Anne FletcherScénář:
Peter ChiarelliKamera:
Oliver StapletonHudba:
Aaron ZigmanHrají:
Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Denis O'Hare, Malin Åkerman, Oscar Nuñez, Michael Nouri, Mini Anden (více)Obsahy(3)
Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)
Scénář: Pete Chiarelli .. Stonásobně obšlehnuté náměty, jen pospojované do jiného celku. S tradičním "zvratovým" průběhem a jediným možným finále. Co ovšem musím připustit je fakt, že jsem se místy skutečně dobře pobavil, byť celá romantická příběhová linka prakticky žádné nekomediální překvapení nepřinese. Dalo by se dokonce říct, že Sandra Bullock je zpět (i když sám jsem ji nikdy v nějakém tom pomyslnéím hereckém čele neměl), roli zvládla výborně a na pětačtyřicítku vypadá jako stále slušná slečna. Jednorázovka na nedělní odpoledne / rande zn. ideální. ()
Stopercentne naplnené ambície šablónovitej hollywoodskej romantiky s neodolateľne sympatickými hercami a psom na záhrade. Ukážkový príklad dokonalého komerčného produktu / radikálne obmedzených možností akejkoľvek autorskej kreativity. Sandru Bullock aj Ryana Reynoldsa mám rád, ale toto už trochu bolelo. Prečo sa v novom storočí nekopíruje radšej šablóna Lásky nebeskej? ()
║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $163,958,031║Tržby Celosvetovo $317,375,031▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,521,446║ Tržby za predaj DVD v USA $114,965,015║ Pripravte sa na divokú "romantickú?" jazdu na Aljašku! Možno to nie je po všetkých stránkach dokonale vyleštený diamant ale aj tak to je viac než by asi každý od komédie mohol čakať. Hlavne v poslednej dekáde dosť komédie ako také stagnujú a nedokážu moc toho ponúknuť, prevažne len klasickú otrieštenú "otravnú" vtieravú prevarenosť. Mňa osobne duo Bullock-Reynolds dostalo, aj keď Sandra Bullock je vo svojom hereckom prejave dosť kolísavá, našťastie tých slabších chvíľ je tu s ňou minimum, aj vďaka skvele sekundujúcemu Ryanovi Reynoldsovi, prípadne starkej(Betty White) opantanej starými rodinnými zvykmi. Treba jednoznačne pochváliť debutujúceho scenáristu(Pete Chiarelli) a jeho šikovné dialógové hrátky vyšperkované k dokonalosti, ja som sa smial po celý film do popukania. Okrem skvelých humorných scén, je v príbehu zachytené aj príjemné iskrenie medzi hlavnou dvojicou, občasné a asi aj nevyhnutné klišé sa tiež dá zniesť, proste komédia na uvoľnenie mysle, ktorá sa dá zožrať aj s navijakom. Je možné aby všetko čoho sa dotkne dvojica Alex Kurtzman a Roberto Orci(pre rok 2009 napísali scenár pre Transformers 2, Star Trek) premieňala v zlato? -aj keď na tomto projekte boli podpísaný len ako producenti. A že by režisérka Anne Fletcher sa po Nancy Meyers stala novou kráľovňou romantických komédií? /videl v kine: 100%/ ()
Pre mna rozhodne jedna z najprijemnejsich romantickych komedii, ake som kedy videla. Malo to grady, humor, chvilky na zamyslenie, ale hlavne uzasne obsadenie, kde fungovala chemia na 100 %. Sandra a Ryan maju taku charizmu, ktora sa musi hladat naozaj s lupou a na mna to rozhodne ucinkuje :) Ach, skoda, ze nezijeme v rozpravke... ()
Ohraný romantický popcorn s neoriginálním námětem, ale na Sandru se docela příjemně kouká a taky vypadá jako pěkná třicátnice, i když jí už pěknou řádku let není. Všichni víme už předem, jak to skončí a ani od filmu víc nečekáme. Já však čekal alespoň trochu víc té komediální složky, vtipu tu však není ani za mák. Naprosto průměrný film, kterému by pět hvězd nedala snad ani moje babička, kterou dojal každý film, ve kterém muž políbil ženu a vznikla z toho ♥. (5/10) ()
- Přestože se většina filmu odehrává na Aljašce, ve skutečnosti se natáčelo v Bostonu a na jeho severním pobřeží. V jedné ze scén můžeme vidět slavnou ikonu Rockportu, "Motif No. 1", malou červenou chatrč proslulou tím, že se stala námětem pro díla mnoha slavných malířů a fotografů. Zasněžené hory na severním pobřeží nenajdete. Ty byly přidány digitálně. (TomikZlesa)
- Kevina si zahrály celkem čtyři štěňátka amerického eskymáckého psa se jmény Flurry, Sitka, Nanu a Winter. (Mr.Hudson)
- Film získal 20 nominácií v diváckych anketách a v roku 2009 sa stal najziskovejšou romantickou komédiou, keď si z tržieb kín odniesol 317 miliónov dolárov. (Raccoon.city)