Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Dokonalá béčkovina, která má všechno, co má mít. Má dokonce i něco navíc a tím je snad ta nejkrásnější monstrum, které se kdy v hororu objevilo. Natasha Henstridge je nádherná a s velkou pravděpodobností, bych se určitě stal její objetí. Dokonalost tohoto hororu však netkví jen v samotném mutantovi, ale v postupném podávání napětí, jednoduchosti vyprávění a výborným hvězdným obsazením. Mutant je tak skvělý, že je člověk v závěru až zaskočen, jak je možné, že závěrečný souboj vypadá speciálními efekty tak lacině. Když si však člověk uvědomí, že se jedná o laciný horor, tak musí uznat, že se vlastně jedná o dokonalost. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Průměrné béčko plné oscarových herců, kteří hrají stejně špatně jako Natasha Henstridge. Její postava ale takový tupý výraz vyžaduje, takže pánové Kingsley, Whitaker, Molina a určitě i Madsen byli tak vykulení z neustálého natáčení naked scén Natashi, že zapomněli hrát. Zvláštně postava Foresta působí nadmíru retardovaně. Efekty jsou tragické, a přestože se tvůrci ohánějí jménem HR Gigera, tak můžou být rádi, že na ně neposlal vetřelce, poněvadž finální verze Sil je spíš k smíchu... 35% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou překvapen. Tento snímek jsem totiž nikdy neviděl. Hned v úvodu vidím hvězdné herecké obsazení a dokonce, že na snímku spolupracoval H.R.Giger. Hudba je také povedená. CITÁT - Ona chce utéct.......... Po obdržení mimozemského signálu s instrukcemi, jak promíchat naší a mimozemskou DNA, vznikne tvor, který se rychle vyvíjí, respektive rychle roste. Tento tvor uteče z ústavu a směřuje do Los Angeles. Pátrači to maj snížený tím, že tvor má krásnou tvář a postavu. Tvora se jménem Sil si totiž zahrála Natasha Henstridge. CITÁT - Co hledáme? Obří můru?........... Tvor chce přežít a rozmnožit se, za sebou nechává spoustu mrtvol a krve. CITÁT - Řekni mu, že právě bude kopulovat s mimozemšťanem........ Je to zajímavé, pár lekaček, H.R.Giger je cítit v každém pohledu na mimozemskou DNA i stvůru samotnou, protože zůstat člověkem je pro ni stále obtížnější. K tomu si připočtěte skvělého Michaela Madsena a jeho suchý humor a máte slušný příběh. Okolo 82 minuty můžeme dokonce na malou chvilku slyšet známé tóny z filmu Vetřelec. Je tu víc takových aspektů poukazující na tuto sérii, ale jsou použity tak, aby moc nerušily. CITÁT - Málem sis dal poslední čaj.......... Je jasné, že konec je lehce otevřený a jak jsem tak koukal, jsou natočeny další tři filmy. Asi nebudou tak dobré, jako tento, ale já neodolám a podívám se. Hurá na dvojku. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Nic víc než béčkový scifi horor se zajímavým hereckým obsazením a Gigerovým návrhem Sil. Co ještě může zaujmout? Asi odhalené vnady hlavní představitelky a její hrozný český dabing. Ten, kdo od tohohle filmu neočekává žádný zázrak, může být vcelku spokojený...jako já. Ostatní mají smůlu. (22.6.2005) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Má to parádní obsazení(hlavně Natasha byla trefa do černého), silný potenciál v námětu a Gigera za zády ale jako celek je to strašně nevývážené a po velmi solidním rozjezdu se to postupně stále více rozmělňuje až to nakonec vrcholí blábolem v jeskyni s předpotopní CGI animací a nesmyslně nudnou akcí.......Osobně myslím, že Species II je o velký krok dál(lepší a propracovanější triky, ucelenější scénář, větší důraz na sexualitu) ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama