Reklama

Reklama

Happy

  • Česko Buď šťastná! (více)
Trailer

Je těžké být šťastný? V nové rozverné komedii scénáristy/režiséra Mikea Leighe září Sally Hawkinsová jako Poppy, nezkrotná a bezstarostná učitelka, která vnáší nakažlivý a neutuchající optimismus do každé situace, která ji potká, a nabízí tak působivý, pravdivý a velice lidský průzkum jedné z nejzáhadnějších a často nejprchavějších předností lidského života: ŠTĚSTÍ. Poppyin optimistický pohled na svět je prověřen již na začátku příběh, když jí někdo ukradne kolo. Nicméně ona se zapíše do autoškoly ke Scottovi, který se ukáže být jejím „neporazitelným nepřítelem“ – vztekajícím se, upjatým cynikem. Napětí při jejich týdenních lekcích narůstá a Poppy musí vynakládat stále větší úsilí na to, aby si i nadále udržela pozitivní mysl a dobrou náladu. A jak si poradí s nervově labilní učitelkou flamenga, zatrpklou těhotnou sestrou, problémovým bezdomovcem, malým rváčem ve své třídě a zablokovanou páteří? Nyní zodpovězte otázku: „Je sklenice z půli plná nebo z půli prázdná? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Radko 

všechny recenze uživatele

Žiadne veľké odkrývanie tráum, ani sociálna dráma, ako som bol doteraz u Leigha zvyknutý. Zobrazeniu nižšej strednej vrstvy sa síce nevyhýba, len tentoraz - až na epizódu so staničným bezdomovcom - neklesá pod dno, príbeh sa jemne pohupuje na rozvlnennej hladine spokojného mladosťou dýchajúceho stredostavovského jazierka. Hrdinkou je mladá tridsiatnička - učiteľka, ukazujúca, že pocit životnej pohody a optimizmu nezávisí výlučne od množstva zarobených peňazí. Na rozosmiatej vychádzke mestom stretáva čudákov, šarvancov i paranoidných zaľúbencov. Vyškerené zubadlá zarazí máločo. A nakoniec prečo nie? Je to otrepané, ale pripomenúť si v dnešnej dobe ultravážnych slovných pingpongov, že s úsmevom ide všetko lepšie, nie je vôbec na zahodenie. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pěkná čepice......Halóóó...... DIALOG: Vaříš? "Co myslíš?" Co to bude? "Jídlo" Hmmm, to je změna........... To je pohodička snímeček. Poppy je veselá kopa a rozdává kolem se svou pohodičku. Ale někteří ji moc nerozumí. Až jsem se bál, co se stane za průser a Poppy to odnese. CITÁT - Není to lehké, být vámi?!......... Rozhovor z bezdomovcem okolo 55 minuty je velmi zajímavý až mrazivý. Asi od teď budu na bezdomka koukat trochu jinak. CITÁT - Víte jak to myslím, že? Miluji svou svobodu, jsem vážně šťastná a vím o tom. Jo a ten autoškolák Scott je idiot, kazil Poppy její Happy. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už boli tak blbé a bláznivé, tak mohli byť aspoň krajšie. Jediným poriadnym plusom tohoto filmu je jeho fajn anglická atmosféra, ale keď chcem byť objektívne subjektívny (alebo naopak), tak toto Leighova zásluha nie je a budem radšej hodnotiť scenár, réžiu a hercov. Po Another year a Secrets and lies som napísal, že sa teším na jeho ďalšie diela, vybral som si však nesprávne. Hlavná postava (a jej predstaviteľka) je nesympatická, zuby má ako Hamšík, scény v aute sú totálne na nervy, posolstvo vlažné a koniec vyznieva do stratena. Leigh asi senilnie a nechce riešiť už nič závažnejšie, vzhľadom na očakávania mu ale nič v konečnom hodnotení neodpustím a neurobím ho silou mocou šťastným. Podľa jeho filmu by to bolo robiť nasilu predsa chybou. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Kamarát, rodilý Brit, nenávidí M.Leigho a jeho filmy. Vraj vykresľuje národ ako špinavých a zaostalých dementov..je pravdou, že postavy v jeho filmoch sú vskutku čudné, nešťastné a zakomplexované a je to vec osobného pocitu. Ja sa na jeho filmy vždy teším, ale musím uznať, že charaktery sú skutočne často na hrane uveriteľnosti ( je otázkou, či je to zámer alebo nie ). Happy Go Lucky je od začiatku roka, počínajúc festivalom Berlinale, oceňovaným filmom, najmä vďaka Sally Hawkins.. a tá v mojich očiach celý film drží. On totiž Leigh rezignoval na akýkoľvek psychologický profil hlavnej postavy, film je epizóda za epizódou, nie je tu žiadna vyrozprávateľná dejová línia, všetko stojí a padá na jednotlivých príhodách Poppy, bizarne elektrizujúcej učiteľky, ktorá si užíva život po svojom..ja by som jej osobne trošičku viac šiel pod kožu, ale to je opäť vec názoru...Vďaka Hawkins a úplne psychotickému Marsanovi, ktorého stretnúť na ulici, tak utečiem, stojí film za pozretie, ale čakal som viacej. Nie každý rok sa dá natočiť Naked alebo Secrets and lies. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Filmy Mikea Leigha mě nikdy moc nebraly. Nikdy jsem je nebyl schopen zkouknout celé, moc se tam mluví, na mě ani moc neděje, hrají tam strašně obyčejní lidé a ženy bývají "po britsku" pohledné:-) Ale Poppy mě klofla na první pokus. Mike udělal pár krůčků zábavností k lepšímu strávení filmu, ale zároveň se nijak nezprotivil tomu, co umí nejlépe. Velmi realisticým postavám, jejich příběhům, motivacím a charakterům. Příjemná hudba, velmi dynamická a živelná kamera (na Leigha a takovýto film obzvlášť), ale hlavně skvělí herci! Sally pojala Poppy tak nádherně sympaticky, zároveň uvěřitelně a neotravně, až to bere dech. Cholerický a politování hodný Eddie Marsan - nejlepší auto-instruktor v Londýně; a Poppyin babinec - tak živelné, veselé, starostlivé, bláznivé, ale ne hloupé a jednoduché ženské/holky co chtějí štěstí a nebojí se pro něj něco udělat a ještě si to užít. Ano tenhle film se mi líbil, je jednoduchý, silný v detailech (kursy flamenca), lacině se nepodbízí a nádherným způsobem pobaví... 100% PS: ideální film pro české učitele/ky, takhle se dělá škola, s chutí a šťávou a ne to co se dá srovnat s pátečním jídlem ve školní jídelně, tzn. zbytky z celého týdne - lehce přesmahnuty:-( ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Londýně a Essexu. (Terva)
  • Ve scéně, kde Poppy (Sally Hawkins) řídí auto a baví se se Scottem (Eddie Marsan), bylo použito pět miniaturních kamer, které byly vloženy do interiéru auta. (Terva)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama