Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

JFL 

všechny recenze uživatele

Dnes člověk jen kroutí hlavou nad tím, že zrovna tahle zoufalost se strašlivě mizernými akčními scénami se svého času mohla stát hitem a opěvovanou klasikou pirátské videodistribuce v Československu. Na druhou stranu důvody jsou nasnadě. Ačkoli se "Americký ninja" tváří tuze vážně a heroicky, svým stylem akce a pojetím nindžucu představuje komiksově naivní báchorku mísící akci, exotiku a pseudo mystiku, ze které budou mít oči navrch hlavy malí kluci. Popularitě filmu i celé sérii výrazně pomohla dobová omezenost trhu - Van Damme tehdy u Cannonů teprve žebral o svůj první film a hongkongské filmy se ještě pár let do video distribuce nejen v Evropě nedostaly. A tak se mohla stát hvězda z hereckého dřeváka s nulovým charismatem Michaela Duddikofa a hit z filmu s tuctovými bojovými sekvencemi, kde střih a kamera zkouší zamaskovat nulovou choreografii či fyzické nedovednosti většiny aktérů. O to smutnější je to bilance pro výtečného Steva Jamese, který svou živelností, charismatem, rozvernou nadsázkou a navíc reálnými dovednostmi přeborníka bojových umění zastiňuje Dudlíkofa v každé své scéně. Jenž protože byl černoch, nedostal v osmedesátkovém Hollywoodu prostor na víc než vedlejší role. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Poctivá "osmdesátka" se vším všudy. Michael Dudikoff opravdu hraje jak pornoherec a když měl kýbl na hlavě tak mě fakt rozesmál. Ze začátku jsou akční scény založeny na tom že je všude plno vojáků ale nestřílej aby je mohl Dudikoff zmlátit. Později přichází na řadu ninja bitky, které v dnešní době působí fakt uboze a směšně. Nejlepší je ale hlavní ninja záporák kterej má snad víc funkcí než Bobba Fett. For example: plamenomet, minisamopal, mizení a dokonce i laser!!!!!!!! Jenže tím laserem bohužel zničí jen ňákej květináč. Prostě skvělá zábava pro fanoušky akčních béček, mezi které se hrdě počítám. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Ačkoli dnes Michaela Dudikoffa považuji za naprosté herecké dřevo, tak první díl z téhle nesmyslné série jsem měl v dětství upřímně rád a považoval jsem ho za vydařený akční film. Dnes mi v hlavě zůstali už jen ninjové, trénující po skupinkách bojová umění a mající barevně odlišené úbory, což je trochu málo. ()

Jim_Beam 

všechny recenze uživatele

Vím, že umělecká hodnota tohoto filmu je absolutně nulová, Dudikoff je hroznej herec, ale v 8 letech mi tenhle film připadal naprosto báječnej, a když ho vidím dnes, vždy si připomenu, jak jsem hltal každou scénu, a tak z jisté nostalgie dávám 2*... Srdce vítězí nad rozumem. 8) ... Původně to byly hvězdičky 3, ale když jsem se podíval, jak mám hodnoceno spoustu jinejch filmů, přišlo mi to vůči nim nespravedlivý. Tak přece jen dostal rozum trochu prostoru. :) ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Ta"bojová umění" co jsem tam "viděl"...vážně to je akčňák a ne parodie? Pokud tohle mysleli vážně tak musím konstatovat, že MacGyver by to zvládl líp. A tím myslím zahrát to i poradit si s těma ninjákama. A za co tu jednu hvězdičku? Za hlášku co mi připomněla Červeného Trpaslíka, konkrétně Krytona: Narozený v den: Neznámý. Rodiče: Neznámé. Bydliště: Neznámé. Nebo tak nějak, ani za řádné zapamatování mi to nestálo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Počas filmu ani raz nezaznie priezvisko hlavnej postavy. (Johnny.ARN)
  • Když Joe (Michael Dudikoff) opouští základnu skokem na motorce, je jasně vidět, že na stroji sedí kaskadér, nikoliv Dudikoff. (Raziel811)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno