Reklama

Reklama

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (343)

Shit 

všechny recenze uživatele

Původně to vypadalo jako další z řady thrillerů, kde bude potřeba odhlait, jestli má vrah opravdu rozdvojenou osobnost a nebo to jen hraje, sice to teda není zrovna originální, ale pobavit se u toho dá skoro vždycky, ale tohle se bohužel po slušným rozjezdu zvrtne v takový trochu sci-fi a jde to do hnoje i s Julianne Moore a Jonathanem Rhys Meyersem ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Neskutečný hororový mišmaš, už tu jedině chyběli úpíři a vlkodlaci. Ze začátku to vypadalo na zajímavý schizofrení thriller, ale pak to začalo míchat páté přes deváté a konec ve mě akorát vyvolal úsměv a reakci typu: "Hm a co?" A to nemluvě o náboženské agitce, která se tam nějakým nedopatřením dostala. Tak samo nechápu, jak se k takovému filmu připletl herec jako Meyers, ale jedině za něj a za slušnou atmosféru přidávám 3*. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Poměrně nesourodý a nelogický příběh plný nesmyslných momentů, dementního chování postav a absurdních náhod pozvedají nad průměr solidní herecké výkony (nejen) představitelů hlavních rolí a zejména a především temná, skličující atmosféra, kterou se tvůrcům podařilo - hlavně ve "venkovských" sekvencích - navodit opravdu výborně. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase parádně rozehraný thriller ve stylu "Primal Fear", jenž disponuje solidní (nevyumělkovaná J.M.), místy až hororovou (démonický J.R.M.) atmosférou. Škoda toho za vlasy přitaženého patnáctiminutového závěru, který posílá do té doby uvěřitelné, schizofrenické áčko do vod nelogických, převtělovacích béček. Aspoň, že se nekoná happy-end.;-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase po dlouhé době u hororu aspoň trochu bál. Velmi příjemné překvapení. Zajímavý děj se spoustou napínavých míst. Občas je to sice docela zdlouhavé, některé scény si mohli odpustit, ale celkově film působí velice silně. Ústřední herecká dvojice to zvládla na jedničku. 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)
  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama