Reklama

Reklama

Epizody(10)

Recenze (12)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a pro mě i poslední řada seriálu je zdárně za mnou a můžu spěchat na YouTube,abych se dostal z deprese,kterou mi způsobil soundtrack.Cílová skupina seriálu(prepubertální a pubertální diváci) si jistě přišla na své,ale já jsem chtěl vidět spíš fantasy než Muzikál ze střední.Musím v tomto místě absolutně souhlasit s uživatelem slayerrrr i já jsem se často smál scénám,u kterých by to asi tvůrci nečekali. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi slibně. Skvěle vytvořené prostředí světa alternativní budoucnosti. Postavy zajímavé a sympatické. Avšak neustálé putování hlavních postav, odloučení a shledání... (což vás po 3 nebo po 4 fakt nebaví s vědomím, že se zase budou muset hledat) - v knižním rozsahu by na to prostor byl. Ale tady to působilo dojmem, že TAM se postavy dostávají s obtížemi a dlouho a ZPĚT jsou během 5 sekund bez nesnází... Kdyby nechali jen 3 místa, ale dali jim větší prostor, fungovalo by to lépe. Za mě fakt začátek i na 5*, ale konec byl silně průměrný, že zvažuji, že druhou sérii vynechám. ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série nádherného fantasy seriálu nám ukazuje svět plný Elfů vládnoucích tisíce let po pádu lidí, svět, v němž existují staré zvyky a kde technologie nemá místo. Uběhlo třicet let od pádu démonů, jež nyní drží ve vyhnanství magický strom Ellcrys. Král Eventime má vnučku, jež touží více než po čem jiném pomáhat chránit symbol elfí moci a nadřazenosti. Hodlá běžet závod a s jejím vítězstvím v něm se dostat do role Vyvolených. Jako žena a navíc princezna vyhraje, což nikdo nečekal. A dostává to, co chce. Jenomže Amberle, jediná vnučka krále není jen obyčejnou Elfkou. (OD NYNĚJŠKA SPOILERY!) Je předurčenou k tomu stát je jejím nástupcem, ač o tom sama neví. Démoni totiž sílí a Ellcrys začne umírat. Každým spadnutým listem se probouzí jeden démon, hlavně Dagdamor, jejich vůdce. S jeho společníkem Měňavcem začne rozpoutávat zmatky (...). Mimo to máme v příběhu i Tulačku Eritreu, moji nejoblíbenější postavu. Jako otrokyně svého šéfa Cephalona, naučená krást a chovat se jako prvotřídní mrcha narazí jednoho dne na Půlelfa Wila, chudáka, který neví, kým má kdy být, a navíc mu právě zemřela matka. Zpočátku ho jen zneužila, aby mu ukradla cenné kameny, Elfeiny s magickou mocí. Později se ale znovu setkávají. Pro Wila se klíčovým okamžikem stane setkání s právě probuzeným Druidem Allanonem, který ho přivede (zatím se Wil a Eritrea znovu odloučí) až za princeznou. Ta utekla z království ke své tetě. Při jejich setkání je ohrozí první monstrum, Fúrie. Allanon jim pomůže se jí zbavit. Poté ale děj směřuje dál a dál, až do okamžiku, kdy se Wil, Eritrea a Amberle poprvé setkají společně. Láska mezi nimi, hlavně mezi Wilem a Amberle a Wilem a Eritreou započne druhou část příběhu, jež doplňuje i boj s démony (...) Krásný děj, příběh, a romantika s fantasy a vzpomínkami na starý svět lidí tvoří dílo originálním a nepřekonatelným. Přemýšlím, že se možná brzy dostane i do TOP 1. Vše ale ukáže 2.série, na níž se velmi těším. 90 procent. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvojepizoda epizoda příliš nenadchla. Design elfských interiérů je na můj vkus až moc moderní (a je mi putna, že je to postapo fantasy), přičemž samotný elfové vypadaj jak podělaný metrosexuálové s tunou gelu na vlasy a s takovou vrstvou makeupu, že by se s ní dal natřít Titanic. Režie je prozatím až moc obyčejná a v akčních scénách nikterak přehledná. Hudba pak jde ruku v ruce s tím moderním střihem, což neznamená, že je vyloženě špatná - místama docela funguje, ale jakmile tam začne popový "tuc tuc" a do toho někdo zpívat, tak bych brečel. Jo, ještě tomu dám šanci, protože vizuálně se to zatím tváří docela epicky, Druid (Obi-Wan Kenobi) Manu Bennet na sebe dokáže strhnout pozornost a docela to táhne vpřed - hlavně když hrotí do toho mladýho půlelfa (Luke Skywalker), jehož otec byl velkej bojovník a Síla... teda magie s ním byla velmi silná; a koneckonců i DagdaVader... teda Dagda Mor, na nějž si zřejmě půjčili skřetí masku z Pána Prstenů, vypadá dostatečně drsně a zábavně a scény s ním jsou epický a maj šťávu. Edit: Šanci jsem tomu teda dal a i přes značný nedostatky si mě to nějakým záhadným způsobem udrželo. Hlavní půlelf nakonec v pohodě, tulačka k nakousnutí, jen ta elfská princezna se tvářila jak kříženec tý blbky z Twillightu s malou mořskou vílou, takže se nedivím, že na začátku půlelfík radši ojel tu tulačku a bejt to na mě, tak na princezničku vůbec neberu ohledy a... no to je jedno. Dějově je to ovšem každopádně docela slabota, ať už co se týče vykrádačky Pána Prstenů (na nespočtu místech), tak jakýchsi podivných vatových částí epizod (mormonská osada wtf?). "Zrychlený cestování" tam taky moc smyslu nedává a působí debilně a nereálně. Hudebně pořád dost mimo, ačkoli použili i boží Run boy run, tak naprosto debilně, takže to tam vůbec nesedlo. Ani závěrečná bitka moc smyslu vůči divákovi nepobrala, ačkoli ovšem souboj Obi-wana s Dagda Vaderem byl hodně povedenej. I navnazení ke sledování další sérky nevyznělo úplně do ztracena, takže i přes množství výtek se hodlám koukat dál. Koneckonců... novozélandská krajina je jedna z mála věcí, která tam funguje na 100%. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedené překvapení. Začal jsem koukat ze zvědavosti čistě kvůli Manu Bennettovi, ale nakonec jsem dostal povedenou fantasy oddechovku. Celá série má spád a nezačne nudit, postavy jsou sympatické, byť herecky to občas mohlo být lepší. Velmi povedená je hudba, to MTV u svých seriálů skutečně zvládá. Doufám v druhou řadu. 86 % ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama