Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou filmy, ze kterých je každou minutu cítit léto, bezstarostnost a chuť si hrát. Přesně takovým je i snímek letošního režiséra a scenáristy Otakára Schmidta, jímž na sklonku 90. let vstoupil do světa hraného filmu. Zavádí nás do podniku požitkáře Marčéla, který funguje jako letní bar i varieté. On sám s manželkou vystupuje po večerech na jevišti, přes den pracuje jako plavčík a Eliška v místní požitkářské cukrárně. Zdá se, že jejich domov se stává středobodem celého předměstí, v němž se začínají dít věci balancující na hraně absurdity. Do ohnivých vztahových soubojů protagonistů vstupuje opojení z omamných hub i realita filmového natáčení, jehož se hlavní postavy náhle stávají účastníky. Barvitý film plný bezbřehé stylizace a vypravěčské svobody plně zapadá do nespoutané tvůrčí atmosféry sklonku 90. let, kterou stojí za to si připomenout. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě vynikajíccí a nápaditá kamera. Martin Štrba se zřejmě specializuje na snímání hmyzu, což mu jde skvěle, ale nesmí toho být moc. Také kostýmy byly výborné. Takže kamera a kostýmy za 5 hvězdiček. Jinak je film samozřejmě úlet. Ovšem docela příjemný, mírně nadrogovaný úlet. Sandra Nováková je opět rozkošná, stejně jako Tatiana Vilhelmová i Petr Vacek. Jak se dalo čekat, Daniel Nekonečný je slizký, Klepl a Čtvrtníček vulgární, Stivínová a Žilková smyslné, Polívka vláčný. Motýlek Otakárek tenkrát ještě do téhle party patřil a tenhle divný film režíroval. Nakonec prý všichni dávku jedu z muchomůrky červené přežili. Takže průměrně 3 hvězdičky a 60%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Podivný český porevoluční film číslo xyzž. Začalo to restitučními komediemi, pokračovalo to takto a dneska těm filmům říkáme O život a Doblba! a poetika se pozvolna vytrácí a zaniká, až se z ní stává jen mlhavá vzpomínka. Kinetické, přebarvené, typické pro všechny směry humoru, které tehdy představoval Čtvrtníček, Lábus nebo Vávra. A to všechno naráz propojené hudebními výstupy Dana Nekonečnýho. ()

Reklama

koza3 

všechny recenze uživatele

Šílený počin plný českých známých herců. První půlku jsem pozorně sledoval a snažil se najít nějaký smysl toho všeho psychedelika. Když jsem ho nenašel, tak jsem si pomohlo zeleným listem, abych se alespoň trošku přiblížil pochopení téhle šílenosti. Bohužel to nepomohlo a konec filmu jsem kroutil hlavou co jsem to právě zkonzumoval. Dvě hvězdy za odvážné scény, slovník a právě za tu šílenost. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Trip v podobě českého filmu s hvězdným obsazením. Bez dramaturga prostě nelze natočit nic pořádného, pokud je podevším podepsan jeden tvůrce. To by si měl Schmidt uvědomit, než poleze ke psaní dalšího scénáře a k režii. Eliška je unikát v naších končinách. Nepamatuji si žádný porevoluční snímek, který mě dokázal bavit, nudit, srát, uspávat dohromady. ()

Vesecký odpad!

všechny recenze uživatele

Ono to tak trochu odpovídá režii i obsazení. Bláíznivá pantomima bez ladu a skladu, spojení Divadel Husa na provázku a Sklep, tahle dvě obsazení mě nikdy zvlášť divácky neukojovala, ale když se to takhle smíchalo, tak vznikl skutečný odpad bez ladu a skladu, bez jediné nosné myšlenky, prostě plácanina, která možná zaujme jen skutečné odborníky ve filmovém "umění"... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo u Ostroměře, v Poděbradech a Praze - Břevnově. (M.B)
  • Koupaliště ve filmu se nachází v Dachovech u Hořic. (M.B)

Reklama

Reklama