Evangelion 1.11 mě oslovil tradičně propracovanou kresbou japonských animátorů a zajímavým scenářem, který se lehce odchyluje od seriálu. Využití odkazů bible se stává v posledních letech novou módou, ale zde jde přece jen o nový pohled. Zemi napadají postupně tajemné obří bytosti - "andělé", kteří se jí pokouší zničit. Japonské centrum ochránců vyvinulo obří robotické brnění či spíše kyborgické stroje, které je ovládáno náctiletými "piloty". Hlavní postava animované série - Shinji je psychicky nevyrovnaný kluk, jenž po smrti své matky hledá své místo ve společnosti. Poměrně snadno si získává kamarády, ale on touží po jediném - uznáním od svého otce, významného vědce Ikariho... ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Už v první vteřina filmu nás vrhne doprostřed pěkně rozjetého děje a v průběhu celé podívané se vynořují další a další otázky k mytologii celého příběhu, které se všechny rozhodně neobjasní. To mě štvalo asi nejvíc, když vše začne nabírat na otáčkách, naskočí mé neoblíbené: pokračování příště. Jinak příjemným překvapením byla rozhodně zajímavá psychologie postav. Konečně pěkný skoroapokalyptický robotický nářez, který má čas pohrát si i s příběhem okolo. Rozhodně toužím vidět víc.....tohle byl výborný začátek něčeho (snad) velkého. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celkové tržby dosáhly přibližně dvou miliard jenů, tedy asi 16 200 000$. (Shley)
  • V dubnu 2009 vyšla na Sony Playstation Portable akční adventura s názvem „Evangelion: Jo“, založená na příběhové linii filmu. (Shley)
  • Film také vyhrál cenu Tokaimura Genpachi na 7. ročníku Otaku Awards 5. ledna 2008 a také cenu Divadelní film na 13. ročníku Animation Kobe Awards 2. listopadu 2008. (Shley)

Reklama

Reklama