Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 1

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (261)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Takovou nudu už jsem dlouho nezažil. Škoda té délky. Vše, co se ve filmu odehrálo, by se dalo shrnout do dvaceti minut. Jinak film byl natočený dobře, to ano. Trochu jsem měl taky problém poznat ze začátku kdo je kdo, ale to je u mne normální, když se jedná o Asijský film. Myslím, že nejsem jediný, kdo má podobný problém, co? :) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Namíchaný thriller, který směšuje své prvky děsu s žánrem hororu až téměř s naturalistickým detailem a od prvních záběrů lze tušit předzvěst čehosi hrůzného. První třetina filmu dokáže určitě strhnout svým napětím a nevyzpytatelným šílencem včetně obvyklých rekvizit podobných filmů. Film vlastně ponechává diváka v nejistotě až do samého konce a dost sugestivně navozuje hrůzu a nerozvíjí vůbec žádnou složitou dějovou linii. Žel, musím dodat, neuvěřitelně neschopná policie, (ráj pro zločince), že jakkoliv přemýšlet nad logikou některých scén v ději je naprosto zbytečné. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol krimi thriller ako remeň. Policajné pátranie na vlastnú päsť po brutálnom vrahovi prostitútok prinieslo svoje ovocie a ja som opäť raz dychtivo sledoval zmes inteligentného prístupu v krimi pátraní, primeraného napätia, akcie a potemnelej atmosféry. S približujúcim sa koncom tak narastala aj moja zvedavosť ako sa to nakoniec celé rozmotá. Dopadlo to k mojej spokojnosti, dokonca prišlo aj na drámu a s tým spojené emócie. Výborný film. 85/100 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Won-Chan Hong, Shinho Lee, Hong-jin Na .. Občas mi přijde, že mají v Jižní Korei na jedno téma jednoho tvůrce, který, ač bez velkých předchozích filmařských zkušeností, dojde s vlastním scénářem a sám pak skvěle, stylově, neotřele a zajímavě natočí výborný film. A pak o něm už dlouho není slyšet. To je případ Hong-jin Na a jeho Chaser. ___ Syrová kriminální podívaná se zajímavě rozestavěnou strukturou vyprávění převážně během jedné dlouhé noci, kdy se odkrývají velké věci. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Policajti sú to pomerne chaotickí a bez selského rozumu. Vrah sa všetkým ponúka vyložene na podnose a aj tak je neustále na slobode. Čím však Bílé maso dokáže zabodovať je schopnosť vyvolať súcit s obeťou. Chcete, aby všetko dopadlo dobre, nie je Vám to jedno a tvorcovia Vám napľujú do tváre. Za to palec hore. Ďalšie plus za nechoreografické pästné súboje. Na použitú minutáž je tu však málo zásadných momentov a sledovať hádky policajtov nie je žiadna silvestrovská zábava. Vo výsledku vlastne priemerná záležitosť, ktorej silné stránky boli rozsiate priveľmi naširoko. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)
  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama